JYB Exfoliating Face Mask

Natuurlijke biologische producten die dierproefvrij én Belgisch zijn, daar wek je mijn interesse mee. Ik wil namelijk alleen het allerbeste voor mijn droge en gevoelige huid omdat ik doorgaans nogal slecht reageer op ‘normale’ producten. Het Belgische merk JYB verkoopt zo’n producten dus ik was gelijk benieuwd geworden toen ik het merk leerde kennen. Het JYB Exfoliating Face Mask was mijn eerste echte kennismaking dus dit product wil ik graag aan jullie laten zien!

JYB Exfoliating Face Mask

De producten van JYB zijn Made In Belgium, wat ik natuurlijk echt super vind. Ik vind het echt fijn om andere Belgische ondernemingen te steunen maar ook omdat ik weet dat het beter is voor het milieu. Er is nog geen enkel Belgisch merk dat me teleurgesteld heeft dus ik was razend benieuwd naar JYB.

Hun producten worden gemaakt voor alle huidtypes en er wordt alleen met nauwkeurig geselecteerde ingrediënten gewerkt. Doordat de producten grotendeels natuurlijk en biologisch zijn kun je ze ook goed gebruiken met een gevoelige huid. De producten zouden op langere termijn de huid moeten herstellen zonder er chemische ingrediënten aan toe te voegen. Klinkt goed, toch?

Inmiddels heb ik het JYB Exfoliating Face Mask al een tijdje in huis. Ik wou al die mooie claims eens onder de loep nemen en zien of het wel allemaal écht klopt. Dit exfoliërende gezichtsmasker is gemaakt op basis van rijstpoeder om de huid goed te reinigen. Ondanks mijn droge huid heb ik wel veel last van mee-eters dus een goede reiniging is zeker een must voor mijn huid!

JYB Exfoliating Face Mask

Verder zit er ook nog Bulgaarse roos verwerkt in de scrub, dit zorgt ervoor dat de huid niet alleen gereinigd maar ook verzacht wordt. Mijn huid reageert doorgaans altijd goed op roos en ook bij dit product is dat zeker het geval! Het werkt ook heerlijk kalmerend op mijn huid en laat mijn huid niet trekkerig of rood aanvoelen na het afspoelen.

Je brengt een dunne laag aan van dit masker want a little goes a long way. Hierna laat je het masker voor 10-15 minuten zitten voor je het er weer afspoelt. Na 8 minuten voel ik het masker al hard worden en meestal is dat geen goed teken. Als maskers hard worden heb ik vaak last van een pijnlijk gevoel als ik ze er weer afhaal maar dat is bij dit masker dus niet het geval! Na het afspoelen voelt mijn huid echt superzacht en ook droge velletjes zijn aanzienlijk minder. Dit masker is volgens JYB ook mild genoeg om dagelijks te gebruiken maar ik beperk het liever tot 1 à 2 keer per week, maximum. Als je een vette of normale huid hebt zou je het dus wel prima iedere dag kunnen gebruiken.

JYB Exfoliating Face Mask

Fijne ontdekking dus, dit maskertje van JYB! Voor de lekkere geur moet je het niet doen want je ruikt wel echt dat het een natuurlijk product is, dat is bijna niet te vermijden. Gelukkig maakt de prima werking het allemaal goed voor mij! Met mijn droge en gevoelige huid is exfoliëren meestal een pijnlijke zaak maar met dit masker durf ik het wel weer vaker aan.

Het JYB Exfoliating Face Mask kost € 25,00 en is o.a. te koop via hun eigen website.

Hoe exfolieer jij je huid?

Share:

2 Comments

  1. Manon
    September 27, 2017 / 5:08 pm

    Ik heb nu een masker van hannah die je s’avonds voor het slapen kan opdoen en je hoeft het niet af te spoelen, heel erg handig!

  2. Christine
    September 30, 2017 / 11:28 am

    Omg ik kende dit merk nog niet, zalig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?