web analytics

Jezelf verwennen in deze bizarre tijden

Jezelf verwennen in deze gekke tijden, het is soms niet evident. We krijgen ontzettend veel regels opgelegd en moeten ons flexibel opstellen waardoor selfcare en ontspanning minder prioriteit krijgen.

Toch is het ontzettend belangrijk om tijd en moeite in jezelf te blijven investeren. Daarom zet ik in dit artikel een paar kleine dingen op een rij waarmee je dit makkelijk kunt doen!

Investeer in een goed maskertje

We hebben allemaal wel een huidverzorgingsroutine die we zonder moeite dagelijks toepassen. Maar hoe vaak neem je nu écht de tijd om eens een lekker maskertje aan te brengen voor dat beetje extra verzorging?

Ik ben vast niet de enige persoon die dat veel te vaak vergeet of er gewoon geen tijd voor wil of kan maken.

Toch loont het de moeite om te investeren in een goed gezichtsmasker. Het is niet alleen goed voor je huid maar het doet ook wonderen voor je mood!

Maak desnoods tien minuten voor het slapengaan even tijd om een masker aan te brengen. Je zult merken dat je je gelijk een heel stuk beter voelt.

Verwen jezelf met een bosje bloemen

Wie vindt dat je bloemen enkel en alleen van andere mensen mag krijgen is serieus fout. Er is niets mis met jezelf een bosje rozen kopen als teken van (zelf)liefde.

Selfcare begint bij jezelf graag zien en wat schreeuwt er meer liefde dan bloemen? Zeker na een lastige week op het werk of in een stressvolle periode als deze is het maar al te leuk om thuis te komen en meteen verse bloemen te zien staan.

Bloemen zijn dan ook de ideale manier om binnenshuis wat extra feeling te krijgen met de natuur dus bv. ook perfect als je op een appartement zonder tuin woont.

Ik zorg er daarom voor dat ik mezelf geregeld een boeketje cadeau doe. Het is gewoon heerlijk om een bos roze rozen op mijn kaptafel te zien schitteren zodat ik er elke dag fijn naar kan kijken en aan kan ruiken.

Tea time

We nemen veel te weinig tijd om écht te genieten van ons eten en drinken.

Thee is natuurlijk supergezond maar thee drinken kan ook een lekker ontspannend verwenmomentje zijn. Het fijne aan thee is dat je het zowel voor, na als tijdens het werk kunt drinken. ‘s Ochtends bij het ontwaken of ‘s avonds voor het slapengaan: tea is your best friend.

Geen theedrinker? Ook koffie kan de ideale pick me up zijn! Kies een smaak die perfect bij het moment van de dag past en neem even 5 minuten de tijd om er intens van te genieten.

Soms zijn het vooral de kleine dingen die het leven echt de moeite waard maken. Je moet er alleen de tijd voor durven nemen om er bij stil te staan zodat je er meer van kunt genieten.

Nu alle grote zaken zoals festivals, feestjes en verre reizen wegvallen is het het ideale moment om weer even terug te denken naar die simpele zaken in het leven.

Maak jezelf een kopje thee, bestel jezelf een mooie bos rozen en geniet van een lekker maskertje op je gezicht. Beter kan het niet meer worden!

Hoe zorg jij voor de nodige ontspanning?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. Mieke
    August 19, 2020 / 11:17 pm

    Maskertjes zijn nu ook ideaal om je huid wat te verwennen na de warmte en het dragen van een mondmasker! Ik heb mijn kleimaskers herontdekt 😁 en volg dan met een hydraterend masker. Proper, fris en zacht huidje gegarandeerd! Doet zo een deugd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?