Herontdekt: Vichy Normaderm Deep Cleansing Purifying Gel

Er zijn zo van die producten die jarenlang favoriet zijn maar die je daarna weer vergeet. Of ze passen een tijdlang niet meer goed bij jouw huid en dan verschuiven ze automatisch naar een plekje achterin de kast. Zo’n product is de Vichy Normaderm Deep Cleansing Purifying Gel, een product dat ik járenlang gebruikt heb. Sinds kort is mijn huidtype enorm veranderd maar toch is het op sommige momenten weer een lifesaver. Daarom leek het me wel eens handig om een nieuwe review te schrijven, met het oog op mijn nieuwe huidtype.

Vichy Normaderm Deep Cleansing Purifying Gel

Toen ik mijn vorige artikel schreef over de Vichy Normaderm Deep Cleansing Purifying Gel, had ik last van een enorm vette huid. Ik had niet zoveel onzuiverheden (op een paar mee-eters na) maar mijn huid bleef de hele dag door extreem hard glimmen. Zo erg dat ik vaak twee primers over elkaar moest dragen in de hoop dat mijn foundation bleef zitten. Sinds een paar jaar heb ik dan weer last van een droge en gevoelige huid, daardoor heb ik het product jarenlang niet meer gebruikt.

Tot ik ineens last begon te krijgen van hormonale acne. Ik heb altijd al problemen gehad met mijn pil maar sinds kort heb ik toch vaker last van acne. Zolang ik de pil slik is er niets aan de hand maar zodra ik stop en in mijn pilvrije week zit… All hell breaks loose. Vooral mijn wangen, neus en kaaklijn staan dan helemaal onder de puisten en het is gewoon een pijnlijk geheel. Daarom besloot ik om terug te grijpen naar mijn Vichy Normaderm gel.

Vichy Normaderm

Eerst was ik bang dat hij veel te agressief zou zijn voor mijn gevoelige huid. Reinigers die SLS bevatten vermijd ik toch liever zoveel mogelijk, omdat ze mijn huid meestal irriteren en rood maken. Omdat mijn acne zo erg was geworden besloot ik het gewoon te proberen, omdat het product bij mijn vette huid ook redelijk goed werkte. Als het voor mee-eters werkt zal het voor acne ook wel werken, dacht ik.

Ik had gelijk én nu blijkt dus dat de reiniger mijn huid totaal niet irriteert. Doordat het product alcohol- en parfumvrij is irriteert het mijn huid zelfs niet, de enige roodheid die ik krijg na het wassen is van het water en het washandje. Deze roodheid heb ik met andere producten ook dus dat is zeker te verwaarlozen. Ik kan dus met zekerheid zeggen dat dit product mijn huid niet irriteert!

Vichy Normaderm

Qua acne kan ik ook alleen maar positief zijn: ondanks dat het hormonale acne is krijg ik het allemaal echt goed onder controle met deze gel. De puistjes blijven wel redelijk goed zichtbaar op mijn huid en de textuur van mijn huid blijft vrij ‘lelijk’ maar de grootste roodheid rondom de puistjes verdwijnt bijna compleet na gebruik. Ook heb ik, ondanks mijn droge huid, nog steeds last van mee-eters en dat pakt deze reiniger nog steeds even goed aan als vroeger.

Ik heb dit product jarenlang gebruikt en daarna jarenlang afgezworen. Nu is het weer helemaal terug in mijn routine en nu weet ik tenminste dat, zodra die nare tijd van de maand er weer aankomt, ik tenminste niet met acne moet rondlopen. Thanks Vichy!

De Vichy Normaderm Deep Cleansing Purifying Gel is te koop bij de apotheek en bij de parafarmacie.

Heb jij ook van die producten die je herontdekt hebt?

6 Comments

 1. Loes
  March 4, 2016 / 8:33 am

  Toen mijn huid een paar jaar geleden ook wat vetter was heb ik de pompflacon reiniger gebruikt van vichy, deze vond ik ook erg fijn! Een super fijn merk (:

 2. March 4, 2016 / 8:51 am

  Deze heb ik een tijd lang ook gebruikt, maar ik herinner me niet echt meer wat ik ervan vond… Sowieso is Vichy wel een mooi merk.

 3. March 4, 2016 / 10:13 am

  Ik heb dit product zelf nog nooit geprobeerd, maar wel andere producten van VIchy en die vind ik altijd erg fijn!

 4. March 4, 2016 / 3:21 pm

  Ik heb deze ook al geprobeerd en ben hier grote fan van ! Maakt mijn velletje superzacht en heb nooit het gevoel datie te agressief is voor mijn huid.

 5. March 4, 2016 / 7:03 pm

  Heel fijn deze review. Ik heb ‘m toevallig gratis bij m’n bestelling gekregen (zonder dat ik het wist) vandaag dus ik ben heel erg benieuwd om hem te gaan gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?