web analytics

Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment review

Als je mijn blog al even volgt dan weet je dat ik vaak last heb van acne. Ik heb altijd last gehad van een vochtarme huid en de laatste maanden komt daar ook nog eens rosacea acné bij. De ontstekingen zijn voornamelijk onderhuids maar er komt geregeld ook een puistje bovenop piepen. Op zo’n momenten kies ik graag voor een spot treatment om puistjes direct aan te pakken. Een van mijn favorieten is het Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment.

Het Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment is een product waarmee je zeer gericht puistjes meteen aan kunt pakken. Ik gebruik het product nu al een tijdje dus het leek me het perfecte moment voor een review. Kijk je mee?

Kiehl's Blue Herbal Spot Treatment product tegen acné

Waarvoor gebruik je een spot treatment?

Een spot treatment is een product dat actieve puistjes meteen aanpakt. Het is doorgaans iets agressiever dan een normale verzorging waardoor je het dus enkel lokaal mag gebruiken, vandaar de naam ‘spot’ treatment. Je gebruikt dit product dus voornamelijk op puistjes die je zo snel mogelijk wilt kwijtspelen.

Als je vaak last hebt van puistjes over je hele gezicht kun je beter voor een aangepaste verzorging gaan zoals de La Roche-Posay Effaclar Duo+ verzorging. Dit is iets minder agressief en zal acné over het hele gezicht aanpakken.

Heb je niet zo vaak last van echte acné of heb je slechts af en toe een opvallend puistje dat de kop opsteekt? Dan is een spot treatment zoals de Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment de ideale oplossing.

Kiehl's Blue Herbal Spot Treatment tegen puistjes

Hoe werkt Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment?

De Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment is een product dat salicylzuur bevat. Salicylzuur is een geweldig ingrediënt om puistjes onder controle te krijgen.

Het zorgt er namelijk voor dat het puistje sneller uitdroogt maar zonder de huid te irriteren of te beschadigen. Je kunt dus veel beter een spot treatment smeren dan zelf een puistje uit te gaan duwen!

De Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment komt in de vorm van een handige gel. Van deze gel mag je tot 2 à 3 keer per dag een dunne laag aanbrengen over het puistje heen.

Het product komt in een handige tube waarmee je gemakkelijk de juiste dosis kunt verkrijgen.

Mijn review van de Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment

Ik gebruik het product inmiddels al een aantal maanden en ik ben er écht tevreden over. Zoals ik al zei gebruik ik het product alleen bij actieve acné, oftewel acné die echt bovenop de huid ligt. Voor mee-eters en ontstekingen onder de huid gebruik ik het dus niet want daar heeft het ook geen effect op.

Bij actieve ontstekingen en puistjes vermindert het de levensduur van het puistje echt énorm. Normaal duurt het 3 à 4 dagen voor een puistje volledig uit zichzelf verdwenen is.

Als ik de Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment gebruik dan is een puistje meestal binnen twee dagen compleet verdwenen.

En als het niet compleet verdwenen is, dan is het alleszins dun genoeg geworden om concealer over aan te kunnen brengen. Dus zelfs als het niet volledig weg is valt het alvast een stuk minder op en is het veel makkelijk te camoufleren.

product tegen puistjes Kiehl's

Conclusie

Heb je dus af en toe eens last van een stevig puistje dat de kop op steekt? Dan zou je dit product zeker eens moeten proberen. Het is zeker niets dat je over je hele gezicht mag smeren. Het is dus echt vooral bedoeld om actieve puistjes aan te pakken die je sneller wilt zien verdwijnen.

Een belangrijk event of een date op de planning? Geen angst want met dit product kun je je puistjes aanzienlijk sneller laten verdwijnen zonder je huid al te sterk uit te drogen.

De Kiehl’s Blue Herbal Spot Treatment kost € 20,00 en is verkrijgbaar bij de winkels van Kiehl’s alsook via hun website.

Heb jij al een spot treatment geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?