web analytics

How to: Zachte en haarvrije huid voor de zomer

Tijdens de zomermaanden dragen we meer rokjes, shortjes of t-shirts zonder mouwen. Dan wil je natuurlijk wel een zachte, stralende huid en liefst ook nog een egale en haarvrije huid.

Echter is dat niet altijd even makkelijk. Soms is de huid heel erg droog, heb je last van schilfertjes of krijg je je huid gewoon niet volledig haarvrij of zorgt het ontharen voor vervelende bultjes.

Herkenbaar? Dan is dit artikel voor jou! In dit artikel vertel ik hoe je een zachte en haarvrije huid voor de zomer kunt bekomen. Van scrubben en hydrateren tot het effectieve ontharen: ik neem je stap voor stap mee naar het perfecte zomervelletje.

Stap 1: Scrubben/exfoliëren

De allerbelangrijkste stap op weg naar een zachte, gladde huid is scrubben. Door te scrubben maak je alle dode huidcellen los die vastgeplakt zitten aan je huid. Deze dode huidcellen zorgen ervoor dat je huid ruiger aanvoelt én dat alle producten die je wilt gebruiken minder goed intrekken.

Hierdoor gaat je huid dus niet alleen droger ogen maar ook effectief ook veel droger zijn. Bovendien kun je ook veel egaler bruinen als alle dode huidcellen verwijderd zijn. Ook bij het aanbrengen van zelfbruiner is het van belang dat je eerst goed gescrubd hebt.

Er zijn verschillende soorten scrubs. Je hebt scrubs in potjes die vaak op oliebasis zijn maar je hebt ook vloeibare douchescrubs die vaak in een tube zitten. Daarnaast heb je ook vasts scrub bars zoals o.a. de WONDR Scrub Bars.

In feite maakt het niet uit wat voor scrub je gebruikt, zolang je hem maar fijn vindt en consequent gebruikt.

Stap 2: Ontharen

Er zijn verschillende manieren om te ontharen: scheren, epileren of permanent ontharen.

Scheren is lekker makkelijk en simpel. Je haalt gewoon een scheermesje over je benen heen en je bent in mum van tijd klaar. Echter moet je dit zeer frequent herhalen want zeker als je donkere haren hebt zie je na een paar dagen alweer de eerste stoppeltjes verschijnen. Ook zorgt scheren er sneller voor dat je ingegroeide haarzakjes, bultjes of ontstekingen krijgt.

Wil je dus echt een haarvrije én egale huid? Dan kan je het scheermesje beter achterwege laten en kiezen voor een iets langdurigere optie: epileren of permanente ontharing.

Epileren kan je makkelijk doen met een epileerapparaat maar dit duurt vaak heel erg lang en het is in de meeste gevallen ook zeer pijnlijk. Zeker bij gevoelige zones zoals de oksels of de bikinilijn is het echt niet zo aangenaam om je haren gewoon uit te trekken.

Daarom gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar permanente ontharing oftewel IPL. IPL (Intense Pulsed Light) is een behandeling waarbij sterke lichtpulsen worden gebruikt om langdurig en zichtbaar haar te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de haarwortels in rustfase gaan waardoor er niet zo snel nieuwe haartjes ontstaan. Dit is niet pijnlijk, geeft een langdurig resultaat en veroorzaakt geen ontstekingen of bultjes.

Ik gebruik zelf tegenwoordig de FOREO PEACH 2 go. Dit apparaat heeft een ingebouwd koelsysteem waardoor de laser niet te warm wordt en je kan hem ook makkelijk meenemen op vakantie. Het is volledig pijnloos, werkt snel en is ook goed te gebruiken op de gevoelige zones. Zo is een haarvrije, zachte huid zeker gegarandeerd!

De FOREO Peach 2 go vind je o.a. terug bij Douglas België en Douglas Nederland.

Stap 3: Hydratatie

Dit is de belangrijkste stap en dit is dan ook een stap die je eigenlijk dagelijks zou moeten herhalen. Een zachte, egale huid valt of staat bij een goede hydratatie. Smeren is dus de boodschap!

Wat je smeert maakt in feite niet zoveel uit, zolang je het maar consequent doet en blijft volhouden. Echter kan je wel wat variëren van product naargelang de staat van je huid. Zo heb je bv. dikkere bodycrèmes of bodybutters met verschillende boters en/of oliën, die ontzettend goed geschikt zijn voor een (extreem) droge huid.

Of je kunt kiezen voor een lichter product qua textuur, iets dat meer richting de vloeibare richting gaat. Dit is niet zo hydraterend maar voelt wel wat prettiger aan tijdens de warme zomermaanden en is dan misschien ook beter vol te houden omdat je er niet zo hard van gaat plakken. Voor de meeste mensen is zo’n soortgelijk product wel voldoende.

Kies dus vooral een crème, body lotion of een olie die voor jou prettig aanvoelt. Eentje dat lekker ruikt, makkelijk uitsmeert en dat je gewoon iedere dag kan gebruiken om je huid in een optimale conditie te houden.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?