web analytics

Ingegroeide haartjes voorkomen

Ik ga jullie hier niet vertellen hoe irritant ingegroeide haartjes kunnen zijn. Het ziet rood, het zorgt voor onaangename bultjes en het doet gewoon heel erg veel pijn. Daarom wil ik jullie in dit artikel meer vertellen over het  voorkomen van ingegroeide haartjes. Want ingegroeide haartjes voorkomen is gelukkig toch makkelijker dan je denkt!

zachte benen Ingegroeide haartjes voorkomen

Scrubben

De reden waarom haarzakjes vaak ontsteken is dat ze verstopt raken door dode huidcellen. Deze dode huidcellen kun je heel makkelijk weghalen door regelmatig te scrubben.

Verder is het ook makkelijker om te scheren op een huid die net gescrubt is, wat er ook weer voor gaat zorgen dat de haarzakjes minder snel ontsteken. Door je lichaam regelmatig een stevige scrubbeurt te geven kun je dus makkelijk ingegroeide haartjes voorkomen!

Ik ben zelf vooral dol op de Nuxe Rêve de Miel Body Scrub aangezien deze honing bevat en de huid dus gaat desinfecteren én verzorgen.

zachte benen Ingegroeide haartjes voorkomen

Ingegroeide haartjes voorkomen door te scheren

Scheren is meestal de grootste boosdoener als het aankomt op ingegroeide haartjes en geïrriteerde haarzakjes. Daarom zou het een goede optie kunnen zijn om te kiezen voor waxen of epileren i.p.v. scheren. Ik heb zelf goede ervaringen met epileren en heb al vaak ingegroeide haartjes voorkomen.

Het nadeel van epileren is dat het wel veel pijnlijker is dan scheren. Je trekt de haren uit de haarzakjes tijdens het epileren en dat is natuurlijk niet al te prettig. Een groot voordeel van epileren is dat je eindresultaat veel gladder en egaler aanvoelt.

Ingegroeide haartjes voorkomen

Gebruik een goed scheermesje

Blijf je toch het liefst gewoon verder scheren? Zorg er dan voor dat je kwalitatief goede mesjes gebruikt die steeds scherp genoeg zijn. Door een bot mesje te gebruiken ga je je huid extra irriteren.

Mijn persoonlijke favoriet? De Gillette Venus Breeze mesjes. Deze mesjes komen met een veilige rand gemaakt van zeep. Met dit soort veiligere mesjes ga je minder snel last hebben van scheerwondjes.

Dit waren een paar tips waarmee je ingegroeide haartjes kunt voorkomen! Zolang je goed voor je huid zorgt en het juiste materiaal gebruikt zou het zeker moeten lukken.

Heb jij hier vaak last van?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?