web analytics

Hoe kom ik van olie op mijn gezicht af?

“Hoe kom ik van olie op mijn gezicht af?” is een vraag die ik vaak in mijn inbox krijg. Er is niets vervelender dan ‘s ochtends veel tijd te spenderen aan je make-up om er dan doorheen de dag uit te zien als een discobal.

Gelukkig zijn er wel wat zaken die je hiertegen kunt doen zodat je gezicht de hele dag mooi mat blijft. Zowel met make-up als huidverzorging kun je dit probleem makkelijk oplossen.

In dit artikel vertel ik dan ook graag hoe je dit hardnekkige probleem snel aan kunt pakken.

Een vette huid

Olie op je gezicht betekent dat je huid op dat moment teveel talg aanmaakt. Als de talgproductie van je huid te sterk op gang komt en dus teveel talg produceert resulteert dat in een vette, glimmende huid.

Mensen met een vet huidtype hebben hier dus ook het meeste last van. Een vette huid kun je niet alleen herkennen aan die typische glim maar ook aan eventuele onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters. Ook hebben mensen met een vet huidtype vaak last van grove, opvallende poriën.

De juiste huidverzorging

Om die vette huid en die overmatige talgproductie aan te pakken moeten we eerst eens kritisch naar onze huidverzorging kijken. Met de juiste huidverzorging blijft je huid de hele dag mat, zonder na een tijd te gaan glimmen.

Wie een vette huid heeft kiest best voor een lichte huidverzorging die snel intrekt. Fluïdes, gelcrèmes en lichte crèmes zijn hiervoor ideaal. Als ze een matterende werking hebben is het zelfs nog beter want op die manier verzorgen ze de huid niet alleen maar houden ze de talgcontrole tegelijkertijd ook onder controle.

De volgende dagcrèmes zijn heel erg fijn voor mensen met een vette huid die snel glimt:

De juiste make-up

Ook de juiste make-up kan een heel verschil maken als je snel last hebt van olie op je gezicht. Met een goede make-up primer en de juiste foundation voor een vette huid kom je al een heel eind.

Wie last heeft van een vette, glimmende huid kiest best voor een foundation op waterbasis i.p.v. voor een foundation op oliebasis. Kies ook voor een foundation die veel kleurpigmenten of poederpigmenten bevat omdat poeder het vet als het ware gaat laten ‘opdrogen’. Het heeft een beetje hetzelfde effect als droogshampoo op vet haar.

Een make-up primer die de huid gaat matteren en de poriën gaat opvullen is ook een zeer fijne en efficiënte oplossing. Zo’n primer kun je onder je foundation aanbrengen maar kun je ook heel goed op zichzelf dragen om je huid nog wat extra te matteren, bovenop je dagdagelijkse verzorging.

Ik schreef eerder al een uitgebreid artikel over de beste foundation primers voor de vette huid. Met deze primers heb je gegarandeerd een matte, glansvrije huid doorheen de dag.

Producten om bij te werken

Stel dat je doorheen de dag tóch bent gaan glimmen en je wilt graag je make-up wat bijwerken, wat kun je doen?

Als je je gelaat wilt bijwerken zijn er twee verschillende opties:

  1. Blotting paper
  2. Een matterende poeder

Blotting papers zijn van die typische papiertjes die je kunt gebruiken om de glans van je gezicht af te halen. Dit werkt heel erg handig want het haalt meteen alle olie weg maar het voegt geen extra make-up toe. Moest je bang zijn om teveel make-up te gebruiken en je wilt geen maskereffect creëren, dan is zo’n blotting paper ideaal.

Stel dat je toch graag je make-up wat wilt bijwerken en je hebt niet alleen last van olie op je gezicht maar je make-up lijkt wel wat weggesmolten? Dan kies je best voor een poeder.

Een poeder geeft nog wat extra dekking en is dus ideaal als je make-up wat verdwenen is. Met een poeder kun je je foundation makkelijk bijwerken én tegelijkertijd maak je ook komaf met de glans.

Heb je dus regelmatig last van een glimmende huid en hardnekkige olie op je gezicht? Geen zorgen! Pas je huidverzorging aan op die van een vette huid en kies voor een lichte, matterende crème die de huid niet vetter maakt.

Breng daarna een geschikte matterende make-up primer aan en werk af met een olievrije foundation op waterbasis.

Toch wat gaan glimmen? Haal het overtollige talg weg met een blotting papiertje of werk je foundation even bij met een huidkleurig poeder. Ziezo, je huid is weer helemaal mat en glansvrij!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?