web analytics

Herfst beauty essentials

De zomer is weer voorbij en dat betekent dus ook dat het weer wat kouder wordt. Het ideale moment om je huid wat extra te pamperen en klaar te stomen voor de winter.

Dit zijn de beauty essentials die deze herfst zeker niet mogen ontbreken:

Zonnecrème

Het is niet omdat de zon niet meer zo vaak schijnt dat je je huid niet moet beschermen tegen schadelijke UV-straling. Ook in de herfst én in de winter is het dus zeer belangrijk om een goede zonbescherming te smeren.

Best kies je voor twee aparte zonnecrèmes: eentje voor het gelaat en eentje voor het lichaam. Deze tijd van het jaar is de zon niet meer zo sterk dus in principe heb je genoeg met een SPF 30 maar SPF 50 kan ook zeker geen kwaad. Better safe than sorry!

Ik ben tegenwoordig dol op de ISDIN zonnebescherming, vooral hun ISDIN Fusion Water SPF 50 crème vind ik heel erg prettig in gebruik.

Lippenbalsem

De gure wind en koudere temperaturen kunnen ervoor zorgen dat je lippen uitdrogen en gaan uitbarsten. Een goede lippenbalsem is dus een absolute must tijdens de herfstmaanden.

Wie snel last heeft van diepe groeven of kloven in de lippen kiest best voor een lippenbalsem uit een potje, eentje dat nét dat tikkeltje meer gaat hydrateren dan een standaard Labello. Een goed voorbeeld hiervan is de Nuxe Rêve de Miel lippenbalsem. Deze lippenbalsem hydrateert en beschermt de lippen niet alleen maar herstelt ze ook op het moment dat ze kapot zijn en pijnlijk aanvoelen.

Een andere fijne lippenbalsem is de Kneipp Repair & Prevent lipverzorging. De Kneipp Repair & Prevent lippenbalsem legt een lekker dikke beschermlaag rond de lippen. Het is dan ook het ideale product om te gebruiken als je naar buiten wilt en het is koud of er staat een sterke wind.

Fake tan

Wil je nog wat langer genieten van je mooie kleurtje? Kies dan niet voor de zonnebank (dat is echt wel schadelijk voor je huid!) en ga eerder voor een zelfbruiner. Zo zie je er ook in de herfst nog altijd lekker bruin uit zonder dat je je huid hiervoor hoeft te beschadigen.

Ben je bang dat je oranje zal worden of een vlekkerig resultaat gaat krijgen? Niets is minder waar, zolang je het goed aanpakt! Een goede applicatie begint met het voorbereiden van de huid. Ik schreef eerder al een artikel over hoe je je huid moet voorbereiden of zelfbruiner.

Thermaal water (voor de gevoelige huid)

Thermaal water is een heerlijk product om te gebruiken als je een gevoelige huid hebt. Het verkoelt de huid en gaat irritaties tegen. Ideaal dus als je vaak in de gure wind loopt en het gevoel hebt alsof je huid helemaal loopt uit te drogen.

Je kunt het als huidverzorging gebruiken maar je kunt het ook heel makkelijk over je make-up aanbrengen om de gevoelige huid wat te kalmeren doorheen de dag.

Ik schreef eerder al een compleet artikel over thermaal water dus lees dat ook zeker eens terug als je op zoek bent naar meer informatie.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. October 28, 2022 / 2:26 pm

    Heee hoii,

    Goed artikel! Ik ben het zeker eens met wat je schrijft, keep up the good work! Vooral de lippenbalsem vind ik zelf belangrijk om voor de winter goed te gebruiken, dus ook een goed product!

    Succes in ieder geval. xx Indie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?