web analytics

Het verschil tussen bronzer en contour powder

De termen bronzer en contour horen we geregeld terugkomen in de beautywereld. Beide producten zijn een soort van bruin poeder dat je gebruikt om je gezicht wat meer kleur te geven.

Toch zijn het compleet verschillende dingen die je dan ook voor iets compleet anders dient te gebruiken. Het lijkt misschien gewoon wat donker poeder maar het is zeer belangrijk dat je ieder product juist gebruikt.

Daarom wil ik in dit artikel het verschil tussen bronzer en contour even goed uitleggen. Zo weet je perfect wat je waar en hoe dient te gebruiken!

Wat is het verschil tussen bronzer en contour powder?

Als je nog niet zo lang bezig bent met make-up of je kijkt heel snel, dan lijkt het alsof bronzer en contour powder hetzelfde product zijn. Toch zit er veel verschil in!

Bronzer

Een bronzer is een product dat je gebruikt om je huid meer kleur te geven. De bedoeling van een bronzer is dat je een natuurlijke gebronsde teint krijgt, alsof je net van vakantie komt. Een bronzer is daarom een vrij warm of geel product.

Bronzers zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo heb je bronzers die veel shimmers bevatten maar je hebt ook matte bronzers voor een natuurlijkere look.Contouren

Contouren moet je dan juist doen om je gezicht vorm te geven, niet om het bruin te maken. Contouren is een techniek waarmee je donker en licht gebruikt om je goede punten te benadrukken en de slechte te verdoezelen.

Door te contouren kun je bv. je neus smaller laten lijken of je kunt schaduwen in je gezicht leggen om je kaaklijn smaller te laten lijken.

Omdat je dit zo natuurlijk mogelijk wilt laten lijken is het belangrijk om een koel product met een grijzige ondertoon te gebruiken.

Contour powder bevat dus ook nooit glitter of glans zoals een bronzer (of een highlighter) omdat het juist gebruikt wordt om dingen weg te steken i.p.v. te benadrukken.

Het verschil tussen bronzer en contour powder zit hem dus voornamelijk in de kleur en ondertoon van het product.

Het aanbrengen van bronzer en contouring

Het verschil tussen bronzer en contour bevindt zich niet alleen in de kleur maar ook in de plaats waar je de producten hoort aan te brengen zit een groot verschil.

Waar breng je bronzer aan?

Bronzer dient om je gelaat bruiner te laten lijken, precies alsof de zon je goed gebruind heeft. Daarom breng je bronzer aan op de plekken waar de zon je huid normaal het snelst zal bruinen.

Denk dan aan plekken zoals je slapen, je voorhoofd en bovenop je wangen. Deze plekken zijn dan ook ideaal om (subtiel) aan te zetten met bronzer.

Waar breng je contour powder aan?

Met een contour powder ga je dus shapen of contouren, oftewel de vorm van je gelaat aanpassen. Dit poeder kun je vrijwel overal aanbrengen waar je maar wilt.

Breng het aan aan de zijkant van je neus om deze kleiner te laten lijken of breng het bovenaan aan je neus aan om je ogen dieper te laten lijken.

Een andere populaire plaats om contour powder aan te brengen is onder je wangen. Doe een vis na met je mond en breng het contour powder aan op de plekken die naar binnen gaan. Hierdoor kun je je gelaat optisch verkleinen waardoor je jukbeenderen beter zullen opvallen.

Conclusie

Het verschil tussen contour en bronzer zit dus voornamelijk in de kleur en de plaats waar je het product aanbrengt.

Bronzers zijn warm van kleur (goud, geel of bruin) en zijn zowel mat als shimmery verkrijgbaar. Je brengt een bronzer aan op de hoogste punten van je gelaat voor een sunkissed resultaat.

Contour poeder is koel van kleur, bevat geen glitters en wordt enkel gebruikt om bepaalde aspecten van je gezicht kleiner te maken of te verdoezelen.

Gebruik jij al een van deze producten?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

2 Comments

  1. August 17, 2020 / 9:42 am

    Handig artikel. Ik gebruik met grote regelmaat een bronzer.. Contouren doe ik eigenlijk nooit

  2. August 17, 2020 / 10:41 am

    Wat een fijne uitleg! Ik ben fan van contouren, maar ik vind een iets warmere contour kleur wel mooier passen bij mijn huidskleur. Bronzer gebruik ik eigenlijk nooit, enkel blush en highlighter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?