web analytics

How to: zalig zachte benen

Heb jij permanent last van droge schilferige benen? Of wil je je benen gewoon helemaal rokjesklaar maken? Dan is dit het artikel voor jou! In dit artikel wil ik een aantal tips meegeven waardoor ook jij zalig zachte benen kunt krijgen. Van ontharen tot het insmeren, ik verklap al mijn tips & tricks hier. Kijk je mee?

zachte benen

Zachte benen met dit warme weer? I’m in! Zodra het weer rokjesweer wordt willen we massaal onze benen laten zien en dan moeten ze natuurlijk wel een beetje toonbaar zijn. En dan heb ik het dus niet over de kleur (hallo melkflessen!) maar gewoon over de zachtheid van de benen. Het is echt niet makkelijk om je benen mooi zacht en verzorgd te krijgen en je kunt best veel misdoen. Daarom wil ik jullie een aantal handige tips meegeven en ook vertellen wat je vooral niét moet doen.

zachte benen

Scrubben

De allerbelangrijkste stap op weg naar zachte benen is het scrubben. Door te scrubben maak je alle dode huidcellen los die vastgeplakt zitten aan je huid. Deze dode huidcellen zorgen ervoor dat je huid ruiger aanvoelt én dat alle producten die je wilt gebruiken minder goed intrekken. Hierdoor gaat je huid dus veel droger ogen maar ook veel droger zijn. Bovendien kun je ook veel egaler bruinen als alle dode huidcellen verwijderd zijn. Ook bij het aanbrengen van zelfbruiner is het van belang dat je eerst goed gescrubd hebt.

Er zijn verschillende soorten scrubs. Je hebt scrubs in potjes die vaak op oliebasis zijn maar je hebt ook vloeibare douchescrubs die vaak in een tube zitten. Beide werken in mijn ogen even goed maar toch geef ik de voorkeur aan scrubs in tubes. Allereerst is het hygiënischer plus je kunt niet uitschuiven onder de douche dankzij de olie. Ook met het oog op zelfbruinen is het beter om een scrub zonder olie te gebruiken. In de zomer ga ik dus meestal voor een tube, in de winter vaak voor eentje met olie.

zachte benen

Scheren / epileren

Ik kies er zelf meestal altijd voor om te epileren. Er zijn nog altijd veel delen die ik wel gewoon scheer maar voor mijn benen vind ik epileren prettiger. Waarom? Allereerst omdat epileren langer effect heeft dan scheren. Stoppeltjes komen nogal terug op je benen en als je gaat scheren moet je soms wel om de twee dagen opnieuw scheren. Door te epileren blijven je benen wel een week of twee mooi glad en zacht.

Ook gaat epileren een veel mooier resultaat geven. Als je gaat scheren heb je namelijk vaak last van irritante rode scheerbultjes en ingegroeide haartjes die gaan ontsteken. Dit kan dus wel in de weg staan van gladde en zachte benen! Een epileerapparaat is op langere termijn ook goedkoper dan altijd wegwerpscheermesjes te gebruiken.

Moest je toch liever scheren kan dat natuurlijk ook. Maak dan wel áltijd gebruik van een voedende scheergel of scheerschuim om scheerbultjes en snijwonden te voorkomen.

zachte benen

Smeren

Ook de naverzorging van je benen is zeer belangrijk. Met wat je smeert maakt op zich niet zoveel uit, zolang je het maar doet. Als je een vrij normale huid hebt die tegen zeer veel kan, dan is ieder hydraterend product wel goed voor jou. Een lekkere bodybutter zoals ze die bij The Body Shop verkopen kan dan zeker een fijne optie zijn. Heb je wél last van een zeer gevoelig velletje? Kies dan voor een hypoallergeen product uit de apotheek zoals deze body milk van La Roche-Posay.

Dus eerst je benen goed scrubben, daarna ontharen en als laatste stap goed insmeren. Als je deze drie simpele stappen volgt kun je heel lang genieten van zachte en gladde benen die zeker getoond mogen worden!

Hoe verzorg jij je benen als het warmer wordt?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

 1. Laura - Dagelijkse hap
  April 21, 2018 / 1:01 pm

  Epileren is echt een no go voor mij, was een pijnlijke Hell vroeger voor mij 🙁 Dan maar vaak scheren en inderdaad lekker insmeren 😀

 2. Yara
  April 21, 2018 / 3:56 pm

  Handige tips! Ik scheer zelf ook altijd, omdat waxen en epileren te pijnlijk is. Wel stom omdat je in de zomer bijna elke dag moet scheren.
  Liefs,
  Yara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?