Halloween make-up essentials: mijn aanraders

Je hoeft geen uitgebreide zombie make-up na te maken om er spooky of vampy uit te zien bij Halloween. Een smokey eye met een donkere of opvallende lipstick kan al wonderen doen! Zelfs als je geen kostuum draagt kun je met een simpele make-up al ver komen. In dit artikel laat ik een aantal essentials zien die je look gelijk kunnen transformeren. Kijk je mee naar mijn persoonlijke Halloween make-up essentials?

Halloween make-up essentials

Bij Halloween, mag het allemaal wel wat extremer. De normale regel is: combineer nooit een donkere ooglook met een opvallende lipkleur. Als het Halloween is mag je al die zogenaamde regeltjes laten varen en kun je zo gek mogelijk gaan. Ik hou er ook wel van om stevig uit te pakken met een smokey eye én met een rode of paarse lipstick.

Mijn #1 oogschaduw palette is het Sleek Bad Girl palette. Op zich niet zo heel spannend want de kleuren die hierin zitten zijn gewoon zwart, donkergrijs, blauw, groen en paars. Je kunt het best voor een kleur gaan die wel wat bij je haarkleur past, of bij de kleur van je pruik moest je die dragen. Mijn haar is rood dus ik neig dan eerder naar groen of paars om wat extra leven in mijn ooglook te toveren. Afwerken doe ik dan met een scherpe cat eye liner én false lashes. Mijn favoriete stijl is Frivolous van het merk Broadway, dit merk kun je gewoon bij Kruidvat kopen. Ze zijn lekker vol en blijven ook heel goed zitten. Een van de betere eyeliners van het moment is de Cushion eyeliner van Essence, door zijn goede pigmentatie is hij ideaal voor Halloween.

Halloween make-up essentials

Voor mijn lippen ga ik gewoon voor een vampy kleur, omdat dat wel bij de hele sfeer van Halloween past. Een rode of paarse lipstick passen bij verschillende soorten kostuums én staan ook nog eens mooi bij een gewone outfit of bij een LBD. Halloween is ook gewoon het ideale moment om eens uit te pakken met een fellere kleur die je anders misschien niet zo snel zou kiezen!

Mijn absolute favoriet is de The Balm Meet Matt(e) Hughes liquid lipstick in de kleur Devoted. Dit is echt zo’n vampy rode kleur die lekker opvallend is maar tegelijkertijd ook chique genoeg voor iedere dag. Combineer met het een winged eyeliner en mascara voor een normale dag of met een smokey eye voor Halloween en boem, you’re ready! Het is gewoon zo’n kleurtje dat werkelijk altijd kan. De Catrice Ultimate Matte lipsticks zijn een fijn budgetproof alternatief als je op zoek bent naar een opvallende én matte kleur.

Halloween make-up essentials

Dit waren dus mijn tips en suggesties voor de ideale vampy Halloweenlook. Met een mooie opvallende lipstick en een donkere ooglook kom je dus al een heel eind zonder dat je hoeft te kliederen met bodypaint of pigments, haha! Ik ben zelf niet zo heel goed in grime dus bij Halloween hou ik het meestal simpel met dit soort producten. Ik kom toch nog uit mijn comfortzone maar wel op een iets subtielere manier.

Ga jij iets speciaal doen voor Halloween?

Share:

1 Comment

  1. Christine
    October 9, 2017 / 8:47 pm

    Ik ga me misschien verkleden maar in iets heel simpel, hier wordt het gewoon films en veel eten met vrienden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?