web analytics

L’Oréal Professionnel Mythic Oil shampoo

Wie mij al een tijdje volgt weet dat mijn haar enorm veel afgezien heeft de laatste tijd. Ik ben in april van zwart naar donkerbruin gegaan, daarna naar een lichtbruine ombré en ondertussen is mijn haar alweer gebleekt. In totaal is het sinds april al bijna een keer of 10 ontkleurd, iets wat écht niet goed is voor je haar. Daarom had ik maar besloten om het laatste redmiddel te proberen dat ik nog kon proberen, iets waar zowel kappers als consumenten bij zweren. Ik heb het natuurlijk over de Mythic Oil shampoo van L’Oréal. Is het echt zo goed als iedereen beweert?

Toen ik deze shampoo voor het eerst probeerde vond ik hem 100 keer niks. Mijn haar was nog zwart en door alle build-up van verf en siliconen was mijn haar erg vet. Als ik deze shampoo gebruikte moest ik meestal de dag zelf mijn haar alweer wassen, zo vet en sluik werd het hiervan. Ik heb hem altijd bewaard want die dag dat ik terug een brunette zou worden zat er toch al aan te komen.

Wat vind ik er nu van? Het is echt mijn favoriete shampoo EVER, althans sinds mijn haar alweer ontkleurd is. Mijn Hammam shampoo van Rituals vind ik nog steeds erg fijn maar ik heb toch wat extra verzorging nodig nu. Deze shampoo laat mijn haar net voelen (en ruiken) alsof ik pas van de kapper kom. Het maakt mijn haar shiny, zacht, verzorgt mijn haar en dat allemaal zonder het zwaar of vet te maken. Dit ligt dus echt wel aan je haartype! Laat hem zéker staan als je vet haar hebt, het gaat alleen een miskoop zijn. Droog, ontkleurd of kapot haar? Ren dan NU naar de kapper om hem te halen.

Ingrediënten. Zoals je kunt zien zit er SLS in maar ik heb hier nog NOOIT problemen mee gehad.

Nog een gigantisch pluspunt van deze shampoo is dat hij zo zuinig is. Ik heb hem nu al een keer of 6-7 gebruikt (en mijn haar komt bijna tot op mijn kont) en dit is het enige wat er uit is.

Tja, wat kan ik nog meer zeggen? Deze shampoo heeft mijn haar echt enorm opgeknapt. Mijn haar is nog steeds kapot en breekt snel maar het ziet er al een pak beter uit dan ervoor. Ondertussen zit ik wel op dé ideale basiskleur voor mezelf dus ontkleuren gaat de komende tijd niet meer gebeuren. Nu is het helen van mijn haar het belangrijkst en deze shampoo is zeker een stap in de goede richting.

Het hele Mythic Oil gamma is te koop bij alle kapsalons die L’Oréal Professionnel gebruiken. De Mythic Oil shampoo heeft een aanbevolen aankoopprijs van € 24,60 voor 250 ml.

En ondertussen ben ik nog bezig met het testen van een natuurlijke shampoo, die tot nu toe ook goed bevalt. Hou TPP in de gaten ;-).

Wat is jouw holy grail shampoo? 

Amy

12 Comments

 1. October 3, 2013 / 8:01 am

  Ik heb deze weggeven aan mijn schoonzus 🙂 Ik ben er geen fan van.. mijn haar voelde vet en zwaar aan. Maar hij werkt prima voor anderen, dus.. 🙂
  Eefje

  • Ilina
   October 3, 2013 / 4:43 pm

   He, woon je in de buurt van Leuven? Ik ook! En ik ga er ook naar school, leuk, wist ik niet 🙂

   • Amy
    Author
    October 3, 2013 / 5:41 pm

    Ja, haha! 😀 Zit op de KUL! Leuk om te horen dat er nog mensen in de buurt wonen 😀

 2. October 3, 2013 / 9:31 am

  Ah, deze gebruik ik ook op het moment. Ik moest er eerst een beetje aan wennen maar nu: I love it!

 3. October 3, 2013 / 9:52 am

  Klinkt als een goddelijke shampoo! <3
  Heerlijk!

 4. beautybyts
  October 3, 2013 / 11:20 am

  Klinkt als een fijne shampoo!

 5. October 3, 2013 / 1:32 pm

  Ah, die MOET ik hebben! Mijn haar heeft zo’n beetje hetzelfde ‘traject’ ondergaan als het jouwe. Is ook een tijd grotendeels zwart geweest en ik ben, wel in fases, in iets meer dan een jaar tijd van zwart naar lichtblond gegaan. Vervolgens is dat nog verschllende keren geblondeerd. Ik ben nu meer naar een natuurlijke blondkleur aan het gaan met highlights en lowlights, maar mijn haarkwaliteit is wel achteruit gegaan. Ik heb momenteel ook een shampoo van L’Oreal van de kapper die ook erg fijn is, maar dit lijkt me ook ideaal. Eens vragen of ze die hier ook hebben. Bedankt voor de tip!

 6. October 3, 2013 / 6:45 pm

  Ik heb deze nog nooit geprobeerd maar ik kan zoiets wel echt goed gebruiken. Heb heel erg dun en breekbaar haar. Werkt hte daar ook voor? Zo ja; dan ga ik op zoek naar iemand die een tester voor mij wil maken, het is voor mijn krappe budget namelijk wel een grote aankoop… hmmmmm to be continued 😉

  • Amy
   Author
   October 5, 2013 / 10:39 am

   Voor breekbaar haar is het ook ideaal! Ik had de laatste paar maanden ook enorm last hiermee en dat is nu zo goed als opgelost 😀

 7. October 3, 2013 / 9:19 pm

  Deze lijkt mij erg fijn!

 8. October 5, 2013 / 12:52 pm

  Aha, thx voor de tip, deze lijkt me wel wat. Ik gebruik hier al een half jaar de haar olie van

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?