web analytics

Huidverzorging in het vliegtuig

Ga je binnenkort op vakantie en ga je met het vliegtuig? Vergeet dan ook zeker niet om wat huidverzorging mee te nemen in je handbagage. Zeker als je een lange afstandsvlucht moet nemen is huidverzorging in het vliegtuig echt wel een must.

De luchtdruk en de droge lucht in het vliegtuig kunnen er al snel voor zorgen dat een droge en/of gevoelige huid nog droger wordt. Met wat extra huidverzorging in het vliegtuig voorkom je dat probleem.

Geen idee welke producten je best mee kunt gebruiken of welke verzorging écht niet mag ontbreken in je handbagage? Geen zorgen, met deze tips kom je optimaal aan op je bestemming!

Huidverzorging in het vliegtuig

Opfrissen met micellair water

Micellair water is ideaal om je huid tussendoor even goed te reinigen. Je kunt het gebruiken om talg of andere viezigheid te verwijderen maar het is ook perfect om je make-up mee te verwijderen. Als je dus moet opletten met het aantal flesjes dat je meeneemt in je handbagage, dan is zo’n micellair water de perfecte oplossing aangezien het verschillende functies heeft.

Verder vind ik het ook heerlijk om mijn huid tussendoor op te frissen met zo’n micellair water. Het is een pak hygiënischer dan je gezicht op te frissen met kraantjeswater uit het toilet.

Huidverzorging in het vliegtuig

Sheet masks en sleeping masks

Sheet masks en sleeping masks zijn ideaal om te gebruiken op het vliegtuig. Een sheet mask is een papieren maskertje dat gedrenkt werd in een serum of een essence. Het is dus zeer krachtig qua werking en ideaal om op het vliegtuig te gebruiken aangezien het compact is om mee te nemen.

Een sleeping mask is een soort van intensieve crème die je aan moet brengen voor het slapengaan en die je daarna de hele nacht kunt laten zitten. Er zijn sleeping masks voor je gelaat maar er zijn er ook een paar voor je lippen. Gewoon aanbrengen en een paar uurtjes later kom je aan op je bestemming met een zijdezachte huid.

Huidverzorging in het vliegtuig

Pas op met (geparfumeerde) sprays

Dit is een zeer tegenstrijdige tip en ik ga je snel uitleggen waarom. Ik heb al menig blogger en Youtuber enthousiast weten vertellen over kalmerende sprays die ervoor zorgen dat je minder nerveus wordt of sneller in slaap valt in het vliegtuig.

Dit is natuurlijk heel erg leuk voor jou maar niet zo leuk voor de personen rondom jou. Er zijn namelijk veel mensen die last hebben van astma en allergieën, deze mensen kunnen misschien niet zo goed tegen dit soort sprays. Zeker niet als er producten zoals menthol of lavendel in zitten die slecht kunnen zijn voor je ademhaling.

Daarom zou ik je dus willen vragen om dit soort sprays niet te fanatiek rond te sprayen als je op een drukke vlucht zit. Je zou niet willen dat iemand ademhalingsproblemen krijgt, toch?

Je zou eerder wel kunnen opteren voor een roller of een etherische olie die je gewoon direct op je drukpunten zoals je hals of pols aanbrengt. Zo kun je toch genieten van een ontspannende werking maar hoef je andere mensen hier niet perse mee lastig te vallen.

Huidverzorging in het vliegtuig

Dit waren dus een aantal tips voor de perfecte huidverzorging in het vliegtuig. Ik sleur zelf nooit mijn hele routine mee op reis maar ik hou het dus vaak bij deze producten.

Met een goed reinigingsproduct en een lekker maskertje kom je al een heel eind, al kun je het natuurlijk ook verder uitbreiden moest je dat willen.

Welke producten gebruik jij in het vliegtuig?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?