web analytics

Kruidvat Skin Science Reinigingssysteem

Ik spendeer jaarlijks genoeg aan skincare maar toch mistte ik nog een extra stap in mijn routine: een goede borstel om mee te reinigen. Je hebt de duurdere borstels van Clinique en Clarisonic maar ik wou het eerst eens testen voor ik overging op een dure aankoop. Daarom besloot ik om eerst voor het Kruidvat Skin Science Reinigingssysteem te gaan. Benieuwd naar mijn review? Lees dan zeker verder!

Kruidvat Skin Science

Het gebruiken van een borstel om je huid mee te reinigen heeft veel voordelen maar toch was ik er nooit aan toegekomen. Ik reinigde mijn huid tot nu toe altijd gewoon met mijn handen maar ik merkte dat mijn huid nooit echt volledig schoon was. Daarom was ik al een tijdje bezig met het zoeken naar een geschikte borstel maar ik vond ze allemaal vrij duur. De meeste borstels variëren toch tussen de 150 en 300 euro. Het zou uiteraard zonde zijn moest ik het dan toch niet proberen of geen groot verschil merken.

Toen ik zag dat ze bij Kruidvat ook een soortgelijk product hadden wou ik dat eerst testen. Zien of ik het daadwerkelijk gebruik (of er misschien te lui voor ben, zoiets weet ik nooit zeker, haha!) en of het ook echt verschil maakt.

Ik kan jullie nu alvast vertellen dat ik, ondanks dat ik een ‘goedkoop exemplaar’ gebruik, nooit nog terugga naar handmatig reinigen. Deze borstel bevalt écht heel goed.

Kruidvat Skin Science

Het Kruidvat Skin Science Reinigingssysteem

Het grote voordeel van het Kruidvat Skin Science Reinigingssysteem is natuurlijk de prijs. Je betaalt € 17,99 voor de borstel én het opzetstuk. Als het opzetstuk versleten is kun je het gewoon vervangen voor € 3,99. Dit maakt het in de aankoop natuurlijk een pak goedkoper dan bij de parfumerie. De ideale manier om het uit te testen.

De duurdere systemen hebben wel het voordeel dat ze verschillende opzetstukken maken die aangepast zijn op je huidtype. Deze van Kruidvat heeft dat dus niet maar ik moet eerlijk zijn: ik vind het opzetstuk best goed. Eerst was ik wat bang dat het mijn gevoelige huid te hard zou irriteren aangezien ze bij Clarisonic hun gevoelige borsteltjes zo aanprijzen. Ik had na het reinigen geen last van rode plekken of irritaties dus als ik het borsteltje al kan verdragen, dan wilt dat toch wel iets zeggen!

Nog een ander nadeel van deze borstel t.o.v. de duurdere systemen is dat deze zichzelf niet uitschakelt. Bij een duurder systeem stopt het automatisch na 20 seconden zodat je weet dat je van kant moet wisselen. Ik vind dit persoonlijk niet zo erg want om 20 seconden te tellen ga ik echt geen 200 euro bijgeven! Daarom moet ik me wel iets harder concentreren tijdens het reinigen maar dat is niet erg, dan ben ik gelijk in the zone en dwalen mijn gedachten niet zo af.

Kruidvat Skin Science

Resultaten

Tijdens het reinigen merk ik niet zoveel verschil tussen handmatig of met een borstel reinigen. Het is pas erna dat de resultaten zichtbaar worden. Op een of andere manier trekken mijn serums en moisturizers zóveel beter in. Hierdoor krijg ik nadien echt een glad babyvelletje. Vroeger had ik sneller droge plekjes omdat de crèmes niet snel introkken. Dat is nu dus verleden tijd!

