web analytics

Het verschil tussen blush en bronzer

Zowel blush als bronzer zijn allebei producten die je op of rond de wangen gebruikt. Soms verschillen ze qua kleur maar soms lijken ze ook heel erg sterk op elkaar waardoor het verschil niet meteen helemaal duidelijk is.

Daarom wil ik in dit artikel het verschil tussen blush en bronzer even goed uitleggen. Zo weet je perfect wat je waar en hoe dient te gebruiken!

Wat is het precieze verschil tussen blush en bronzer?

Als je nog niet zo lang bezig bent met make-up kan het verschil tussen blush en bronzer klein lijken. In essentie zijn het beiden gewoon producten die je rondom je wangen aanbrengt.

Daarnaast heb je ook nog eens het probleem dat er redelijk wat blushes op de markt zijn die qua kleur ook nog eens heel erg sterk op bronzers lijken.

Maar wat is nu precies het exacte verschil dan?

Blush

Een blush is een product dat je gebruikt om je huid een natuurlijke kleur te geven. Als je foundation gebruikt om je oneffenheden weg te werken werk je tegelijkertijd ook al je natuurlijke kleur weg.

Dat mooie blosje dat je hebt na een lange wandeling of die gezonde gloed na het sporten? Die verdwijnen allemaal mee met je foundation.Een blush is het ideale product om je gelaat weer wat extra kleur te geven. Blushes komen in heel wat verschillende kleuren waaronder roze, perzik, oranje, paars, … Ze kunnen zeer natuurlijk ogen maar je hebt ze dus ook in iets donkerdere kleuren.

Bronzer

Een bronzer is een product dat je gebruikt om je huid een donkerdere kleur te geven. De bedoeling van een bronzer is dat je een natuurlijke gebronsde teint krijgt, alsof je net van vakantie komt.

Een bronzer is daarom altijd een vrij warm of geel product, in tegenstelling tot een blush die bv. ook paars of roze kan zijn.

Bronzers zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo heb je bronzers die veel shimmers bevatten maar je hebt ook matte bronzers zonder glitters die een natuurlijkere look geven.

Het aanbrengen van blush en bronzer

Het verschil tussen blush en bronzer bevindt zich niet alleen in de kleur maar ook in de plaats waar je de producten hoort aan te brengen zit een groot verschil.

Waar breng je blush aan?

Een blush dient er dus voor om je wangen een gezond kleurtje te geven. Je brengt dit product dan ook voornamelijk aan op de wangen.

Blush kun je op verschillende manieren aanbrengen en iedere manier geeft een ander effect.

Als je van jezelf bolle wangetjes hebt die je extra in de verf wilt zetten moet je de blush recht op de wang aanbrengen. Maak een grote glimlach en breng de blush cirkelvormig aan op het gedeelte dat omhoog komt, het bolle gedeelte dus.Geen fan van bolle wangen? Dan is het juist beter om je blush in een langwerpige beweging aan te brengen. Begin met een beetje kleur op het dikste stuk van je wang en werk zo in een subtiele streep uit richting de slapen.

Door je blush in de vorm van een streep i.p.v. een cirkel aan te brengen ga je je gezicht optisch dunner laten lijken i.p.v. enkel te focussen op je wangen.

Waar je blush aanbrengt hangt dus volledig af van jouw gelaatsvorm en van het effect dat je wilt bereiken.

Waar breng je bronzer aan?

Bronzer dient om je gelaat bruiner te laten lijken, precies alsof de zon je goed gebruind heeft. Daarom breng je bronzer aan op de plekken waar de zon je huid normaal het snelst zal bruinen.

Denk dan aan plekken zoals je slapen, je voorhoofd en bovenop je wangen. Deze plekken zijn dan ook ideaal om (subtiel) aan te zetten met bronzer.

Conclusie

Het verschil tussen bronzer en blush zit dus voornamelijk in de kleur en de plaats waar je het product aanbrengt.

Een blush dient vooral om een gezonde gloed en kleur aan het gelaat te geven. Je brengt het direct op of rond de wangen aan, afhankelijk van je gezichtsvorm. Je hebt ze in ontzettend veel verschillende kleuren van knalroze tot schattig oranje of perzik.

Bronzers zijn daarentegen áltijd warm van kleur (goud, geel of bruin) en zijn zowel mat als shimmery verkrijgbaar. Je brengt een bronzer aan op de hoogste punten van je gelaat voor een sunkissed resultaat.

Hopelijk is alles zo duidelijk! 😉

Gebruik jij al een blush of een bronzer?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. November 5, 2020 / 8:27 am

    Ik gebruik ze allebei, kan niet zonder beide producten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?