web analytics

How to: droge huid voorkomen in de winter

Heb jij tijdens de wintermaanden ook vaak zo’n last van een droge huid? Dat is zeker normaal want tijdens de winter zijn er meerdere (agressieve) factoren die een slechte invloed hebben op je huid. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen waardoor je dit kunt vermijden!

Wil je een droge huid voorkomen in de winter? Dankzij deze tips zul je geen last meer hebben van een droge huid in de winter:

Producten met agressieve ingrediënten vermijden

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt natuurlijk ook voor je huidverzorging. Door goed op te letten met wat je gebruikt en smeert kun je heel wat naars voorkomen.

Zo is het bv. zeer belangrijk om producten met agressieve ingrediënten te vermijden. Denk dan aan agressievere stoffen zoals o.a. parfums, fruitzuren en alcohol.

Ook de anti-aging stof retinol kan tijdens de barre wintermaanden irritatie opwekken, zeker als je ook al last hebt van een gevoelige huid.

Wil je een droge huid voorkomen in de winter? Laat al deze agressieve ingrediënten dan (tijdelijk) aan de kant staan en kies voor producten die beter geschikt zijn voor een gevoelige huid.

Vochtinbrengende ingrediënten

In plaats van voor agressieve, irriterende ingrediënten te kiezen moet je juist voor vochtinbrengende ingrediënten gaan.

Een aantal fijne ingrediënten die nooit kwaad doen zijn ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine. Deze ingrediënten gaan ervoor zorgen dat je huid meer vocht toegediend zal krijgen én dat het vocht ook beter in zal trekken in de huid.

Een fijn serum op basis van hyaluronzuur is de The Ordinary Hyaluronic Acid 2%+ B5 Hydration Support Formula. Dit serum kun je als dagelijkse verzorging of als primer gebruiken en is geschikt voor ieder huidtype, dus ook voor een vette huid.

Zelfs als je een vette of gecombineerde huid hebt heb je zeker baat bij wat extra hyaluronzuur aangezien de huid dit vrijwel meteen opslorpt. Ik schreef eerder al een artikel over de beste dagcrème voor de gecombineerde huid, hierin vind je ook een aantal suggesties met hyaluronzuur.

producten voor een gevoelige huid micellair water

Vervang schuimende producten door melk, lotion of water

Ik weet het, een schuimende reiniger is veel fijner om te gebruiken dan een plakkerige melk of lotion. Toch is het misschien best om alle schuimende producten voorlopig even op te bergen.

Schuim is namelijk ook iets dat sterk uitdrogend gaat werken. Als je snel last hebt van een droge, trekkerige huid in de winter is dat allesbehalve optimaal.

Een reinigingsmelk, een lotion of zelfs een micellair water gaan waarschijnlijk betere opties zijn deze winter. Heb je normaal eerder een vette huid? Kies dan voor een reinigingsgel (die niet schuimt!).

Extra tip: breng na het reinigen meteen wat olie aan, liefst op een vochtige huid. Zo kan deze olie meteen goed intrekken in de huid en heeft je velletje er extra veel plezier van!

Droge huid voorkomen begint bij je voeding

Wil je een droge huid voorkomen in de winter? Dan ga je ook langs binnenuit een aantal zaken moeten aanpassen. Zo kan je voeding ook een zeer grote rol spelen binnen je huidverzorging!

Zeker zaken zoals suikers en alcohol kunnen een schadelijk en irriterend effect hebben op de huid. Zeker alcohol want dat gaat je lichaam alleen maar verder uitdrogen.

Laat de gesuikerde toetjes en drankjes even aan de kant, net als de glaasjes alcohol. Kies in de plaats voor gezondere opties zoals water, thee of ongezoete koffie.

Misschien niet meteen de leukste optie maar wel het beste voor je huid!

Kies voor een zachte scrub

Ondanks alle maatregelen toch last gekregen van droge velletjes of dode huidcellen? Dan is het zeer belangrijk om je huid regelmatig eens een goede scrubbeurt te geven om deze weer te verwijderen!

Dode huidcellen zorgen er namelijk ook voor dat je huid verstopt raakt. Het ziet er niet alleen lelijk uit maar zorgt er ook voor dat je huidverzorging niet voldoende in de huid kan drogen. Resultaat? De huid wordt zelfs nóg droger!

Met een scrub zorg je er dus voor dat deze vervelende velletjes verwijderd worden.

Kies voor een zachte of milde scrub met kleine deeltjes die niet al te ruw zijn voor de huid. Het best kies je zelfs voor een scrub die in een gel verwerkt zit. Dit gaat iets zachter en minder agressief zijn voor je huid.

Mijn persoonlijke favoriet? De Galénic Pureté Sublime scrub. Deze scrubdeeltjes meng je zelf met water en kun je dus zo sterk of zo zacht maken als je zelf wil. Hoe meer water, hoe minder agressief de scrub zal zijn.

Wil je dus graag een droge huid voorkomen in de winter of de schade beperken die je huid al geleden heeft?

Begin dan met een aantal van deze (kleine) stappen door te voeren en je zal snel verbetering merken!

Hoe verzorg jij je huid in de winter?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. January 14, 2020 / 6:23 pm

    Ik heb eigenlijk zelden een bijzonder droge huid in de winter. Als ik er last van heb, ga ik in bad met een olietje of gebruik ik een goede scrub en / of een Body Conditioner van Lush. Wat trouwens ook echt een wondermiddel is, is hun Scrubee! 🐝

    • January 16, 2020 / 10:40 pm

      Oehhh die wil ik zeker eens proberen! Vroeger was ik groot fan van de Buffy Scrub dus deze lijkt me ook wel de moeite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?