Ook merk ik dat ik, op langere termijn, veel minder last heb van onzuiverheden. Mijn mee-eters zijn aanzienlijk verminderd en ik heb ook minder snel last van puistjes. De eerste paar weken had ik wel wat last van onderhuidse puistjes maar blijkbaar is dat normaal omdat je huid zó goed gereinigd wordt dat alle viezigheid eerst naar boven moet komen. Dit probleem is inmiddels opgelost en het resultaat is een mooie, gereinigde huid.

Kruidvat Skin Science

Ik ben écht fan van Kruidvat Skin Science Reinigingssysteem. Ik dacht dat het borsteltje te hard zou zijn maar ik ben echt enthousiast. Mijn huid is schoner dan vroeger én mijn huid ziet er ook beter uit doordat crèmes sneller intrekken. Hij is niet zo geavanceerd als een parfumerieborstel maar voor die prijs vind ik het een topaankoop.

Het Kruidvat Skin Science Reinigingssysteem kost dus € 17,99 en is verkrijgbaar bij de Kruidvat filialen én online.

Gebruik jij al een speciale reinigingsborstel? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

13 Comments

 1. Lindsey Beljaars
  October 29, 2016 / 9:49 am

  Klinkt goed! Mooi prijsje ook!

 2. Jolien Nathalie
  October 29, 2016 / 10:08 am

  Ik ben over dit product al een lange tijd aan het twijfelen, ook al heb ik al eerder goede reviews gelezen. Persoonlijk heb ik ook geen zin om zoveel geld uit te geven aan een huid reinigingssysteem en die van Kruidvat ziet er echt leuk uit! 😀 you might just have convinced me haha.

 3. Nienke Hilbrands
  October 29, 2016 / 10:30 am

  Klinkt goed! Ik heb een reinigingsborstel van Olaz, die is ook echt super fijn!

 4. October 29, 2016 / 10:33 am

  Ik verwachtte er niet veel van, dus ik ben aangenaam verrast door je review.

 5. sarah ouaamari
  October 29, 2016 / 10:56 am

  Ik wil die ook erg graag gaan halen, maar was er echt niet zeker van. Nu wel! 😀

 6. Jacky
  October 29, 2016 / 11:16 am

  IK wist niet eens dat er borstels bestaan om je huid mee te reinigen. Weer wat geleerd vandaag 😉

 7. October 29, 2016 / 11:51 am

  Ik had de clarisonic, maar gebruikte hem weinig. Dat vond ik zonde voor het geld. Dan zou deze wel beter zijn, dan maakt het niet uit als je hem maar af en toe gebruikt.

 8. Lies
  October 29, 2016 / 1:27 pm

  Ik zag hem toevallig deze week ook in de rekken liggen en had mijn twijfels. Nu ik je artikel las ben ik meer overtuigd! Het lijkt me zeker het proberen waard.

 9. Sija
  October 29, 2016 / 1:54 pm

  Ik heb deze gezichtsreinigingsborstel al een tijdje en ook ik ben fan! Ik gebruik het nog steeds erg vaak en heb de batterij nog geen één keer op hoeven laden! 😀

 10. October 29, 2016 / 2:01 pm

  ik twijfel al zo lang of ik deze zou scoren of niet… nu MOET ik ‘m ook hebben XD

 11. Samantha
  October 29, 2016 / 9:44 pm

  Wow, wat een tof product! Ik heb zelf ook een enorm gevoelige huid, heel dun ook. Deze ga ik zeker kopen. Gebruik je er nog een reiniger bij, of puur en alleen de borstel?

 12. October 30, 2016 / 11:52 am

  Je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt. Andere vind ik zo duur en zou ze waarschijnlijk toch niet vele gebruiken dus dan zou ik beter investeren in deze.

 13. Karlien - Polished Cats
  October 30, 2016 / 6:56 pm

  klinkt goed
  ik heb de clarisonic, maar ik vergeet hem soms wel eens te gebruiken
  maar mijn moeder wou ook iets soortgelijk, maar niet zo duur, dus mss is deze wel ideaal

  liefs
  Karlien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?