JOICO Blonde Life

Sinds ik bronde (een mix tussen blonde en brunette) ben heeft mijn haar extra veel verzorging nodig. Mijn haar is donkerbruin van nature, wat al eens voor problemen durft zorgen. Mijn haar is veel sneller droog, breekbaar én de kleur wordt ook snel geel. Een goede verzorging is dus echt een must! Op dit moment gebruik ik de JOICO Blonde Life producten die speciaal ontwikkeld zijn voor (gekleurd) blond haar. Kijk je mee naar mijn review?

JOICO Blonde Life

Omdat ik van mijzelf bruin haar heb is een blonde coupe zeker niet evident. Er zijn een aantal problemen waar ik zeker tegenaan stoot. Mijn haar is vooral sneller droog en gaat veel sneller in de klit dan vroeger. Hierdoor oogt het heel mat en vaal, precies alsof het al zijn glans verloren is. Vooral vlak na het kleuren heb ik hier last van.

Ook de kleur vind ik lastig om te onderhouden. Mijn eigen haarkleur is vrij warm en die warme pigmenten komen er snel terug door. Zeker als de volgende kappersbeurt bijna daar is, dan is mijn haar altijd in een vrij erge staat. De bovenkant ziet er vaak oranje uit terwijl de lengtes eerder geel uitslaan. Zeker niet mooi en absoluut niet natuurlijk. Mijn haar moet er het liefst uitzien alsof het mijn eigen natuurlijke haarkleur is, dat is de look waar ik voor ga. Om dit resultaat te bekomen heb ik dus zeker nood aan een fijne verzorging die mijn kleur ook langer mooi houdt. Dat is iets wat de JOICO Blonde Life producten beloven dus ik was enorm benieuwd.

Er zitten een shampoo, conditioner en masker in deze lijn. De producten zijn verzorgend en zorgen voor een verhelderend en glanzend effect. Ook zouden ze ervoor moeten zorgen dat de kleur mooier is en ze zouden komaf moeten maken met warme pigmenten.

JOICO Blonde Life

Ik heb alle producten getest en ik ben zeer positief over deze lijn. De shampoo is volledig vrij van sulfaten dus zeer mild voor gekleurd haar. Met gekleurd haar moet je zeer goed oppassen tijdens het wassen. Sommige shampoos zijn té ontvettend en strippen je haarkleur gelijk mee. Als je langer wilt genieten van je mooie coupe is het dus aan te raden om sulfaatvrij te gaan. Het enige nadeel van zo’n sulfaatvrije shampoo is dat je haar iets sneller vet wordt. Je moet je haar dus iets vaker wassen maar dat vind ik zeker niet erg. Zolang mijn kleur maar mooi blijft heb ik er wel wat voor over!

Moest je dus van jezelf al vrij vet haar hebben zou ik dus wel oppassen met zo’n sulfaatvrije shampoo. Ook als je haar ongekleurd is heb je er iets minder baat bij dan iemand met droog en gekleurd haar. Ieder haartype is anders dus het is even zoeken naar jouw perfecte shampoo.

JOICO Blonde Life

De Brightening Conditioner is speciaal bedoeld als extra verzorging en om klitten te gaan. Als je gekleurd of ontkleurd haar hebt zul je merken dat je haar sneller vastklit. Bij mij is dat ook het geval, zeker in de buurt van mijn nek. Een conditioner die zowel verzorgt, beschermt als ontklit is voor mij dus echt een topper. Je laat deze conditioner 2 tot 3 minuten intrekken en dan is het klaar om uit te spoelen. Ik vind het een zeer fijne conditioner maar mijn droge haar heeft toch nog wat extra verzorging nodig.

