web analytics

How to: je huidverzorging aanpassen aan de winter

Nu het weer kouder wordt moet je je huidverzorging aanpassen aan de winter. Je huid heeft namelijk een heel andere aanpak nodig als het weer koud en guur wordt, je minder vitamine D binnenkrijgt en meer binnen zit (met de verwarming aan).

Je kiest dus best voor andere crèmes en producten maar laat misschien ook bepaalde producten achterwege.

Daarom vertel ik je in dit artikel hoe je je huidverzorging kunt aanpassen aan de winter. Met deze tips blijft je huid ook de hele winter lang lekker zacht!

Extra hydratatie

In de winter kan de koude en droge lucht de huid beïnvloeden, waardoor het belangrijk is om je huidverzorgingsroutine aan te passen om je huid gezond en gehydrateerd te houden.

Extra hydratatie is zeker essentieel omwille van de droge (binnen)lucht, de koude wind en de verwarmingssystemen binnen. Hierdoor droogt de huid sneller uit en moet je de vochtbalans dus zelf gaan herstellen.

Ga dus voor een extra vette dagcrème of moisturizer, voeg eventueel een gezichtsolie toe en vervang je normale serum door een serum met extra hyaluronzuur of glycerine.

Voeg ook wekelijks of tweewekelijks een hydraterend masker toe aan je routine. Dit kan de huid een extra boost aan vocht geven.

Verzorg je lippen extra

Je lippen hebben de neiging om extra kwetsbaar te zijn voor uitdroging en schade in de wintermaanden. Dit komt doordat de huid van je lippen het dunst is waardoor de invloed van de koude, barre weersomstandigheden extra voelbaar is. Hierdoor gaan je lippen sneller barsten en kloofjes vertonen.

Het is dus ontzettend belangrijk om je lippen te beschermen, te verzorgen en te herstellen indien ze toch droog en/of beschadigd zijn.

Kies daarom een lippenbalsem met hydraterende ingrediënten zoals sheaboter, kokosolie, bijenwas of vitamine E. Breng de lippenbalsem regelmatig aan, vooral als je merkt dat je lippen droog aanvoelen.

Het likken aan je lippen kun je best zoveel mogelijk vermijden aangezien dit de lippen verder uitdroogt dus je zorgt er best voor dat je altijd een lippenbalsem bij de hand hebt.

Blijven smeren met een SPF

UV-stralen van de zon zijn het hele jaar door aanwezig, zelfs op bewolkte dagen en ook in de winter. Zowel UVA- als UVB-stralen kunnen schadelijk zijn voor de huid. UVA-stralen dringen dieper in de huid door en kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering, terwijl UVB-stralen de belangrijkste oorzaak zijn van zonnebrand en huidkanker.

Blijf dus altijd een zonnebrandcrème gebruiken, zelfs in de winter. De zon kan de huid uitdrogen en beschadigen, dus bescherming is het hele jaar door belangrijk.

Je hoeft tijdens de winter niet perse met een SPF 50 te smeren zoals je tijdens de zomer zou doen maar een SPF 15 of 30 is toch zeker aangewezen.

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om een dagcrème met SPF te smeren i.p.v. een volledige zonnecrème.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?