web analytics

How to: foundation natuurlijk aanbrengen

De meeste mensen willen hun foundation natuurlijk aanbrengen. Er is namelijk niets lelijker dan een foundation die een maskereffect geeft en veel te hard opvalt.

Helaas is het niet altijd even simpel om je foundation naturel aan te brengen. Daarom zet ik in dit artikel de beste tips voor jou op een rijtje.

Dankzij deze tips zul je altijd een onopvallende, natuurlijke foundation kunnen aanbrengen. Bye bye maskereffect, hello flawless skin!

Begin met je huidverzorging

Een natuurlijke, onopvallende make-up valt of staat bij je huidverzorging. Als je huidverzorging niet op punt staat zal je foundation ook nooit mooi zitten.

Als je een droge huid hebt zal je foundation droge velletjes en vlekjes benadrukken. Of bij een vette huid zul je snelle last hebben van een glimmende huid. Dat willen we natuurlijk vermijden!

Daarom is het erg belangrijk om goed voor je huid te zorgen, zeker als je je foundation natuurlijk wilt aanbrengen.Probeer daarom minstens 1 keer per week goed te scrubben. Dit zorgt ervoor dat alle droge velletjes verwijderd zullen worden. Hierdoor zal je foundation direct aan de huid hechten i.p.v. aan deze velletjes die op hun beurt weer voor een vlekkerig resultaat zorgen.

Vergeet ook niet om de huid altijd voldoende te hydrateren, of je nu een droge of juist een vette huid hebt. Kies voor een dagcrème die perfect aansluit bij jouw huidtype.

Problemen oplossen met concealer

De belangrijkste tip voor een naturelle look is het gebruiken van concealer. Je denkt nu misschien: “Huh, ik dacht dat dit een artikel over foundation was?”

Wel, het zit namelijk zo. Hoe meer concealer je gebruikt om lokaal onzuiverheden weg te werken, hoe minder foundation je moet gebruiken. En hoe minder foundation, hoe natuurlijker het resultaat zal worden.

De truc is dus om zeer plaatselijk te gaan werken met een dekkende concealer. Werk wallen en puistjes eerst weg met concealer voor je aan de slag gaat met foundation.

Op die manier moet je veel minder product gebruiken achteraf!

Kies voor een foundation met een mindere dekking

Als je een natuurlijke foundation wilt is het erg belangrijk om voor het juiste type foundatiob te gaan. Vermijd producten met een ‘full coverage’ oftwel een volledige dekking. Deze foundations hebben de neiging om een maskereffect te veroorzaken.

Kies ook liefst voor een foundation met glans i.p.v. voor een matte foundation. Ieder gelaat vertoont glans door talg, zweet en warmte. Een volledig mat gelaat oogt dus niet zo natuurlijk als een gelaat met wat glans.

Wil je een volledig naturel effect? Kies dan voor een cushion foundation of een BB crème. Deze producten zullen je huid niet voor 100% bedekken maar nog steeds wat van je natuurlijk gelaat doorlaten.

Belangrijke tip: 

Gebruik foundation niet om te camoufleren. Als je je hele gelaat volledig wilt camoufleren, dan ga je juist dat bekende maskereffect creëren omdat je teveel product moet gebruiken.

Als je foundation gebruikt moet je dit enkel gebruiken om te egaliseren. Camoufleren doe je met een concealer!

Foundation natuurlijk aanbrengen met een Beautyblender

Er zijn verschillende manieren om foundation aan te brengen. Zo kun je bv. een foundation kwast gebruiken om het product aan te brengen.

Daarbinnen kun je ook nog variëren want er zijn zoveel verschillende foundation brushes op de markt en elke brush heeft weer een andere werking. Kwasten zoals een kabuki (of andere kwasten waarbij de haren dicht op elkaar staan) gaan altijd de meeste dekking geven.

Ondanks dat er zoveel verschillende kwasten zijn blijft een spons zoals de Beautyblender de beste optie voor een naturelle foundation.

Door een vochtig sponsje te gebruiken ga je de foundation veel mooier op de huid kunnen plaatsen waardoor je foundation veel natuurlijker zal ogen. Ook zul je geen last hebben van strepen, vegen of vlekken.

De afwerking

Ook tijdens de afwerking durft er hier en daar al iets foutlopen.

Als je een dekkende poeder met een kleurtje gebruikt gaat je foundation er ook allesbehalve naturel uitzien. Als je dan toch wilt afpoederen, gebruik dan een transparante poeder.

Indien je last hebt van een droge huid, blijf dan weg bij poeder. Poeder gaat de droogte in je huid alleen maar accentueren!

De beste manier om je foundation volledig af te werken is door het gebruik van een setting spray. Setting spray zorgt voor een langere houdbaarheid én haalt het poedereffect volledig weg.

Met een setting spray gebruik je dus een natuurlijk resultaat en het zorgt ervoor dat je foundation lekker lang blijft zitten.

Conclusie

Wil je een naturelle foundation look bekomen? Maak dan gebruik van een goede huidverzorging, pak alle plekjes aan met concealer en gebruik een foundation met een lichte dekking om te egaliseren maar nooit om te camoufleren.

Op die manier zal je een mooie natuurlijke huid creëren zonder dat het lijkt alsof je een dikke laag foundation draagt!

Hoe breng jij je foundation aan?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?