web analytics

Kérastase Aura Botanica review

Kérastase is een professioneel kappersmerk dat enorm geliefd is. Hun producten zijn van zeer hoge kwaliteit en hun kappers zijn ook enorm goed opgeleid. Een van de laatste nieuwe toevoegingen aan hun assortiment is de Kérastase Aura Botanica lijn, oftewel de 1e lijn haarverzorgingen van Kérastase met 98% natuurlijke ingrediënten. Ik testte de Aura Botanica Shampoo en Conditioner uit!

Kérastase Aura Botanica

De Kérastase Aura Botanica producten zijn anders dan de meeste (professionele) haarproducten. Ze bestaan voor 98% uit natuurlijke ingrediënten en bevatten enkel het allerbeste voor je haar.

Zo bevatten de producten o.a. met de hand geperste kokosnoot- en arganolie (met fairtrade en solidariteitscertificaat). Verder zijn ze ook volledig vrij van siliconen, sulfaten en parabenen.

Kérastase Aura Botanica

Ik heb dus twee producten uit de Kérastase Aura Botanica lijn in mijn bezit die ik inmiddels al grondig heb kunnen testen. Om even een kleine schets te geven van mijn haar: ik heb lang gekleurd haar dat amper vet wordt maar dat wel veel verzorging nodig heeft. Deze review is dan ook geschreven met het oog op mijn haartype.

Kérastase Aura Botanica Shampoo

Het allereerste product waar ik het over wil hebben is de Kérastase Aura Botanica Micellaire shampoo. Deze shampoo maakt gebruik van efficiënte schuimende ingrediënten die van nature in kokosolie aanwezig zijn. Hierdoor is de shampoo heel erg zacht en mild voor het haar.

Voor mijn haartype werkt deze shampoo perfect. Het reinigt het haar inderdaad zeer mild en zorgt ervoor dat het proper achterblijft zonder dat het haar verder uitgedroogd raakt. Ook verzwaart het haar niet doordat er dus geen siliconen in verwerkt zitten.Echter vrees ik wel dat deze shampoo net iets té mild gaat zijn als je echt last hebt van zaken zoals vet haar, overtollig talg of roos. Zelfs voor mensen met normaal haar lijkt deze shampoo al op het randje.

Logisch ook want de shampoo werd dan ook specifiek ontwikkeld voor droog haar maar het is altijd goed om dit in je achterhoofd te houden als je graag wilt investeren in een product van Kérastase.

Kérastase Aura Botanica

Kérastase Aura Botanica Conditioner

Bij een shampoo hoort natuurlijk ook een conditioner of crèmespoeling. Deze crèmespoeling is lekker licht en luchtig, heerlijk gewoon! Het verzorgt je haar zonder het verder te verzwaren of vet te maken.

Het fijne aan deze conditioner vind ik dat hij mijn haar echt perfect ontwart. Meestal moet ik na het wassen nog een anti-klit spray gebruiken of met een speciale borstel kammen maar dat is niet het geval zodra ik dit product gebruik! Hij verzorgt mijn haar perfect en zorgt er dus ook voor dat het achteraf makkelijker doorkambaar wordt. Ook merk ik dat mijn haar en huid minder gevoelig aanvoelen na gebruik.

Kérastase Aura Botanica

Nog een kleine kanttekening bij deze Kérastase Aura Botanica producten: de geur. Echt, serieus. Moest je de kans hebben om deze producten eens te ruiken of te proberen bij de kapper: DOEN. Dankzij de geur van de Marokkaanse arganolie ruikt het net alsof je een Marokkaanse binnengelopen komt.

Deze geur blijft gelukkig ook heel erg lang aanwezig in het haar. Niet op een storende of zware manier, absoluut niet! Je ruikt telkens gewoon een heerlijke zweem van de geur als je met je haar schudt. Ik zou zeggen: goede producten als je een date gepland hebt!

Kérastase Aura Botanica

Verkrijgbaarheid

De Kérastase Aura Botanica producten zijn o.a. verkrijgbaar bij geselecteerde Redken kappers. Adviesprijs: € 23,50 voor de micellaire shampoo, € 32,40 voor de crèmespoeling.

Wil je ze liever online kopen? De producten zijn o.a. ook te koop via de webshop van Lookfantastic Nederland. Hier zijn de producten iets goedkoper dan bij de kapper. 

Lijkt deze lijn jou iets?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?