Extra veel volume in je haar dankzij de Joico Shakes

Joico is een professioneel kappersmerk dat ik enorm graag gebruik. Hun verzorgingsproducten zijn echt top en zijn zó goed voor je haar. Sinds kort heb ik ook kennis kunnen maken met hun stylingproducten, waaronder de super populaire Shake producten. In dit artikel vertel ik graag meer over de Joico Body Shake en Hair Shake producten.

Texturizing sprays zijn dé oplossing als je graag wat meer textuur en leven in je haar wilt brengen. Ze zijn lekker snel, makkelijk en geven extra veel volume aan het haar.

Binnen het gamma van Joico vind je drie texturizing sprays terug: de Beach Shake, de Body Shake en de welgekende klassieke Hair Shake. Ik testte de Hair Shake en de Body Shake.

Joico Body Shake texturizing finisher

Ik begin met de Body Shake, mijn persoonlijke favoriet uit de reeks. Deze texturizing finisher heeft een droge formule en is bedoeld om lekker veel volume te geven aan het haar.

Het is een zeer licht product dat niet hard wordt en daar zit dus het verschil met klassieke producten zoals volumemousse of haarlak. Doordat het niet hard wordt blijft het dus natuurlijk ogen én je kunt het achteraf gemakkelijker stylen zonder dat het een harde plakboel wordt.

Het geheim van de Body Shake zit hem in het aluminium zetmeel. Dit natuurlijke product is hetgeen wat het volume gaat geven zonder een witte of grijze waas na te laten in het haar.

Wat het in feite doet is dat het alle oliën in je haar gaat opdrogen (zonder het haar uit te drogen!), waardoor het vanzelf rechtop gaat staan en veel volume gaat krijgen.

Doordat het een droog product is gaat het haar ook niet vet of vies aanvoelen, iets wat ik bij andere volumeproducten wél vaak heb. Meestal heb ik het gevoel alsof ik gelijk erna mijn haar opnieuw wil wassen, bij dit product heb ik dat dus niet.

Joico Hair Shake liquid-to-powder texturizing finisher

Het tweede product is de Hair Shake, een van de meest populaire producten van Joico. Dit product werkt ietsje anders als de Body Shake. Ook dit product gaat voor veel volume zorgen maar het maakt het haar tegelijkertijd ook dikker, zoals de meeste texturizing sprays.

Het is een spray-to-powder dus het komt gewoon als een spray uit de flacon maar verandert in een zacht, niet-plakkerig poeder op je haar.

Van bij de eerste applicatie krijgt je gehele coupe al gelijk een ‘oomph’. Het haar voelt dikker en volumineuzer aan en je kunt er gelijk zoveel meer mee!

Ook bij de Hair Shake is de formule heel licht, zelfs nog lichter als bij de Body Shake. Hierdoor kun je heel fijn in lagen werken en blijven opbouwen tot je het gewenste effect bereikt. Als je echt een gigantische coupe haar wilt is de Hair Shake écht de moeite waard om te proberen.

Ik ben dus enorm tevreden van zowel de Joico Body Shake als de Joico Hair Shake. Beide producten voelen lekker licht aan en geven mijn haar het nodige volume zonder dat het vet of plakkerig aan gaat voelen.

Doordat ze de olie opzuigen werkt het juist in de tegengestelde richting en zorgt het ervoor dat mijn haar minder vet voelt. I love it!

De Joico Shakes zijn verkrijgbaar bij geselecteerde Joico kapsalons.

Heb jij al eens een texturizing spray geprobeerd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?