web analytics

How to: haarkleur langer behouden

Een kappersbezoek kan best prijzig zijn dus natuurlijk wil je je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk houden. Helaas merk je soms al vaak dat je nieuwe haarkleur snel vervaagt en dat je haarkleur langer behouden niet altijd even evident is.

Zeker bij bepaalde kleuren zoals rood of blond lijkt de kleur veel te snel te veranderen. Gelukkig valt er wel iets aan te doen!

Wil je je haarkleur langer behouden? Volg dan deze tips:

Haar minder vaak wassen

Wil je je haarkleur zo lang mogelijk behouden dan moet je je haar minder vaak wassen. Hierdoor laat de verf minder snel los en zul je je haar minder snel opnieuw moeten verven.

Probeer je haar zo goed mogelijk te trainen zodat het minder snel vet wordt. Dit doe je door wasbeurten steeds langer en langer uit te stellen.

Is je haar toch stilaan vet aan het worden? Kies dan eerder voor een droogshampoo i.p.v. het meteen te wassen of draai het in een los dotje. Probeer overdadig kammen ook te vermijden, dit maakt je haar ook weer sneller vet!

Kies voor de juiste producten

Als je haar gekleurd is is het zeer belangrijk om je haarverzorging hierop aan te passen. Daarom is het uiterst noodzakelijk om producten voor gekleurd haar te gebruiken.

Dit soort producten zijn veel milder voor je haar dan normale haarproducten. Doordat ze niet zo agressief gaan reinigen gaat er ook minder verf loskomen van je haar.Daarnaast zorgen producten voor gekleurd haar ook voor een optimale verzorging. Dat kun je zeker gebruiken als je je haar recent ontkleurd of gekleurd hebt.

Hoe gezonder het haar, hoe langer én mooier je haarkleur zal blijven zitten!

Voorbeelden van productlijnen voor gekleurd haar:

  • Redken Color Extend Magnetics
  • JOICO K-Pak Color Therapy
  • Matrix Biolage
  • L’Oréal Professionnel Vitamino Color

Hitte vermijden

Wil je je haarkleur langer behouden dan is het sowieso belangrijk om de gezondheid van je haar ook op peil te houden. Dit doe je vooral door hitte te vermijden aangezien hitte nefast is voor je haar (en dus ook voor je haarkleur!).

Probeer je haar zo weinig mogelijk te stylen. Laat de haardroger, krultang of stijltang zo vaak mogelijk achterwege. Kies er eerder voor om je haar aan de lucht te laten drogen!

Of als je toch gaat drogen, brush het dan tegelijkertijd ook uit zodat je het nadien niet meer hoeft te stijlen.

Styling niet te vermijden? Gebruik dan een hittebeschermend product om de ergste schade te voorkomen.

Wil je dus zo lang mogelijk genieten van je (nieuwe) kleurtje en je haarkleur langer behouden? Met deze tips zul je je haar in de allerbeste conditie kunnen houden.

Natuurlijk zal je haarkleur altijd wel vervagen aangezien je dat proces moeilijk volledig kunt stoppen. Toch kun je met deze tips je volgende kappersbeurt alweer een tijdje uitstellen!

Hoe verzorg jij je haar op dit moment?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?