I Heart Makeup Chocolate Rose Gold palette

De I Heart Makeup Chocolate palettes zijn enorm populair en dat is zeker terecht. Death by Chocolate heb ik al een hele tijd in mijn stash en gebruik ik wekelijks met veel plezier. Ik was dus ook zeer benieuwd geworden naar de rest uit de reeks! Een tijdje terug kocht ik dan ook eindelijk het I Heart Makeup Chocolate Rose Gold palette, een palette boordevol prachtige warme tinten. In dit artikel stel ik dit palette graag aan jullie voor.

I Heart Makeup Chocolate Rose Gold

Ik ben groot fan van de I Heart Makeup Chocolate palettes. Death by Chocolate is een oogschaduwpalette dat ik met veel plezier gebruik, net zoals het Bronze & Glow duo met een highlighter en bronzer erin. De verpakkingen zien er altijd géweldig uit en ook de inhoud mag er zeker wezen. I Heart Makeup is een budgetmerk maar dat zie je er zeker niet aan.

Warme tinten zijn de laatste tijd immens populair. Kijk maar naar het Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance palette en het Huda Beauty Rose Gold palette, waar dit I Heart Makeup Chocolate Rose Gold palette op geïnspireerd is. Ik wou dus heel graag meedoen aan de trend en koos voor dit budgetproof alternatief van I Heart Makeup.

I Heart Makeup Chocolate Rose Gold

Allereerst is de verpakking alweer om op te eten (pun intended). De Chocolate palettes van I Heart Makeup zien er ook altijd uit als een chocoladereep, al veranderen de kleuren van de chocolade wel mee met ieder palette. Dit Rose Gold palette heeft dus, uiteraard, rose gold chocolade aan de buitenkant van de verpakking.

Gelukkig is niet alleen de buitenkant prachtig, de binnenkant is dat dus ook. Ook aan de binnenkant zie je weer zo’n chocolade design terugkomen plus de oogschaduw ruikt ook gewoon naar cacaopoeder, wat het allemaal nog wat leuker maakt. De originele Too Faced Chocolate Bar palettes hebben dit trouwens ook dus tja, goede namaak van I Heart Makeup zeker?

I Heart Makeup Chocolate Rose Gold

Zoals je kunt zien is er dus een hele grote verscheidenheid aan kleuren binnen dit palette. We vinden twee highlighter kleuren terug, waaronder een shimmer en een matte tint. Verder zitten er een heleboel shimmery kleuren in, van ‘normale’ shimmers tot foiled glitters.

Ook zitten er veel matte kleuren in dit palette, een pak meer dan in het Death by Chocolate palette bv. Dit vind ik een zeer fijne verandering aangezien ik toch wel wat meer mattere kleuren miste bij Death by Chocolate.De pigmentatie van deze eyeshadows is ook echt weer top en ik was weer aangenaam verrast. Bij Death by Chocolate was het pigment al top maar omdat er veel lichte kleurtjes bij zaten kreeg ik toch geen wow effect. Bij dit palette is dat wel anders! Beelden zeggen natuurlijk veel meer dan woorden dus ik wil jullie de swatches ook zeker niet onthouden.

I Heart Makeup Chocolate Rose Gold

V.l.n.r.: Hold Up – Touch me – Dirty Rich – Hard Work – Luxe

Dit zijn de swatches van de eerste rij, deze rij telt in totaal vijf kleuren aangezien de highlighter een grotere pan heeft. Bij deze eerste rij zie je al meteen hoeveel pigment er van de oogschaduw afkomt. De swatches zijn gemaakt met maar een veeg dus what you see is what you get.

De oogschaduw is echt heel erg zacht dus je moet wel wat oppassen met fallout. Zeker bij de kleur Luxe, aangezien dit echt een foiled glitter is i.p.v. een normale shimmer. Dit zie je dus ook goed terugkomen in de swatch hierboven, het is gewoon echt een glitter die in een pan gepressed is. De rest van de kleuren zijn wel normaal en dus allemaal shimmery qua finish.

(Kleine kanttekening bij deze swatches: de krabben die je op mijn pols ziet zijn afkomstig van mijn cavia Caramel. Het ene moment is het een echt knuffeldier, het andere moment kan ze echt gemeen zijn, haha!) 

I Heart Makeup Chocolate Rose Gold

V.l.n.r.: Cheque – Barbie – Gold Digga – Girl Boss – Uh-oh – Not yours

De tweede rij is echt mijn absolute favoriet. Hierin vind je zes verschillende tinten terug waaronder drie echte shimmers en drie matte kleuren. Het pigment dat van de shimmers afkomt is gewoon echt niet meer normaal. Ik slaakte echt een gil toen ik begon met swatchen!

De drie shimmers zijn echt lekker fel en metallic, niet alleen bij het swatchen maar ook als je ze rechtstreeks op het oog aanbrengt. Ze zijn gewoon zo intens en mooi, je merkt er totaal niet aan dat ze zo goedkoop zijn. Vooral Barbie vind ik echt een prachtige kleur met de roze basis en de gouden glans erdoor.

Girl Boss, Uh-oh en Not Yours zijn drie matte kleuren. Hierbij merk je dat ze veel minder intens zijn als de shimmers maar het zijn en blijven natuurlijk mattes. Het kon kwalitatief beter maar voor matte kleuren zijn ze zeker niet slecht. Vooral Not Yours is echt heel erg goed van pigmentatie!

I Heart Makeup Chocolate Rose Gold

V.l.n.r.: Shy – Back up – Side-chick – My own – Independent

De laatste rij heeft weer maar vijf kleuren en is volledig mat. Dit zijn de iets rustigere kleuren binnen het palette, waarmee je de rest dus heel erg mooi kunt gaan blenden. De kleuren zijn misschien wel rustig maar zeker niet slecht van pigmentatie! Ze zijn niet te krijtiger en laten zich zeer makkelijk blenden op de huid. Gewoon hele basic matte kleuren die doen wat je ervan verwacht!

I Heart Makeup Chocolate Rose Gold

Het I Heart Makeup Chocolate Rose Gold palette is voor mij alleszins een schot in de roos. Qua kleuren misschien iets té intens voor mij om iedere dag te dragen maar zeker een fijne toevoeging aan mijn stash. Ik denk dat ik hier heel veel mooie looks mee ga kunnen maken, zeker in combinatie met Death by Chocolate. De pigmentatie is echt super, zeker bij de shimmers en de metallics. Aangezien het een budgetmerk is mag je dus zeker niet klagen!

Voor het I Heart Makeup Chocolate Rose Gold palette betaal je € 9,95. Je kunt het palette vinden bij Kruidvat.

Wat vind jij van dit palette?

3 Comments

  1. Nienke
    May 23, 2018 / 1:19 pm

    Super mooie kleuren, alleen al hoe het palette is vormgegeven. Love it!

  2. Britt
    May 24, 2018 / 5:15 pm

    Wat een goed pigment komt eraf, en wat een mooie kleuren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?