Kneipp Amandelbloesem body lotion & douche foam

Vorig jaar schreef ik al eens een artikel over de Kneipp Amandelolie scrub. Deze scrub was uitgegroeid tot een grote favoriet gedurende het hele jaar want het is echt een must-have voor mooie benen. Inmiddels zijn er nu ook de Kneipp Amandelbloesem body lotion & douche foam dus ik hoopte stiekem al dat deze producten even goed zouden zijn als de scrub uit diezelfde lijn. Ik nam de producten mee op vakantie en dit is mijn verdict:

Kneipp Amandelbloesem

De Kneipp Amandelbloesem lijn is speciaal bedoeld voor mensen met een gevoelige huid. Ik heb zeker een zeer gevoelige huid maar op de andere producten van Kneipp reageer ik ook altijd zeer goed dus ik wist al meteen dat het bij deze producten ook goed zou zitten. De meeste producten voor de gevoelige huid zijn geurloos dus daarom besloten ze bij Kneipp om gewoon een lijn uit te vinden met een geurtje maar toch mild genoeg voor de gevoelige huid.

De geur van amandelbloesem vind ik een zeer speciaal. Het is bloemig maar tegelijkertijd is het ook redelijk zoet. Niet zo snoepjeszoet als een aardbei maar toch zoet genoeg om een lichte prikkel in je neus te geven. Door het bloemige aspect wordt de geur gelukkig niet te overheersend maar kun je hem zeer goed verdragen, het is best nog wel subtiel!

Kneipp Amandelbloesem

Douche foam – link

Ik testte dus zowel de body lotion als de douche foam. Over de foam kan ik zeer kort zijn: het is weer een geweldige foam zoals we van Kneipp gewend zijn. De douche foams schuimen echt énorm hard en dat zonder de huid uit te drogen. De meeste producten die schuimen drogen mijn huid altijd uit en zorgen ervoor dat ik last krijg van droge plekjes. Dat is bij de producten van Kneipp niet het geval want ze voelen echt altijd heel zacht aan en zorgen ervoor dat mijn huid ook zacht blijft. Ook bij deze Amandelbloesem douche foam is dat weer het geval. Amandelolie staat trouwens vrij hoog in de ingrediëntenlijst dus dan weet je dat het goed zit.

Body Lotion – link

Ook over de body lotion ben ik zeer tevreden. Deze heeft echt exact dezelfde geur als de scrub dus ik wist gelijk dat dit een favoriet zou worden. De lotion is vrij dun qua structuur maar toch vind ik hem zeer goed hydrateren, ook mede dankzij de grote hoeveelheid amandelolie. Net zoals met alle andere Kneipp producten is dit weer zo’n product dat héél snel intrekt, ideaal voor mensen die weinig tijd hebben of nogal ongeduldig zijn zoals ikzelf. De lotion laat zich heel makkelijk opnemen in de huid en na een minuutje of twee voel je het al niet meer plakken.

Kneipp Amandelbloesem

Ik ben dus fan van de hele Kneipp Amandelbloesem lijn. De geur is heerlijk en je huid knapt er echt goed van op. Dit zijn voor mij wel echte zomerproducten omdat mijn huid hiervan gaat stralen en dat vind ik toch erg belangrijk als het weer rokjesweer is. Van zodra het zonnetje weer gaat schijnen zul je deze producten wel in een opgemaakt zien passeren, haha!

Kneipp is verkrijgbaar bij de drogisterij maar ook online via Bol.com.

Ben jij al bekend met de Kneipp Amandelbloesem producten? 

Share:

5 Comments

 1. Chantalle
  March 22, 2016 / 6:53 am

  T lijken me hele fijne producten. Ben benieuwd naar de geur!

 2. March 22, 2016 / 8:33 am

  Mijn favorieten!!

 3. March 22, 2016 / 9:01 am

  Ik vind de lijn ook erg prettig en de body lotion trekt zo snel in <3

 4. Saraya
  March 22, 2016 / 8:23 pm

  Klinkt als een heerlijke lijn, de douchefoams van Kneipp vind ik zo fijn 🙂
  X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?