web analytics

Hoe richt je jouw beautykamer in?

In een beautykamer neem je even de tijd voor jezelf. Het is dé plek om jezelf te verwennen met een gelaatsverzorging, te experimenteren met nieuwe make-up of gewoon tot rust te komen. Een eigen beautykamer is dus ongetwijfeld de perfecte aanvulling voor jouw huis. Geen idee hoe je eraan moet beginnen? Lees dan verder! 

Ideale plek 

Eerst en vooral moet je beslissen waar je beautykamer precies zal komen. Heb je nog een kamer over en zijn je huisgenoten akkoord dat jij die in beslag neemt? Dan is het snel beslist! Heb je geen volledig aparte kamer ter beschikking? Geen paniek! Dan moet je je eigen kamer gewoon iets creatiever inrichten. Je kan bijvoorbeeld mooie gordijnen gebruiken om je kamer in twee op te delen. De ene kant wordt dan het slaapgedeelte en de andere kant het beautygedeelte. Niet slecht, toch!? 

Juiste meubilair

In een beautykamer kan een grote make-up tafel uiteraard niet ontbreken. Een handige tip: zorg ervoor dat die genoeg opbergruimte heeft om al je mooie spullen in te plaatsen.  Zo wordt je tafel geen complete chaos. Heb je voldoende ruimte? Dan is het leuk om ook nog een gezellig salonhoekje toe te voegen, met een leuke zetel en een mooi tafeltje. Dan wordt jouw beautykamer vanaf nu de ideale plek om je samen met vriendinnen voor te bereiden op een avondje uit.  

Verlichting 

Om make-up aan te brengen, heb je heel veel licht nodig. Alleen dan zie je goed of alles goed zit. Idealiter zorg je ervoor dat er in je beautykamer veel natuurlijk licht binnenvalt. Is dat niet het geval? Dan investeer je best in goede verlichting. Die komt trouwens sowieso ook ’s avonds goed van pas. In heel wat spiegels zit trouwens ook verlichting ingebouwd. Wie zo’n exemplaar koopt, krijgt er dus onmiddellijk ook een mooie spiegel bij.  

Gezellig en persoonlijk  

Ten slotte is het ook belangrijk dat je je beautykamer een persoonlijke touch geeft. Dat kan je bijvoorbeeld doen door alles in dezelfde kleurtinten in te richten. Denk bijvoorbeeld aan lichtroze of bordeaux. Ook de vouwgordijnen kan je dan in diezelfde kleur kiezen. Daarnaast is het ook leuk om veel foto’s en lichtslingers op te hangen. Theelichtjes of geurkaarsjes zijn ook altijd een goed idee. Gezelligheid troef! En allerlaatste tip: voeg ook een plantje of een boeketje droogbloemen toe. Dat maakt de kamer ineens ook een pak stijlvoller. Have fun! 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?