web analytics

Korres make-up review

Korres is een merk waar ik al langere tijd ervaring mee heb. Voornamelijk met hun huidverzorging want ik was nog niet bekend met hun make-up. Een tijdje geleden kreeg ik een mooie box toegestuurd met daarin een aantal Korres make-up producten waaronder twee matte lippotloden en een oogschaduw palette. In dit artikel laat ik deze mooie Korres make-up producten aan jullie zien!

In mijn pakketje vond ik dus drie Korres make-up producten terug. Alle drie de producten kwamen in simpele doch mooi afgewerkte zwarte doosjes. Heel strak maar wel heel chique!

In de doosjes vind je ook een hele strakke zwarte verpakking terug. De matte lippotloden zijn uiteraard mat aan de buitenkant, bij het oogschaduwdoosje is dat niet het geval.

Met dit doosje wil ik mijn review dan ook beginnen aangezien ik hier heel erg enthousiast over ben! Over het algemeen ben ik vrij sceptisch als ik nieuwe make-up probeer. Zeker als ik een bepaald merk alleen maar ken van de huidverzorging, dan denk ik toch nogal vaak dat de make-up wel tegen zal vallen. Gelukkig is dat bij het Korres Black Volcanic Minerals palette in Blushed Nudes niet het geval.

Als je het palette voor de eerste keer opent ben je waarschijnlijk niet onder de indruk. Het palette noemt Blushed Nudes en dat is in mijn ogen een zeer correcte benaming. De kleurtjes zijn inderdaad vrij nude en variëren van zeer warm nude tot iets koeler blushy nude.

Op het eerste zicht lijkt het dus niet zoveel speciaal, tot je gaat swatchen. Het palette bestaat dus uit minerale pigmenten en dat voel je echt gelijk. De poeders voelen zo echt zijdezacht aan op de huid en verliezen hun pigment niet bij het swatchen. Het voelt bijna even zacht als crème en zeker niet zo poederig als de meeste oogschaduw. Met deze kleuren heb je dus ook geen last van fallout aangezien de kleur zich direct goed hecht aan de huid.

Korres make-up

Deze swatches zijn gemaakt met slechts een veegje. Best indrukwekkend, toch? Het zijn inderdaad niet de meest spannende kleuren maar ze zijn kwalitatief zeker niet slecht. Ze voelen gewoon zo fijn aan op de huid en de pigmentatie is dus ook niet slecht. De kleuren laten zich ook zeer makkelijk blenden.

Het enige jammere vind ik dat het allemaal shimmers zijn en dat je er dus sowieso een ander palette bij moet pakken als je een mooie complete look wilt creëren. Buiten dat kleine punt ben ik wel heel erg tevreden met dit palette!

In de box zaten dus ook nog twee Twist Lipsticks Matte in de kleuren Dusty Pink en Impos Red. Door de naam dacht ik dat het om een echte lipstick in een huls zou gaan maar het zijn dus eigenlijk matte jumbo lippotloden.

Zowel Impos Red als Dusty Pink laten zich makkelijk aanbrengen op de lippen. Het formaat van het potlood is groot genoeg om een groot oppervlak te dekken maar ook smal genoeg om de lipcontouren strak mee af te werken. Je kunt hier dus zeer makkelijk en precies mee werken. De pigmentatie van de potloden is ook zeker prima! What you see is what you get dus de kleur van het potlood is ook de kleur die je op de lippen zal zien.

Korres make-up

Dusty Pink is een zeer subtiele roze nudey kleur die een ‘my lips but better’ effect geeft aan de lippen. Impos Red daarentegen, dat is echt wel een knalkleur. Het is gewoon een klassieke roodtint, niet te warm maar ook niet te koel.

Korres make-up

Zoals je op de swatches kunt zien geven beide potloden gelijk een zeer mooie (en egale) dekking. De potloden zijn mat maar benadrukken de droge velletjes toch niet té erg, zoals bij een matte (liquid) lipstick wel het geval kan zijn. Ze zijn dus wel mat maar gelukkig nog creamy genoeg om prettig aan te voelen op de lippen.

Doordat ze dus nog een beetje creamy zijn zijn ze niet zo lang houdbaar als een echte matte lipstick. Na een tijdje gaat het toch wel wat verschuiven dus je zult wel geregeld bij moeten werken. Na een uurtje of drie zijn de potloden toch al stevig vervaagd. Al bij al nog redelijk goed voor een product dat zo hydraterend aanvoelt!

Korres make-up

Mijn eerste kennismaking met de make-up van Korres was dus zeer positief. Ik ben vooral aangenaam verrast door de fijne kwaliteit van het Blushed Nudes palette. Mooie pigmentatie, geen fallout en makkelijk te blenden. De potloden zijn ook zeer mooi van kleur en voelen zeer fijn aan op de lippen, alleen de houdbaarheid vond ik iets minder. Je vindt alle producten van Korres makkelijk terug via online apotheek Newpharma.

Ben jij al bekend met Korres?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

3 Comments

  1. May 6, 2018 / 12:58 pm

    Wat een leuke review! Ik kende dit merk namelijk nog niet!

  2. May 7, 2018 / 12:02 am

    Wat een prachtige kleuren zeg en je hebt een fijne review geschreven!

  3. June 1, 2018 / 6:55 pm

    Wow de swatches zijn inderdaad indrukwekkend! Had ik eerlijk gezegd niet verwacht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?