Kennismaken met Cent pur Cent

Belgische initiatieven steun ik maar al te graag hier op The Pink Perfectionist. Ons landje is al zo klein en als er dan al eens een nieuw merk gelanceerd wordt, dan moet ik dat natuurlijk met jullie bespreken. Zo’n merk dat ik nog wou laten zien was Cent Pur Cent, een mineraal make-up merk dat alleen bij de apotheek verkocht wordt. In dit artikel vertel ik jullie graag meer over dit heerlijke merk!

Cent Pur Cent is een mineraal make-up merk dat opgericht werd door Caroline Rigo. Caroline is ook de mede-eigenaresse van Blush Academy & Agency, de school waar ik opgeleid ben tot visagiste. Ik heb het grootste deel van mijn make-upkennis te danken aan Caroline en Palmira, die mij altijd met even veel passie en enthousiasme uitleg gaven. Caroline is ook een van de bekendste visagistes van België en heeft inmiddels al een enorme lijst aan BV’s en beroemdheden op haar palmares staan.

Als er 1 iemand is die veel productkennis heeft, dan is het Caroline wel. Door haar job als visagiste komt ze dagelijks met verschillende mensen in contact. Verschillende mensen betekent dus ook verschillende huidtypes en niet ieder huidtype reageert even goed op ieder product. Daarom is ze Cent Pur Cent begonnen. Deze make-uplijn bevat geen siliconen, parabenen of andere chemische troep waar je huid allergisch op kan reageren.

Minerale make-up staat meestal ook garant voor extreem natuurlijke make-up waar je niet veel mee kunt. Dat is bij Cent Pur Cent dus zeker niet het geval. Je kunt een heel natuurlijke make-up neerzetten met hun producten maar je kunt dus ook de dekking en de intensiteit goed opbouwen. Met hun concealer en foundation kun je zelfs een volledige dekking bekomen, hoe gek is dat?

Ik had de producten van Cent Pur Cent al eens eerder getest tijdens een fotoshoot voor Blush Agency, al had ik ze dus nog nooit eerder bij mijzelf geprobeerd. Toen mijn apotheek een workshop organiseerde i.s.m. Cent Pur Cent twijfelde ik dus ook geen moment! Sinds mijn eerste kennismaking met het merk waren er al enorm veel producten bijgekomen en ik wou alles ook graag eens op mijzelf proberen.

Tijdens deze workshop mochten we onszelf maquilleren met de producten van Cent Pur Cent. De meeste dames gingen voor een mooie natuurlijke look en de producten deden hun werk echt goed! Ikzelf hou wel van wat meer en was benieuwd of dat even goed zou lukken. En ja hoor, ook een full face met volledige dekking én smokey eyes was dus perfect mogelijk.

De make-up bleef achteraf ook enorm goed zitten en mijn huid heeft inderdaad geen allergische reacties gekregen. Ik heb de make-up zelfs OVER mijn eczeem aangebracht en heb hier geen last van ondervonden. Voor mij is Cent Pur Cent dus voor 100% goedgekeurd (PUN INTENDED).

Benieuwd naar de producten van Cent Pur Cent? De producten zijn exclusief verkrijgbaar bij de apotheek. Een volledige lijst van verkooppunten vind je makkelijk terug via hun website.

Ben jij al bekend met Cent Pur Cent?

Share:

10 Comments

 1. October 17, 2017 / 8:57 am

  Wat een mooie producten! Zelf ken ik het merk nog niet maar ben erg benieuwd nu!

 2. October 17, 2017 / 12:26 pm

  Een natuurlijke look spreekt mij ook altijd wel aan 🙂

 3. October 17, 2017 / 1:23 pm

  Had er nog niet van gehoord maar ga er zeker aan denken als ik nog eens iets nodig heb!

 4. October 17, 2017 / 6:52 pm

  ‘Geen siliconen, parabenen of andere chemische troep waar je huid allergisch op kan reageren.’ << alleen dit stukje lijkt mij al een positief punt. Die troep hoeven we niet op onze huid te hebben, haha.

 5. October 17, 2017 / 7:24 pm

  Hele mooie producten, ik ben absoluut getriggerd. Minerale poeder foundation is namelijk echt heaven!

 6. October 17, 2017 / 11:12 pm

  Ik volg het merk ook al een tijdje maar heb hun producten nog niet uitgetest. Ik had je wel graag met die full face of make-up gezien, om een ideetje te krijgen ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge