Kérastase Réflection voor gekleurd haar

Gekleurd haar vereist een specifieke verzorging om je kleur goed te beschermen en te verzorgen. Mijn haar is natuurlijk al een tijdje rood dus een goede verzorging is zeker een must! Ik testte daarom twee producten uit de Kérastase Réflection lijn, die speciaal ontwikkeld is voor (gevoelig) gekleurd haar. Kijk je mee naar mijn review?

Ik ben van nature donkerbruin qua haar maar ik kleur mijn haar inmiddels al een jaar of 12. Inmiddels is mijn haar rood en dat vereist extra veel verzorging omdat het een kleur is die snel vervaagt. Je kunt dan wel om de maand in de kappersstoel gaan zitten maar dat is slecht voor je haar én vrij prijzig. Daarom kies ik ervoor om een speciale shampoo te gebruiken die de kleur beschermt en die mijn haar tegelijkertijd verzorgt. Zo blijft mijn kleur langer mooi en donker!

Uit de Kérastase Réflection lijn testte ik de shampoo en het masker. Speciaal ontwikkeld om je gekleurde haar langer mooi te houden en om het de verzorging te geven die het haar nodig heeft.

Kérastase Réflection shampoo

Deze shampoo werkt zowel verzorgend als beschermend. Hij bevat o.a. bescherming tegen schadelijke UV-stralen, waardoor je kleur dus minder snel gaat vervagen. Ook werkt hij zeer mild waardoor je je kleur er dus ook niet mee uit gaat wassen.

Verder zorgt deze shampoo er ook voor dat je haar extra gaat glanzen want gekleurd haar heeft nogal de neiging om snel vaal te worden. Deze shampoo maakt je haar dus lekker glanzend.

Doordat hij speciaal ontwikkeld is voor gevoelig haar krijg je ook geen last van jeuk of roos. Moest je dus last hebben van een gevoelige hoofdhuid die snel reageert op bepaalde producten, probeer deze zeker dan eens uit.

Toch zijn er helaas ook wel wat nadelen verbonden aan deze shampoo. Een nadeel dat ik zelf ondervonden heb is dat deze shampoo mijn haar wel sneller vet maakt. Dat is een typische eigenschap van een kleurbehoudende shampoo omdat dit soort shampoo zo mild is dat het niet alle talg uit je haar stript. Ergens is dat goed want zo stript het ook niks van de haarkleur af. Anderzijds is het wel vervelend als je snel last hebt van vet haar.

Het is dus zeker niets onverwachts want de meeste kleurbehoudende shampoo’s hebben hier last van. Toch is het wel iets om rekening mee te houden als je last hebt van vet haar of je haar niet te vaak mag wassen.

Kérastase Réflection masker

Dit is een van de allerbeste maskers voor gekleurd haar. Het masker is echt énorm rijk en zonder al teveel moeite lijkt het alsof je net van bij de kapper komt. Het is wel echt een heavy duty masker dus ik zou het persoonlijk niet aanraden voor mensen met fijn of vet haar, omdat het je haar dus extra kan gaan verzwaren.

Moest je wél last hebben van droog of beschadigd haar is dit zeker een heerlijk masker. Na gebruik voelt het haar zijdezacht aan, ruikt het héérlijk en het glanst als nooit tevoren.

Als je net zoals mij gekleurd haar hebt waarbij de kleur snel vervaagt (rood haar of licht haar dat pas donker geverfd is), dan kan ik deze producten zeker aanraden. Ze werken echt geweldig goed, soms zelfs iets té goed. Je kunt ze dus best alleen gebruiken op momenten waarop je haar het echt nodig heeft. Ik ben fan!

De Kérastase Réflection producten zijn verkrijgbaar bij de professionele kapper maar ook online via Lookfantastic.

Met welke producten verzorg jij jouw haar?

Share:

2 Comments

  1. February 7, 2019 / 9:11 am

    Klinkt heel erg fijn zeg!

  2. February 7, 2019 / 3:56 pm

    Klinkt goed. Ik verf het vaak met een kleurspoeling en met elke wasbeurt zie je het zo snel verdwijnen.. Misschien deze maar eens proberen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?