Kneipp Beautiful Shape olie

Het is natuurlijk zomermaand hier op TPP en ik had jullie eerder al beloofd om wat meer over skincare te vertellen. Bij bikiniweer komen onze onzekerheden vaak wat meer naar boven dus dan gaan we meestal massaal smeren. Kneipp belooft alleszins te helpen bij het aanpakken van cellulite en daarom hebben ze de Kneipp Beautiful Shape olie uitgebracht. Ik heb deze olie inmiddels uitgebreid getest. Kijk je mee naar mijn review?

Kneipp Beautiful Shape

De eerste stap bij het gebruiken van zo’n olie is beseffen dat het geen wondermiddel is. De meeste vrouwen hebben last van cellulitis en het komt voor bij verschillende leeftijden én bij verschillende gewichten. Op het doosje van de Kneipp Beautiful Shape olie staat dan ook duidelijk aangegeven: “geen wonder maar wel effectief”. Om je cellulitis zo goed mogelijk aan te pakken moet je verschillende dingen doen. Goed op je voeding letten, voldoende sporten en je huid regelmatig masseren. Alleen dan ga je echt opvallend verschil gaan merken.

De Kneipp Beautiful Shape olie helpt dus in ieder geval al bij dat laatste. Door je huid op de juiste manier te masseren gaat je huid steviger aanvoelen en er egaler uitzien. Je gaat dus geen gewicht verliezen maar door te masseren gaat je huid wel steviger worden waardoor je alsnog centimeters gaat verliezen. Bij Kneipp beweren ze dat je na 2 weken smeren een omvangvermindering hebt van 2,8 cm bij je bovenbenen.

Ik ben de ideale persoon om dit soort producten op uit te proberen want ik heb last van striemen, cellulitis en een huid die niet echt elastisch is. De olie is ook nog eens geschikt voor mensen met een gevoelige huid dus ik besloot om twee weken lang 2x/dag te smeren.

Kneipp Beautiful Shape

Inmiddels heb ik de Kneipp Beautiful Shape olie uitgebreid getest en ondanks dat ik mijn centimeters niet gemeten heb voel ik wel dat er een verschil in mijn huid zit. Het verschil is niet erg drastisch maar het is er dus wel. Ik merk niet zoveel verschil qua cellulitis maar ik heb het dan ook echt in een extreme vorm. Door mijn lipoedeem hou ik sowieso al meer vocht vast dan de gemiddelde mens. Waar ik wel verschil in zie is hoe mijn huid er nu uitziet na de testperiode.

Mijn bovenbenen en armen zien er een stuk gezonder uit doordat ze zo goed verzorgd en gemasseerd worden. Vooral bij mijn benen zie ik echt veel verschil qua huidstructuur. Mijn striae is iets minder opvallend en mijn huid voelt strakker aan. Ze glanst ook veel mooier en ziet er gewoonweg gezonder uit, je ziet het verschil echt gelijk.

Is mijn cellulitis weg? Nee. Zijn mijn striemen weg? Nee. Voelt mijn huid strakker aan en ziet ze er gezonder uit? Ja.

Kneipp Beautiful Shape

Ik vind deze Kneipp Beautiful Shape olie dus zeker de moeite waard, ook al zag ik geen drastisch verschil. Alle beetjes helpen dus als mijn benen er al wat strakker en gezonder uitzien, dan ben ik al zeer tevreden. In combinatie met gezond eten en voldoende sport zou het dus normaal gezien nóg beter moeten helpen dus dat is altijd het proberen waard. Ik vind het ook gewoon een leuk ritueel om uit te voeren want door te masseren en de lekkere geur kom ik geheel tot rust. Ik vind het dus zeker niet erg om wat meer moeite te doen met deze olie!

De Kneipp Beautiful Shape huidolie kost € 12,49 voor 100 ml. Deze huidolie is o.a. te koop bij de natuurwinkel Holland & Barrett.

Heb jij ooit al een soortgelijk product geprobeerd?

Share:

4 Comments

 1. June 10, 2016 / 11:47 am

  Ik kende dit product van kneipp nog niet. Ik moet toegeven dat ik altijd moeite heb met het volhouden van het gebruik met dit soort producten. Het moet echt in mijn systeem komen wil ik het volhouden. Maar wie weet is het het proberen wel waard!

 2. June 10, 2016 / 1:39 pm

  Ik gebruik eigenlijk nooit een huidolie omdat ik daar zo mee knoei haha, maar het verzorgt wel super goed!

 3. June 10, 2016 / 1:40 pm

  Kneipp heeft altijd fijne producten, met name hun oliën inderdaad!

 4. June 10, 2016 / 3:57 pm

  Dit komt echt ideaal uit voor de zomer! Even nog die laatste beetjes wegwerken alleen denk ik dan wel dat ik heel veel flesjes nodig heb ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?