De absolute ster uit deze lijn is het Brightening Masque. Ik gebruik de drie producten in combinatie met elkaar en je voelt gelijk waar ik het masker gesmeerd heb. De bovenkant van mijn haar durft soms nogal pluizen maar daar hebben mijn lengtes geen last van. Als je met je vingers over mijn lengtes gaat voelt het echt súperzacht. Let wel op dat je niet teveel gebruikt! Dit heb ik de eerste keer wél gedaan en mijn haar werd toen veel sneller vet en het verzwaarde mijn haar ook. Je hebt hier dus veel minder van nodig dan bij een normaal masker dus hou hier rekening mee. De grootte van een walnoot is meer dan voldoende voor lang haar.

JOICO Blonde Life

Ik vind de JOICO Blonde Life lijn echt zeer aangenaam om te gebruiken. Ik vind vooral de combinatie van de drie producten enorm goed voor mijn haar. De shampoo en conditioner werken echt prettig maar vooral het masker maakt een aanzienlijk verschil. Mijn haar is zachter, heeft minder klitten en de kleur oogt ook iets mooier en natuurlijker. Het vervangt zeker geen toner bij de kapper want helaas gaan niet alle warme pigmenten uit m’n haar. Het is zeer goed om een kappersbeurt langer uit te stellen maar verwacht zeker geen mirakels. Ik geef deze JOICO Blonde Life producten een 8/10! Meer informatie over deze producten vind je via de JOICO Blonde Life website.

Krijgt jouw haar een specifieke verzorging? 

11 Comments

 1. May 4, 2017 / 8:24 am

  Mijn haar krijgt nu de mythic oil producten over zich 🙂
  Ik heb ook gekleurd blond haar dat snel droog is 🙁

  Ilona
  Ilona recently posted…Lancome – Monsieur Big mascaraMy Profile

 2. Elles
  May 4, 2017 / 11:20 am

  Die zien er goed uit zeg! Ben nu echt wel benieuwd. Helaas ben ik wel echt bruin en heb niks van blond wat je terug kan vinden in mijn haar.
  Liefs,
  Elles

 3. May 4, 2017 / 11:23 am

  ziet er ongelofelijke goede producten uit. ikzelf heb bruin haar met roze aumbre, dus denk niet dat dit goed voor me is! haha

 4. Martiena
  May 4, 2017 / 11:57 am

  Oehhh dit is denk ik wel de moeite waard om dit eens uit te gaan proberen! Dankjewel voor de tip

 5. May 4, 2017 / 1:29 pm

  Ik gebruik een best wel dure shampoo die de kapper mij heeft aangesmeerd tegen droog en pluizig haar. Het werkt wel redelijk, maar ik ga het toch niet nog een keer kopen.

 6. May 4, 2017 / 11:53 pm

  Ik heb veel krullen en die zijn moeilijk in bedwang te houden. Ik was mijn haar bijvoorbeeld niet al te vaak en heb echt creme en wax nodig voor een beetje damage controle

 7. May 5, 2017 / 10:03 pm

  Ook nog nooit van gehoord, maar ik verzorg mijn haar dan ook te weinig. Ik gun me er echt geen tijd voor. Super slecht ik weet het. Komt wel weer (hoop ik) als mijn kids uit de luiers zijn en ik meer tijd heb voor mijzelf.
  Roelina recently posted…Knotsgekke aankopen bij KnotsknetterMy Profile

 8. May 7, 2017 / 7:04 am

  Lijkt me lastig ja, bruin haar heeft toch de neiging terug te komen. Fijn dat deze shampoo dat kappersmoment iets uitstelt. En gelukkig is het bijna zomer, dan blijft het toch iets makkelijker blond in mijn ervaring.
  Merel recently posted…Newsflash 4: de laatste trends van dit momentMy Profile

 9. May 8, 2017 / 10:47 pm

  Joico heeft altijd wel goede producten. Ik heb daar ook een masker van, daar wordt mijn haar ook zo zacht van. Zit in een tube en moet je 3 min laten inwerken. Erg aan te raden ook!
  sabine recently posted…California Blue | PoletteMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge