Kneipp Massagemilk Vijgenmelk-arganolie

Ik ben echt dol op massages. Geven, krijgen, professioneel gedaan of gewoon thuis op de bank, het is voor mij de ideale manier om te ontspannen. Massages helpen trouwens niet alleen bij ontspannen maar ook bij het verminderen van pijn of last aan je spieren. Om hier op in te spelen heeft Kneipp een nieuwe massagemilk uitgebracht. Een melk speciaal gemaakt voor tussendoor, als je even wat last hebt van vermoeidheid en pijnlijke spieren.

Dit zegt Kneipp er zelf over: “Kneipp massagemilk is speciaal ontwikkeld voor massages tussendoor. Ideaal voor een massage van de nek, armen, handen, benen, voeten of onderrug. En ook fijn om de droge huid mee in te masseren. Het is een heerlijk geurende formule die een intense verzorging biedt voor de huid en geen olielaagje achterlaat. Droom weg bij de verleidelijke geur van vijgen en voel je weer helemaal opgeladen voor de rest van de (werk)dag of avond.

Volgens Kneipp is het dus een veelzijdig product. Je kan het gebruiken als pijnbestrijding maar dus ook gewoon om even lekker te ontspannen. Het zou ook nog eens kunnen fungeren als bodylotion.

De melk komt in een handige knijpflacon. Hiermee kan je de juiste dosering aanbrengen zonder meteen teveel in je handen te hebben. De melk is een beetje loperig maar niet zo erg als een olie, je zult er dus niet zo snel mee smossen. Ook voelt de melk niet vet aan, hoogstens een beetje plakkerig maar ook dat is snel weer weg. Het product smeert ook heel makkelijk uit.

De massagemelk hydrateert wel even fijn als een olie, dit kun je ook op de foto zien. De melk lijkt me op oliebasis te zijn want als je het niet meteen uitsmeert zie je er echt een randje olie rond. Op zich geen probleem want zo heb je de fijne voordelen van een olie, zonder de ongemakken.

De geur van de olie is naar mijn mening vrij zoet. Bij vijgenmelk had ik me echt een fruitige geur voorgesteld maar dit neigt dus toch eerder naar de zoete kant. Ik krijg er wel meteen een spa-hamam gevoel bij dus de aromatherapie werkt wel degelijk.

Om uitgebreide massages te geven gebruik ik toch liefst een olie, dat hoort er toch wel een beetje bij. Om tussendoor (bv. tussen een shopsessie en een feestje) te gebruiken vind ik het product echt ideaal! De flacon is ook nog eens handig om mee te nemen dus het flesje bevindt zich vaak in mijn handtas of rugzak. Vooral bij lange werkdagen is het een must!

De Kneipp Massagemilk Vijgenmelk-arganolie is vanaf juli verkrijgbaar bij diverse Kneipp verkooppunten (in België o.a. Carrefour Market en AD Delhaize). Adviesprijs: € 8,49 voor 150 ml.

Wat is jouw holy grail massageproduct?

8 Comments

 1. Lonneke
  July 1, 2014 / 7:43 am

  Kneipp heeft altijd hele fijne producten vind ik. Maar deze kende ik niet of over het hoofd gezien. Het lijkt me ook erg goed voor een droge huid. Fijne review!

 2. Natascha
  July 1, 2014 / 9:09 am

  Ik kende deze variant nog niet, maar ben nu wel heel erg benieuwd. Ik heb nogal last van mijn spieren dus ik hou zowiezo erg van massages 😉 En juist dat dit geen vettig laagje achterlaat lijkt me erg handig!

 3. Denise
  July 1, 2014 / 10:30 am

  Ah ik ben fan van de Kneipp doucheproducten! Dit lijkt me ook een heerlijk product om eens te proberen. Bedankt voor de tip! <3

 4. Karlien - Polished Cats
  July 1, 2014 / 10:59 am

  mmm klinkt echt goed
  maar Kneipp heeft altijd heerlijke producten

  liefs
  Karlien

 5. July 1, 2014 / 11:15 am

  Ik vind producten van Kneip altijd erg fijn. Dit klinkt ook erg goed! x

 6. July 1, 2014 / 11:30 am

  Lijkt me een fijn product! Ik vind Kneipp sowieso altijd erg fijne producten hebben.

 7. saskia
  July 1, 2014 / 7:23 pm

  Ik heb hier de badmelk van en die is ook zo fijn en hij ruikt erg lekker!

 8. July 2, 2014 / 11:31 am

  Kneipp heeft echt leuke massage olies! Dus ik heb best wel hoge verwachtingen van hun massage milk. De zoete geur schrikt me alleszins niet af. Hoewel ik meestal toch eerder naar fruitige grijp.

  X Aurélie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?