web analytics

Haar: van zwart naar bruin

Wie mij volgt op Twitter weet het waarschijnlijk al: ik ben na 2,5 jaar weer een brunette. Ik heb mijn haar al die tijd (om de twee weken!) zwart geverfd. Zoals je waarschijnlijk al kunt raden: het was allesbehalve makkelijk. Daarom wil ik jullie vandaag vertellen wat die arme kappers allemaal hebben moeten doen om mijn haar deze kleur te krijgen.


Dit was dus hoe mijn haar er ervoor uitzag. Het was echt pikzwart. Ik ben chocoladebruin van nature dus uitgroei zag je jammer genoeg al vrij snel. Ik verfde mijn haar dus meestal om de twee, drie weken om mijn uitgroei te verdoezelen. Na een tijd was er zo’n serieuze build-up aan verf in mijn haar gekomen dat mijn haar echt instant vet was, door alle verf die erin zat. Mijn haar was niet beschadigt en juist heel vol, alleen zo futloos en zwaar door al die build-up.


Dat zwarte haar maakte me zo bleek ūüôĀ dit is nog een foto uit 2012

Na een tijdje had ik er genoeg van. Ik vond mezelf veel te bleek ogen (tanorexic kuch) met dat zwarte haar en omdat ik ook graag zwarte kledij draag, vond ik het al gauw te donker. Dus besloot ik om eindelijk nog eens naar de kapper te gaan, na jaren zelf klooien met mijn haar. Ik ben naar Michel & Co in Leuven geweest, dit is op de hoek van de straat waar ik ook op school zit, lekker makkelijk dus.

Ik ben om 13 uur binnen gegaan en om 18u30 (!!!) ben ik er eindelijk buiten gegaan. Het is echt niet dat ze niet voort werkten, als mijn kleuring niet aan het intrekken was was er direct iemand bezig. Ze zijn zelf vaak genoeg met twee personen aan mijn haar bezig geweest.

Juist ja. Ze hebben mijn haar VIER KEER moeten ontkleuren voor de zwarte verf eindelijk losliet. Na een tijd deed mijn hoofd zoveel zeer want ontkleuring wordt vrij warm na een tijdje. Toen was mijn haar echt oranje, niet gewoon oranje maar echt worteloranje. Daar hebben ze dan uiteindelijk een paar lagen verf over gezet, allemaal verschillende kleuren om het er natuurlijk uit te laten zien. En het grootste mirakel: mijn haar is niet kapot. Geen enkele gespleten punt of haarverlies, mijn haar is nog steeds perfect in orde.

Dit is hoe het er nu uitziet, al ziet het er iets donkerder uit op foto als IRL. Als ik in de zon sta zijn sommige stukken zelfs bijna blond. Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe kleurtje en ook al heeft het veel moeite gekost, ik ben er dol op.

Er hebben geloof ik acht mensen aan mijn haar gewerkt bij Michel & Co en ik ben ze allemaal stuk voor stuk dankbaar. Ik heb mijn lesje ook wel geleerd nu: nooit geen zwart haar meer uit een pakje. Als ik ooit nog eens back to black wil, ga ik wel naar de kapper. Mét uitwasbare verf.

Wat heb jij jouw haar al allemaal aangedaan? Of ben jij vrij lief voor je haar?

Amy
Share:

6 Comments

 1. April 26, 2013 / 10:11 am

  Ik ben van nature blond maar ooit gebruikte ik mijn moeder rode conditioner eens voor de fun op een stukje van mijn haar. ik dacht dat het niet zo erg zou zijn maar ik had toen dus een roze plek in mijn haar. Gelukkig is mijn tante kapster. Ze heeft toen mijn hele haar in bruin geverfd. Later was ik het bruine echt zat want die blonde uitgroei ziet er echt niet uit enzo. Toen stak ze er highlights in en nog later kleurde ik het steeds met asblonde verf waardoor ik nu terug blond ben. Wel blijf ik mijn haar verfen, thuis dan, omdat ik steeds de uitgroei afschuwelijk vind en het dus niet kan laten uitgroeien.

 2. Edith
  April 26, 2013 / 10:56 am

  Wauw, staat je super dat bruine haar! Ik verf alleen in de winter een paar highlights, omdat mijn blonde haar in de winter dof wordt.

 3. April 26, 2013 / 1:17 pm

  Mooi, ik vind dit wat zachter! Ik blondeer mijn haar, maar niet vaak. Ik heb gelukkig een natuurlijke uitgroei waardoor het niet zo stoort!

 4. Keytothefuture
  April 26, 2013 / 5:37 pm

  Ziet er goed uit!

 5. Cella's budget beauty blog
  April 26, 2013 / 10:58 pm

  Het ziet er nu gaaf uit, ik ben zelf kapster dus weet hoeveel werk het kost om het weer mooi egaal te krijgen. Zelf verg ik mn haar ook om de 3 weken..

 6. Floor
  May 4, 2013 / 7:29 pm

  Ik heb eergisteren ook naar de kapster gegaan om mijn haar ombre te laten kleuren. Ikzelf heb chocoladebruinhaar (gekleurd) en ik wilde de onderkant lichtbruin. Wel, ze heeft het 2x moeten ontkleuren mét zilverpapier én het zwaarste product! Wat een werk zeg. Ook mijn haar heeft er blijkbaar niet van afgezien, het is niet droog of kapot gegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?