web analytics

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Een productlijn speciaal ontwikkeld voor de droge en gevoelige huid die ook nog eens heel betaalbaar is? Daar wek je mijn interesse mee! Ik werd dan ook gelijk enthousiast toen ik hoorde over de nieuwe Kruidvat Skin Science Derma Sensitive producten. Ik testte de dag- en nachtcrème en bespreek mijn resultaten graag met jullie! Kijk je mee?

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

De nieuwe Kruidvat Skin Science Derma Sensitive producten

Drogisterijketen Kruidvat lanceert de laatste tijd veel nieuwigheden. Supertof want het merk is goed verkrijgbaar én ook nog eens zeer goed betaalbaar! De kwaliteit mag er, ondanks de zeer lage prijs, ook altijd wel zijn en hun skincare heeft zelfs al geregeld prijzen gewonnen.

Toch miste ik iets heel belangrijk binnen hun gamma en dat was een aangepaste verzorging voor de gevoelige huid. Sinds een jaar of vier sukkel ik enorm hard met mijn huid, zoals jullie waarschijnlijk al wel gelezen hebben. Mijn huid wordt echt supersnel rood en kan zeer weinig verdragen. Een goede aangepaste verzorging is dus zeker een must voor mijn huid!Producten voor de gevoelige huid

En daar was het dan ineens: de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive lijn. Het was precies alsof Kruidvat mijn gebeden eindelijk gehoord heeft. De gloednieuwe Kruidvat Skin Science Derma Sensitive lijn is een lijn die dus speciaal ontwikkeld is voor een droge en gevoelige huid.

De lijn zou ook goed geschikt zijn voor mensen die slechts tijdelijk last hebben van gevoeligheden, zeker nu tijdens de koude wintermaanden. Ik weet dat veel mensen hierop zaten te wachten dus ik ben echt blij met deze nieuwigheden van Kruidvat!

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Binnen de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive lijn vind je vier producten terug:

 • de Skin Recovering Day Cream (€ 5,49)
 • de Skin Rebalancing Night Cream (€ 5,49)
 • het Instant Calming Serum (€ 5,49)
 • de Soothing Oil (€ 5,49)

De ingrediënten:

Deze complete lijn zou de huid dus moeten kalmeren, herstellen en beschermen. De producten hebben als actieve ingrediënten Ectoin®, Ecoskin® en Defensil®. Ectoin is een zeer krachtig multifunctioneel natuurlijk aminozuur dat je huid beschermt tegen interne en externe stressfactoren.

Ecoskin is een pre-/probioticacomplex dat – op een natuurlijke manier – effectief de verstoorde huidflora helpt herstellen. Ecoskin stimuleert daarnaast de biologische beschermingsfunctie. Defensil heeft dan weer een kalmerende, vochtregulerende en ontstekingsremmende werking. De combinatie van deze ingrediënten zorgt dus voor een gezond velletje!

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Mijn review van de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive lijn:

Natuurlijk wou ik de producten ook graag aan een grondige test onderwerpen want als het werkt voor mijn huid, dan werkt het voor andere mensen ook. Ik testte de Skin Recovering Day Cream en de Skin Rebalancing Night Cream.

Om de producten aan een goede test te onderwerpen heb ik ze meegenomen op vakantie naar Orlando, waar het 27°C was. Op die manier heb ik de producten dus kunnen proberen in extreem warme maar ook koude temperaturen, omdat mijn huid nogal slecht reageert op temperatuursverschillen.

Mindere roodheid en irritatie

Ik heb beide producten dus een maand geprobeerd en ik ben echt heel erg tevreden van de werking. In het koude Belgische weer merkte ik echt dat ze mijn huid goed voedden en dat mijn huid ook veel beter beschermd leek tegen de kou en de wind.

De roodheid kwam er nog steeds door maar eerder als een volledige roodheid en niet van die extreem opvallende vlekken die slechts plaatselijk voorkwamen. Ook voelde mijn huid veel zachter aan dus op dat vlak vond ik ze echt goed!Ook in Orlando heb ik de producten goed kunnen testen. Na de eerste pretparkdag was mijn huid al gelijk goed verbrand (goed bezig Amy!) dus ik was best wel bang om de producten te proberen. Ergens had ik toch gedacht dat ze mijn huid nog feller zouden irriteren maar gelukkig was dat niet het geval.

