web analytics

Kennismaken met Cent pur Cent

Belgische initiatieven steun ik maar al te graag hier op The Pink Perfectionist. Ons landje is al zo klein en als er dan al eens een nieuw merk gelanceerd wordt, dan moet ik dat natuurlijk met jullie bespreken. Zo’n merk dat ik nog wou laten zien was Cent Pur Cent, een mineraal make-up merk dat alleen bij de apotheek verkocht wordt. In dit artikel vertel ik jullie graag meer over dit heerlijke merk!

Cent pur Cent

Wat is Cent Pur Cent?

Cent Pur Cent is een mineraal make-up merk dat opgericht werd door Caroline Rigo. Caroline is ook de mede-eigenaresse van Blush Academy & Agency, de school waar ik opgeleid ben tot visagiste.

Ik heb het grootste deel van mijn make-upkennis te danken aan Caroline en Palmira, die mij altijd met even veel passie en enthousiasme uitleg gaven. Caroline is ook een van de bekendste visagistes van België en heeft inmiddels al een enorme lijst aan BV’s en beroemdheden op haar palmares staan.Als er 1 iemand is die veel productkennis heeft, dan is het Caroline wel. Door haar job als visagiste komt ze dagelijks met verschillende mensen in contact.

Verschillende mensen betekent dus ook verschillende huidtypes en niet ieder huidtype reageert even goed op ieder product. Daarom is ze Cent Pur Cent begonnen. Deze make-uplijn bevat geen siliconen, parabenen of andere chemische troep waar je huid allergisch op kan reageren.

Cent pur Cent

Minerale make-up

Minerale make-up staat meestal ook garant voor extreem natuurlijke make-up waar je niet veel mee kunt. Dat is bij Cent Pur Cent dus zeker niet het geval.

Je kunt een heel natuurlijke make-up neerzetten met hun producten maar je kunt dus ook de dekking en de intensiteit goed opbouwen. Met hun concealer en foundation kun je zelfs een volledige dekking bekomen, hoe gek is dat?

Cent Pur Cent workshop

Ik had de producten al eens eerder getest tijdens een fotoshoot voor Blush Agency, al had ik ze dus nog nooit eerder bij mijzelf geprobeerd.

Toen mijn apotheek een workshop organiseerde i.s.m. Cent Pur Cent twijfelde ik dus ook geen moment! Sinds mijn eerste kennismaking met het merk waren er al enorm veel producten bijgekomen en ik wou alles ook graag eens op mijzelf proberen en het volledige assortiment ontdekken.Tijdens deze workshop mochten we onszelf maquilleren met hun producten. De meeste dames gingen voor een mooie natuurlijke look en de producten deden hun werk echt goed! Ze zijn zeer simpel te gebruiken waardoor zelfs mensen die nieuw zijn met make-up er perfect mee kunnen werken.

Ikzelf hou wel van wat meer en was benieuwd of dat even goed zou lukken. En ja hoor, ook een full face met volledige dekking én smokey eyes was dus perfect mogelijk. Je kunt dus werkelijk alle kanten op met deze producten.

De make-up bleef achteraf ook enorm goed zitten en mijn huid heeft inderdaad geen allergische reacties gekregen. Ik heb de make-up zelfs OVER mijn eczeem aangebracht en heb hier geen last van ondervonden. Voor mij is Cent Pur Cent dus voor 100% goedgekeurd (PUN INTENDED).

Benieuwd naar deze fijne make-up? De producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de apotheek. Een volledige lijst van verkooppunten vind je makkelijk terug via hun website.

Ben jij al bekend met Cent Pur Cent?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

10 Comments

 1. October 17, 2017 / 8:54 am

  Ik kende Cent Pur Cent nog niet, maar zo te zien hebben ze mooie producten

 2. October 17, 2017 / 8:57 am

  Wat een mooie producten! Zelf ken ik het merk nog niet maar ben erg benieuwd nu!

 3. mieke | mieksmind
  October 17, 2017 / 10:53 am

  ik ken het merk niet maar ziet er wel goed uit!

 4. October 17, 2017 / 12:26 pm

  Een natuurlijke look spreekt mij ook altijd wel aan 🙂

 5. October 17, 2017 / 1:23 pm

  Had er nog niet van gehoord maar ga er zeker aan denken als ik nog eens iets nodig heb!

 6. Manon
  October 17, 2017 / 6:39 pm

  Dat ziet er leuk uit! Ook die kwasten zijn volgens mij wel heel erg mooi

 7. October 17, 2017 / 6:52 pm

  ‘Geen siliconen, parabenen of andere chemische troep waar je huid allergisch op kan reageren.’ << alleen dit stukje lijkt mij al een positief punt. Die troep hoeven we niet op onze huid te hebben, haha.

 8. October 17, 2017 / 7:24 pm

  Hele mooie producten, ik ben absoluut getriggerd. Minerale poeder foundation is namelijk echt heaven!

 9. October 17, 2017 / 11:12 pm

  Ik volg het merk ook al een tijdje maar heb hun producten nog niet uitgetest. Ik had je wel graag met die full face of make-up gezien, om een ideetje te krijgen ;).

 10. Christine
  October 25, 2017 / 8:17 pm

  Ohh dit is zeker iets voor mij !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?