web analytics

How to: huid voorbereiden op zelfbruiner

Met het lekkere weer dat er binnenkort aan zit te komen wil iedereen er graag wat bruiner uitzien. Je kunt kiezen voor de niet zo gezonde optie (zonnebaden of zonnebank) of voor zelfbruiner.

Toch blijven veel mensen weg bij zelfbruiner omdat ze denken dat het onnatuurlijk is of vlekken maakt. Niets is minder waar, zolang je het goed aanpakt! Een goede applicatie begint met het voorbereiden van de huid. Ik ben al een aantal jaren fervent gebruiker van zelfbruiner dus ik deel mijn tips graag met jullie.

Wil je je huid goed voorbereiden op zelfbruiner? Lees dan zeker verder!

Stap 1: Het reinigen van de huid

Zelfbruiner pakt uiteraard het best op een propere huid dus ik begin mijn routine altijd bij het douchen. Hierbij let ik al gelijk op welke producten ik gebruik. Als je last hebt van een droge huid gaat zelfbruiner dat alleen maar benadrukken, doordat het in de droge plekjes gaat trekken. Hierdoor krijg je dus die bekende vlekken die je liefst wil vermijden.

Probeer dus om een hydraterend product te gebruiken onder de douche. Laat de agressieve douchegels boordevol zeep even staan en ga voor een douchecrème of doucheschuim met hydraterende eigenschappen.

Stap 2: Scrubben

Scrubben is echt dé belangrijkste stap voor je gaat zelfbruinen. Zelfbruiner hecht zich nogal snel aan dode huidcellen, waardoor je dus een vlekkerig resultaat krijgt. Door de huid te scrubben krijg je een mooie egale huidlaag, waardoor vlekken krijgen al een pak lastiger wordt!

Ik hou vooral van scrubs met een grove korrel die geen vettig laagje nalaten. Anders vind ik zo’n oliescrub wel erg fijn maar zelfbruiner hecht helaas niet goed aan olie. De Dr. Oganic Cocoa Butter scrub vind ik het best om voor de zelfbruiner te gebruiken.

Stap 3: Scheren

Scheren heeft een soortgelijk effect op de huid als scrubben. Door te scheren schraap je over je huid en dan neem je ook kleine stukjes huid mee weg. Als je pas gaat scheren vlak na het zelfbruiner ga je vlekken krijgen. Ik scheer me dus altijd vlak voor het zelfbruinen en na een dag of 2-3 als de zelfbruiner goed ingetrokken is.

Stap 4: Hydrateren

Zelfbruiner hecht niet goed aan een droge huid dus hydratatie is key. Wel moet je oplossen met welk soort product je gebruikt. Ga liefst niet voor een olie maar ga voor een product dat zeer licht aanvoelt en snel intrekt. Vergeet ook zeker niet om je handen goed in te smeren, aangezien deze snel vlekkerig worden. Laat deze producten ook altijd een paar uur intrekken voordat je zelfbruiner gaat gebruiken.

Mijn persoonlijke favoriet? De Body Yogurts van The Body Shop. Deze producten hebben een zeer lichte textuur waardoor ze lekker snel intrekken en dus ook geen vlekken zullen veroorzaken.

Het lijken misschien veel stappen maar je bent eigenlijk op een halfuurtje klaar. Door een goede voorbereiding heb ik altijd een mooie applicatie en heb ik nooit last van vlekken. Ook blijft je zelfbruiner langer zitten als je het aanbrengt op een gehydrateerde huid. Ik kan meestal 5-7 dagen genieten van mijn zelfbruiner! Zodra de zelfbruiner een uurtje of 6 op mijn huid zit spoel ik mezelf af onder de douche. Na een dag of twee scheer ik me weer opnieuw en dan blijft de zelfbruiner keurig zitten. Voor mij is het al die moeite wel waard!

Ben je nog op zoek naar een fijne zelfbruiner? Check dan ook onderstaande artikels even waarin ik een heleboel fijne zelfbruiners bespreek:

Gebruik jij soms zelfbruiner?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?