web analytics

Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger

Er zijn zo van die producten die ik al járen gebruik maar nog nooit eerder gedeeld heb. Een van die producten is de Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger, een echte budgettopper. Ik vertel je graag meer over dit geweldige product!

Kwastenreiniger

Het reinigen van je kwasten is enorm belangrijk omwille van hygiënische redenen. Je moet het zo vaak doen, zeker als make-up artist. Ik was mijn kwasten wekelijks met een milde shampoo maar tussendoor reinig ik ze ook. Doordat ik mijn kwasten zo vaak schoonmaak wordt het al snel een duur grapje tenzij je een goedkope brush cleanser gebruikt. Vroeger gebruikte ik de MAC Brush Cleanser maar dat is enorm duur als je je kwasten meerdere malen per week wast.

Voordat ik bij de Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger terechtkwam had ik al enorm veel (budget) cleansers geprobeerd. Ze waren het allemaal nét niet. Ze maakten mijn kwasten niet volledig schoon, droogden erg traag of stonken gewoon heel erg. Er was altijd wel iets wat mij stoorde, of ze nu duur of goedkoop waren.

Kwastenreiniger

Als last resort probeerde ik de brush cleanser van Kruidvat en sindsdien heb ik niet meer gewisseld. Hij is énorm goedkoop (slechts € 2,99), makkelijk verkrijgbaar en je krijgt ook een lekker grote hoeveelheid. Hij maakt mijn kwasten volledig proper en zelfs vette producten zoals foundation laten makkelijk los. Hij werkt even goed als de MAC Brush Cleanser die ik vroeger gebruikte, alleen is hij veel goedkoper. Ook de geur van deze brush cleanser vind ik enorm aangenaam.

Ook over de droogtijd kan ik zeker niet klagen. Bij de cleanser van MAC waren mijn kwasten echt instant droog, bij deze van Kruidvat duurt het toch wel een kwartiertje. Dat is dus iets minder maar voor die prijs wil ik gerust iets langer wachten.

Kruidvat Kwastenreiniger

Inmiddels heb ik al een flesje of 10 opgemaakt dus ik kan echt wel spreken van een favoriet hier. Hij is goedkoop, doet zijn werk prima en zelfs voor professioneel gebruik doet hij wat er verwacht wordt.

De Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger kost € 2,99 en zit in het permanente assortiment van Kruidvat.

Hoe maak jij je kwasten schoon?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

15 Comments

 1. April 29, 2017 / 8:27 am

  deze klinkt niet verkeerd 😀 ik gebruik er zelf eentje van de hema die geloof ik ook een euro of 3 a 4 kost voor 250 of 300ml 🙂

 2. April 29, 2017 / 9:24 pm

  Ik gebruik deze ook al erg lang! Een fijn product!

 3. April 29, 2017 / 10:52 pm

  Jeetje… ik spoel ze altijd af onder de kraan, had geen idee dat daar speciale producten voor verkrijgbaar zijn. Toch maar eens even bij Kruidvat kijken dan!

 4. Anja
  April 29, 2017 / 10:58 pm

  Ik ga dit even doorgeven aan mijn dochter 😉

 5. sabine
  April 30, 2017 / 12:19 pm

  Heel mooie en blijkbaar handige penselenreiniger. Als een flesje er al mooi uit ziet, krijg ik al de kriebels om het te proberen! En dat van iets van de Kruidvat, hoe heerlijk!

 6. April 30, 2017 / 4:13 pm

  Fijn product

 7. madelon
  April 30, 2017 / 6:37 pm

  Wat heeft kruitvat af en toe toch een handige dingen he.. Ik spoel ze eigenlijk meestal af en vervang ze na een tijdje..

 8. April 30, 2017 / 7:10 pm

  Goede kwastenreiniger voor een betaalbaar prijsje zijn lastig te vinden. Ik wist niet dat Kruidvat het ook had, ga morgen meteen kijken

 9. Karlien - Polished Cats
  April 30, 2017 / 7:50 pm

  klinkt super goed!
  ik gebruik er eentje van hema nu, maar het duurt een eeuwigheid vooral die droog zijn..
  dus ik ga deze zeker als volgende gebruiken

  liefs
  Karlien

 10. April 30, 2017 / 7:59 pm

  klinkt als een goede kwastenreiniger! Ik gebruik eigenlijk altijd de zwitsal zeep van mijn zoontje. Mijn kwasten van The Bodyshop zijn na jaren nog steeds erg mooi.

 11. April 30, 2017 / 9:05 pm

  Ik gebruik deze ook, ik vind hem zelf beter dan die van MAC 😀

  Ilona

 12. April 30, 2017 / 10:06 pm

  Ik hou zelf heel erg van de meeste Kruidvat huismerken en deze ziet er ook fijn uit. Ik gebruik meestal babyshampoo, maar misschien moet ik toch eens investeren in een echt kwastenproduct 😉

 13. Christine
  May 1, 2017 / 12:08 am

  Wow goeie tip! Ik gebruik baby shampoo en alcohol spray voor mijn eigen kwasten en die van mijn visagie kit maak ik schoon met Cinema Secrets!

 14. kim
  May 1, 2017 / 9:14 pm

  Ik gebruik zelf eigenlijk helemaal geen makeup, dus ik heb hem niet nodig. Maar wel fijn dat zoiets niet gelijk een bak met geld hoeft te kosten

 15. May 5, 2017 / 9:38 am

  Hier gebruik ik er eentje van de Hema. Altijd handig om in huis te hebben. Gelukkig gebruik ik ook niet zo heel veel make-up dus doe ik lang met een flesje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?