web analytics

Het inrichten van je beautykamer

De meeste vrouwen dromen van een inloopkast of dressing, ik droomde altijd van een beautykamer. Zo’n kamer waar je al je make-up netjes op kunt bergen en waar je urenlang ongestoord kunt experimenteren met make-up en huidverzorging.

Ik ben inmiddels bezig met het inrichten van zo’n kamer en ben al op een paar dingen gestoten waar ik voordien geen rekening mee had gehouden. Zo’n kamer uitkiezen en inrichten is heus niet zo makkelijk als het lijkt.

In dit artikel vertel ik daarom graag meer over het inrichten van je beautykamer zodat ik jou ook kan helpen!

Het kiezen van de kamer

Als je aan een speciale kamer denkt voor beauty en make-up denk je al snel alleen aan het meubilair. Toch speelt de ruimte waarin je gaat zitten ook een zeer grote rol.

Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om voor een kamer met veel natuurlijk licht te kiezen. Je wilt natuurlijk wel je make-up goed kunnen zien zonder teveel artificieel licht toe te voegen. Ook kies je best voor een kleinere ruimte zodat je alles snel binnen handbereik hebt.

Daarnaast is ook het kiezen van de juiste vloer belangrijk. Zelf ben ik groot voorstander van een vloer zoals tapijt. Dit is perfect als je geregeld iets laat vallen want op tapijt vallen zaken zoals oogschaduw en flesjes veel minder snel stuk.

Ook is een tapijten vloer perfect als je bv. ook graag Youtube, Instagram of Tiktok video’s van je make-up op wilt nemen. Tapijt zorgt er namelijk ook voor dat je in je video’s veel minder last hebt van echo’s!

Professionele lampen

Stel dat je echt geen ruimte hebt waarin er veel natuurlijk licht valt, dan is er gelukkig ook wel iets aan te doen. Ik heb al vaker gezien dat mensen een kleine bergruimte omtoveren tot dressing of beautykamer.

Als je vaak video’s of foto’s wilt maken heb je nu eenmaal licht nodig. Zeker als je je make-up zo gedetailleerd mogelijk wilt laten zien is goed licht onmisbaar!

Indien je geen enkele (goede) natuurlijke lichtbron hebt zou je er ook voor kunnen kiezen om met studiolampen te werken. Dit gebruiken bekende Youtubers vaak als vervanging of als aanvulling voor natuurlijk licht.

Google zeker eens naar softboxen of ringlampen als je benieuwd bent naar professionele lampen! Zo’n ringlamp is ook ideaal als je wél veel natuurlijk licht hebt maar je make-up nog extra wilt laten opvallen.

Het perfecte meubilair

Als je op Youtube opzoekwerk doet naar beautyrooms zie je vaak dezelfde witte kastjes met diepe lades terugkomen. Ze zijn ideaal om dingen in op te bergen maar persoonlijk vind ik ze niet zo handig als het op make-up aankomt.

Dit soort witte kastjes zijn namelijk echt een hel om schoon te krijgen indien je vlekken maakt. Vaak is de kwaliteit ook niet al te best waardoor ze ook niet zo stevig zijn.

Daarom is het allicht beter om voor iets steviger en kwaliteitsvoller materiaal te kiezen. Dit is helaas wel duurder maar het zou een goed idee kunnen zijn om voor tweedehands meubilair te kiezen.

Het is niet alleen beter van kwaliteit maar het staat ook nog eens heel leuk! Denk maar aan zo’n mooie houten kaptafel met een grote spiegel. Hoe mooi is dat?

Als je een beautykamer wilt inrichten komt er heel wat extra’s bij kijken waar je voordien misschien niet aan gedacht had. Het is helaas iets moeilijker dan gewoon wat kastjes neerzetten en je make-up herorganiseren.

Je moet echt wel rekening houden met lichtbronnen, de vloer en het meubilair of je bent voor je het weet alles opnieuw aan het veranderen.

Het is dus echt wel een goed idee om deze dingen op voorhand al in te calculeren zodat je last minute niet voor verrassingen komt te staan!

Zou jij graag zo’n beautykamer willen?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. October 10, 2020 / 11:12 pm

    Ik heb wel een beauty kamer ingericht, mijn man heeft hier eigenlijk nooit over geklaagd.
    De gordijnen en stoel zijn roze, een heerlijk gestipt vloerkleed een grote openkast en dit is een heerlijke kamer om aan mijn blog te werken (of een make-up look te creëren).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?