web analytics

Hoe moet je een sheet mask gebruiken?

Sheet maskers zijn niet meer weg te denken uit de beautywereld. Geheel terecht want ze zijn vaak relatief goedkoop maar zitten boordevol goede ingrediënten. Ook zijn ze altijd makkelijk in gebruik én ze zijn ook handig om mee te nemen. Een sheet mask zou dus onmisbaar moeten zijn in je routine.

Maar hoe moet je een sheet mask gebruiken? Want er komt toch ook wel wat handigheid kijken bij het aanbrengen van een sheet mask. Er zijn namelijk een aantal hacks die ervoor zorgen dat je nóg meer plezier en verzorging uit je sheet maskers kunt halen.

In dit artikel vertel ik hoe je zo’n sheet masker het best kunt aanbrengen en hoe je het meeste voordeel uit je product kunt halen.


Het aanbrengen van een sheet mask

Begin met het voorzichtig openen van de verpakking. Haal het sheet masker daarna voorzichtig en rustig uit de verpakking. Het masker is meestal doordrenkt met serum, dus het kan een beetje nat en glibberig zijn.

Plaats het masker op je gezicht, beginnend bij je voorhoofd. Zorg ervoor dat de gaatjes voor je ogen, neus en mond goed uitgelijnd zijn. Strijk het masker glad zodat het goed contact maakt met je huid en er geen luchtbellen zijn. Focus voornamelijk op de buitenkant van je gezicht.

Laat het masker daarna 15-20 minuten op je gezicht zitten (of volgens de instructies op de verpakking) en doe in de tussentijd iets lekker ontspannend, het sheet mask doet de rest.

Een aantal handige sheet mask tips

Gebruik de restjes op de rest van je lichaam

Sheet masks zijn altijd zó rijkelijk gevuld met essence dat het teveel wordt voor je gezichtshuid om het allemaal op te nemen en dat is toch zonde? Daarom kun je de restjes ook heel goed op de rest van je lichaam gebruiken. Zeker met Koreaanse sheet masks is dat een goed idee, aangezien deze altijd vol zitten met anti-aging en anti-oxidanten.

Knijp je maskertje dus eens goed uit voor je het aanbrengt of gebruik de overtollige vloeistof die nog in het zakje zit. Breng het aan op je decolleté en je handen om zo extra te profiteren van de goede (anti-aging) ingrediënten die erin zitten!

Bewaar je maskertjes recht omhoog

Deze tip past eigenlijk een beetje bij mijn vorige tip! De beste manier om je sheet masks op te bergen is door ze recht neer te zetten.

Door dit te doen gaat alle overtollige vloeistof naar de onderkant van het zakje drijven. Hierdoor gaat het dus veel makkelijker worden om alle overtollige vloeistof uit het zakje te krijgen, i.p.v. dat er veel te veel in het maskertje zelf blijft hangen.

Maar hoe zet je zo’n sheet masks nu neer zonder dat ze omvallen? Je kunt ze bv. in een soort file holder plaatsen, waar je dus ook belangrijke papieren in zou kunnen steken.

Een andere manier is om al je maskertjes naast elkaar te plaatsen en ze recht te houden met een boekensteun. Je kunt ze bv. ook allemaal samen rechtzetten in een mandje, al moet je er dan wel voor zorgen dat ze niet omvallen van zodra je er een aantal maskertjes uit haalt.

Draai je sheet mask om

Wist je dat er nog genoeg vloeistof in het maskertje zit nadat de tijd van het maskertje er op zit? Ook dat wil je natuurlijk niet verspillen! Daarom kun je je masker twee keer gebruiken en dus extra lang genieten van alle werkende stoffen die erin zitten.

Draai je masker dus gewoon eens even om na een kwartiertje en laat het daarna nog even zitten!

Nooit overtollig product weghalen

Je hebt je sheet mask een kwartiertje op gehad en haalt het daarna van je gezicht af. Je zult zien dat je nog een hele hoop vloeistof over hebt op je gezicht. Bij een normaal masker zou je dit eerder afwassen met water of weghalen met een wattenschijfje. Bij een sheet mask kun je dat beter niet doen!

Een sheet mask is eigenlijk gewoon een serum of essence. Dat spoel je ook niet af nadat je het hebt aangebracht, toch?

Om ten volle te kunnen profiteren van je masker is het beter om het overtollige product in te masseren of in te kloppen. Laat de overschot daarna rustig intrekken et voila: een babyzachte huid gegarandeerd!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?