web analytics

Is dit dé lotion tegen Keratosis pilaris?

Er zijn enorm veel mensen die last hebben van rode, ruwe bultjes op hun bovenarmen. Deze bultjes, ook wel beter bekend als Keratosis pilaris, zijn natuurlijk erg vervelend.

Als je last hebt van deze aandoening krijg je vaak de vraag of je kippenvel hebt, ook al is dat niet het geval.

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat producten op de markt die dit problemen zouden verhelpen. Ik testte recent de AMELIORATE Transforming Body Lotion, wat dé lotion tegen Keratosis pilaris zou moeten zijn.

In dit artikel vertel ik er meer over!

Wat is Keratosis pilaris?

Keratosis pilaris is een onschuldige, niet-besmettelijke huidaandoening. Het is een genetische aandoening die vooral jonge mensen treft en wordt vooral vaak gezien bij mensen met een atopie (oftewel een huid die snel allergisch reageert).

Deze aandoening uit zich in kleine, rode bultjes die op de bovenarmen voorkomen. Door het ruwe, opgezette karakter van de bultjes lijkt het dus vaak alsof je kippenvel hebt.

Het jammere aan Keratosis pilaris is dat er geen medicijn voor is, het gaat dus ook nooit meer weg. Wel kun je met bepaalde producten de huid minder ruw, rood en opvallend maken.

De AMELIORATE Transforming Body Lotion

De AMELIORATE Transforming Body Lotion is zo’n product dat belooft om deze aandoening aan te pakken.

Om Keratosis pilaris goed aan te pakken moet je allereerst voor zorgen dat de huid goed gehydrateerd en verzorgd wordt. Daarnaast is het ook belangrijk om de huid vaak te ontdoen van dode huidcellen. Dit kun je doen d.m.v. een scrub of peeling.

Deze unieke Body Lotion combineert beide stappen. Allereerst heb je het verzorgende aspect van deze body lotion want het product bevat o.a. amandelolie. Hij zorgt er voor dat de huid lekker zacht aanvoelt waardoor de huid rondom de bultjes minder ruw zal worden.

Daarnaast bevat deze body lotion ook melkzuur, wat een peelend ingrediënt is. Deze peeling gaat de dode huidcellen als het ware losweken, wat ook voor een zachtere en mooiere huid zal zorgen.

De combinatie van de verzorgende eigenschappen met de peeling zorgt er voor dat je Keratosis pilaris op langere termijn veel minder zichtbaar zal worden.

Ik heb de AMELIORATE Transforming Body Lotion een aantal maanden gebruikt en ik was echt enorm tevreden. De bultjes bleven helaas aanwezig want tja, er is nu eenmaal niets dat de Keratosis pilaris doet verdwijnen.

Wat het wél doet is de huid minder ruw en opvallend maken. Ik had minder last van droge velletjes, de bultjes waren minder dik geworden en daarnaast oogde de huid veel stralender en zachter.

Doordat mijn huid veel gezonder leek trok het ook veel minder aandacht dan het normaal zou doen. Ik hoefde me niet meer te schamen voor mijn ‘kippenvel’ omdat het veel minder opviel!

Is dit nu dé lotion tegen Keratosis pilaris?

Ja en nee. Het is nu eenmaal geen wonderproduct dat je bultjes voorgoed doet verdwijnen plus je gaat ook gewoon een tijdlang moeten blijven smeren.

Wel is het een product dat de bultjes veel minder hard doet opvallen. Als je echt heel erg onzeker bent over die rode bultjes op je armen is het zeker het proberen waard. Voor mijn gevoelige, droge huid heeft het zeker zijn effect niet gemist!

Zelf eens proberen? Deze AMELIORATE Transforming Body Lotion kost € 25,45 en is verkrijgbaar bij Lookfantastic Nederland.

Heb jij last van vervelende rode bultjes?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. Mieke
    August 20, 2020 / 1:47 pm

    Oh deze heb ik nog niet geprobeerd. Ik heb nu de SA Smoothing Cream van CeraVe gekocht. Deze werkt ook exfoliërend en hydraterend tegelijk. Ik ben benieuwd 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?