Mijn huid slorpte de producten echt op en ik kreeg er geen pijnlijke neveneffecten van. Mijn huid voelde zacht, gehydrateerd en het allerbelangrijkste: vooral niet geïrriteerd.

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive

Natuurlijk gaan deze producten geen extreme hydratatie geven zoals je van een duurdere crème zou verwachten. Het blijven natuurlijk zeer goedkope producten dus je kunt niet hetzelfde verwachten als een crème van bv. Estee Lauder.

Toch vind ik deze producten zeker niet slecht! Zeker omdat ze bedoeld zijn voor een gevoelige huid en hiervoor écht wel goed werken. Ik krijg normaal gezien eczeem van zowat bijna alles en dat was bij deze producten niet het geval. Geen eczeem dus maar ook geen branderig gevoel, geen rode vlekken, … Gewoon een goed gevoede huid die niet allergisch reageert. Op dat vlak krijgen de producten van mij dus zeker een A+!

De Kruidvat Skin Science Derma Sensitive producten zijn al verkrijgbaar via de winkels en webshop van Kruidvat.

Meer lezen over de producten van Kruidvat? Lees dan ook deze artikels:

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

13 Comments

 1. Yara
  January 27, 2018 / 9:39 am

  Wat fijn om te lezen! Ik heb deze lijn al een aantal keer voorbij zien komen en ben nu toch redelijk benieuwd geworden.
  Liefs,
  Yara

 2. January 27, 2018 / 12:23 pm

  ze klinken dus echt niet verkeerd 😀

 3. Girls-things
  January 27, 2018 / 4:30 pm

  Wat fijn om te lezen dat ze fijn voor je zijn. Het klinkt als inderdaad goede producten voor een fijne prijs.

 4. Debora
  January 28, 2018 / 11:28 am

  Ik ben door je post nieuwsgierig geworden naar deze producten. Ik heb dus ook een gevoelige huid. Ik vind alleen de andere smeersels zo vreselijk duur en maken bij mij vaak nog meer schade dan dat ze goed doen… Voor de prijs hoef ik het in ieder geval niet te laten dit keer 🙂

 5. January 28, 2018 / 1:59 pm

  Dit product lijkt mij ook wel wat want ik heb net zo’n huid als jij!

 6. January 28, 2018 / 2:00 pm

  Sorry ik ben echt afgeleid door die armband op de eerste foto, hij is echt te gek! Alle kwade vrouwtjes van onze disney sprookjes?

  • Amy Hermans
   Author
   January 28, 2018 / 5:32 pm

   Dat klopt, hihi! In Disney World krijg je geen vast ticketje om binnen te gaan maar plaatsen ze het op zo’n Magic Band. Ik koos natuurlijk voor deze slechterikken! 😀

 7. Dana
  January 28, 2018 / 5:36 pm

  Fijn zo’n review en voor die prijzen doen ze het prima!

 8. January 29, 2018 / 8:28 am

  Dit lijkt mij een hele fijne lijn voor mijn droge huid. Aangezien ok eczeem heb, blijf ik zoekende naar het perfecte product.

 9. Laura Martens
  January 29, 2018 / 12:35 pm

  Fijne review! Ik heb ze nog niet gebruikt. Is niet duur, echt fijn!

 10. January 29, 2018 / 1:19 pm

  Klinkt als een heel goed around product. Ik vind de verpakkingen ook erg mooi – je ziet er niet vanaf dat ze bij het Kruidvat vandaan komen

 11. Verena
  January 29, 2018 / 4:35 pm

  Klinkt als een goed product. Ik vind het ook mooi hoe Kruidvat hun eigen producten vormgeeft! Ziet er niet uit als een goedkoop eigen merk product

 12. Mieke
  February 3, 2018 / 8:18 am

  Klinkt interessant! Ik ben benieuwd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?