web analytics

HairLust Hair & Scalp Detox Scrub review

We verzorgen ons haar allemaal natuurlijk wel met shampoos, conditioners en maskers maar onze hoofdhuid slaan we eigenlijk te vaak over.

Toch is het wel heel erg belangrijk om ook je hoofdhuid af en toe eens mee te nemen in je routine. Gezond haar begint namelijk ook bij een gezonde hoofdhuid!

Aangezien je hoofdhuid net zoals de rest van je huid werkt maakt deze dus ook nieuwe huidcellen aan waardoor dode huidcellen vaak blijven plakken. Deze dode huidcellen veroorzaken o.a. jeuk en roos en dat willen we natuurlijk niet.

Dus wat doen we daar dan tegen? Scrubben! En ik doe dat welbepaald met de HairLust Hair & Scalp Detox Scrub, waar ik graag meer over vertel in dit artikel.

Waarom moet je je hoofdhuid scrubben?

Je hoofdhuid werkt net zoals alle andere stukjes van je huid. De huid regenereert zichzelf en stoot oude, dode huidcellen van zich af om plaats te maken voor nieuwe huidcellen. Die dode huidcellen op je hoofdhuid doen eigenlijk exact hetzelfde als op je gelaat. Het is dus zeer belangrijk om deze af en toe eens stevig weg te scrubben want met enkel en alleen shampoo krijg je niet alles weg.

Daarnaast kunnen productresten van haarproducten, natuurlijke oliën en hard water zich ophopen op de hoofdhuid en haar. Dit zorgt er dan ook weer voor dat je haar uit gaat drogen en doffer gaat ogen. Ook kunnen ze je hoofdhuid vet of geïrriteerd achterlaten.

Om alle viezigheid van je hoofdhuid écht goed weg te krijgen zou je dus voor een scrub kunnen kiezen bovenop je normale routine. Een fijne scrub die ik hiervoor gebruik is de HairLust Hair & Scalp Detox Scrub.

De Hairlust Hair & Scalp Detox Scrub

De Hairlust Hair & Scalp Detox Scrub is een biologische hoofdhuid scrub voor de droge, vettige, kwetsbare of jeukende hoofdhuid. De haarscrub maakt gebruik van biologische plantenextracten om op milde wijze productresten, hardwatermineralen, overtollige oliën en droge schilfers van de hoofdhuid te verwijderen. Açai, rozemarijnolie en haver voeden en stimuleren de hoofdhuid, terwijl de exfoliërende korrels van abrikozenpitten de hoofdhuid diep reinigen.

Hij heeft een hele aangename geur waardoor hij zeer prettig is in gebruik. Ook zijn de korrels van deze scrub niet té groot waardoor het dus ook niet pijnlijk wordt om je haar en hoofdhuid te scrubben. Het voelt allemaal heel erg fijn aan tijdens het gebruik!

Mijn review van de Hairlust Hair & Scalp Detox Scrub

Sinds ik de HairLust Hair & Scalp Detox Scrub gebruik merk ik dat ik veel minder snel last heb van roos. Voordien was het echt een hardnekkig probleem, ongeacht welke shampoo of haarverzorging ik gebruikte. Ook had ik vaak last van productresten zoals haarlak en volumemousse die maar niet uit mijn haar wouden verdwijnen.

Met de HairLust Scrub is dat gelukkig allemaal verleden tijd. Mijn haar wordt veel minder snel vet, mijn hoofdhuid voelt comfortabeler en ik heb ook aanzienlijk minder last van hardnekkige roos. Ja, het is weer een extra stap in je routine maar je hoeft deze scrub ook niet iedere keer te gebruiken.

Ik gebruik deze scrub gemiddeld 1 keer om de 2 à 3 weken en dat is zeker meer dan voldoende. Met die frequentie hou je je hoofdhuid zeker en vast in topconditie, je hoeft het echt niet vaker te gebruiken.

Conclusie

Kan ik de HairLust Hair & Scalp Detox Scrub dus aanbevelen? Ja, zeker en vast! Het product doet wat hij belooft en laat mijn haar én hoofdhuid in een fantastische conditie achter. Mijn haar ziet er mooier uit en mijn hoofdhuid voelt een heel stuk gezonder aan. Zeker in combinatie met de Scalp Massage Brush (ook van HairLust) merk ik echt wel een verschil.

Wil je het zelf een keertje uittesten? De HairLust Hair & Scalp Detox Scrub kost € 27,95 en is verkrijgbaar via de website van HairLust.

Heb jij je hoofdhuid al eens gescrubd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?