web analytics

Huid beschermen tegen de zon: de beste tips

Nu we massaal thuis zijn en de lente volop in gang is spenderen we meer tijd buiten. Je huid beschermen tegen de zon is dan ook zéér belangrijk.

Zonlicht is goed voor vitamine D maar kan ook nefast zijn voor je huid. Het versnelt het huidverouderingsproces én het verhoogt de kans op huidkanker. Je huid goed beschermen tegen de zon is dus een absolute must!

Daarom zet ik in dit artikel de beste tips en producten op een rijtje. Kijk je mee?

De beste manier om je huid te beschermen tegen de zon is door de zon zoveel mogelijk te vermijden. Een blootstelling van 15 min. per dag zou al genoeg zijn om de nodige dosis vitamine D aan te maken.

Je hoeft dus echt geen uren in de zon te liggen bakken om je dosis vitamine D op te krikken!

Omdat het niet altijd mogelijk is om de zon te vermijden (zeker niet op vakantie of in de zomer) is het dus zeer belangrijk om je huid goed te beschermen.

Hoe kun je je huid beschermen tegen de zon?

Kort samengevat zijn er drie manieren om jezelf voldoende te beschermen tegen schadelijke zonnestralen en dat zijn:

  • Directe blootstelling aan de zon zoveel mogelijk vermijden, d.w.z. binnenblijven op momenten waarop de zon het sterkst is
  • Voldoende (!!!) zonnebrandcrème aanbrengen gedurende de dag
  • Jezelf bedekken met kleding of accessoires (pet, hoed, parasol, …)

Huid beschermen tegen de zon zonnecrèmes

Directe blootstelling vermijden

Om je huid zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon is het belangrijk om zoveel mogelijk directe blootstelling te vermijden.

Probeer dus om binnen te blijven tussen bepaalde uren waarop de zon het sterkst is. Dit is meestal direct na de middag (vaak van 13 tot 18u).

Tijdens deze periode is de zon op haar sterkst waardoor de UV-index ook op zijn hoogste punt zal zijn. Hierdoor zul je sneller verbranden en zal de zon een grotere (negatieve) impact hebben op de huid.

Binnen blijven geen optie? Probeer de schaduw op te zoeken of maak gebruik van een parasol. Opgelet: ook in de schaduw kun je verbranden.

Huid beschermen tegen de zon producten

Je huid beschermen tegen de zon met een zonnebrandcrème

Zoals ik hierboven al zei: ook in de schaduw kun je verbranden! Je kunt zelfs verbranden als het sterk bewolkt is en als er geen streepje zon te zien is.

Van zodra je je buiten bevindt is het dus zeer belangrijk om je huid goed in te smeren met een zonnebrandcrème.Maar hoe weet je welke zonnebrandcrème je moet gebruiken?

Over het algemeen geldt de regel: hoe hoger de factor, hoe langer een zonnebrandcrème je huid zal beschermen. Een SPF50 is dus niet beter dan een SPF30 maar beschermt wel langer.

Heb je dus een zeer licht huidtype, dan is het een goed idee om voor een extra hoge beschermingsfactor te kiezen zodat je langer beschermd bent.

Ook is het belangrijk om de hele dag door te blijven smeren en dus niet enkel ‘s ochtends. Zonnecrème verdwijnt gedurende de dag door wrijving, zweet en water.

Blijf dus goed smeren en al zeker als je net bent gaan zwemmen of stevig gezweet hebt!

Fijne zonnebrandcrèmes om te gebruiken zijn:

Huid beschermen tegen de zon zonnecrème

Jezelf bedekken

Wil je je huid beschermen tegen de zon? Dan is het ook zeer belangrijk dat je je huid goed bedekt als je buiten gaat. Zorg altijd voor een zonnebril of een hoed/pet als je voor langere tijd de zon in gaat.

Zeker bij jongere kinderen is het ontzettend belangrijk dat je hun gezichtje extra goed beschermt in de zon. Dit beschermt niet alleen tegen het verbranden van de huid maar zal het hele lichaam koel houden en een zonneslag voorkomen.

Ook hierbij geldt weer: probeer zoveel mogelijk in de schaduw te blijven of maak gebruik van een grote parasol als extra bescherming.

Het is echt zó belangrijk om je huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Verbranden, huidkanker, een snellere huidveroudering, … Het zijn allemaal zaken die in gang gestoken worden door UV-straling.

Wil je je huid beschermen tegen de zon? Blijf zoveel mogelijk uit de zon of maak indien nodig gebruik van een goede zonnebrandcrème en bedek je huid!

Hoe bescherm jij jezelf tegen de zon?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?