web analytics

La Roche-Posay Effaclar Duo reinigende verzorging

De laatste tijd krijg ik weer steeds vaker last van (hormonale) acné. Ik was op zoek naar een product dat direct zou werken en op korte termijn de roodheid en pijnlijkheid van de acné zou aanpakken. Daarom kwam ik uit bij de La Roche-Posay Effaclar Duo reinigende verzorging. Dit product zou de huid meteen moeten matteren en de roodheid van de puistjes verminderen. Ik testte het product voor langere tijd uit en deel in dit artikel mijn mening. Kijk je mee?

La Roche-Posay Effaclar Duo reinigende verzorging

Dit is wat La Roche-Posay zegt over dit product:

“Volledige en zeer doeltreffende verzorging tegen onzuiverheden, om snel komaf te maken met bestaande puistjes, te voorkomen dat ze terug opduiken en vorming van littekens tegen te gaan. Al na 12u doeltreffend.”

Doordat ze bij La Roche-Posay beloven dat het product snel zou werken wou ik het echt heel graag proberen. Ik was namelijk specifiek op zoek naar een product dat mijn huidige acné goed aanpakt en dat tegelijkertijd ook nieuwe puistjes voorkomt. Dit klonk dus als muziek in mijn oren!

La Roche-Posay Effaclar Duo reinigende verzorging

De actieve bestanddelen in La Roche-Posay Effaclar Duo+

 • Procerad: gaat de vorming van rode of bruine littekentjes tegen.
 • Mannose: stimuleert de huidregeneratie.
 • Aqua Posae Filiformis: helpt de huidbalans langdurig herstellen.
 • Niacinamide: intensief kalmerend ingrediënt. Vermindert roodheid.
 • Piroctone Olamine gaat bacteriële proliferatie tegen.
 • LHA en salicylzuur werken micro-exfoliërend zonder irritatie.
 • Zink PCA: houdt de talgsecretie onder controle.

Deze bestanddelen zorgen er dus voor dat puistjes meteen aangepakt worden en dat de roodheid gelijk wordt verminderd.

Ook zorgt het product er voor dat er minder snel nieuwe puistjes zullen ontstaan doordat de aanmaak van talg onder controle wordt gehouden. Het product werkt dus als een soort spot treatment dat gelijk de puistjes aanpakt maar heeft ook op langere termijn een gunstig effect.

De La Roche-Posay Effaclar Duo reinigende verzorging komt in een klein en lang tubetje. De opening van de tube is redelijk klein maar dat is ideaal om het product mee te doseren. Dit product is namelijk redelijk vloeibaar en je hebt er niet al teveel van nodig, het feit dat je goed kunt doseren is dus zeker een voordeel.

Het is ook ideaal om zeer plaatselijk mee te werken. Ik heb op dit moment voornamelijk last van (hormonale) acné rondom mijn wangen en kin. Op mijn neus en voorhoofd heb ik nergens last van dus daar hoef ik het product ook niet aan te brengen.

Ik heb de La Roche-Posay Effaclar Duo reinigende verzorging nu al eventjes in gebruik en ik kan zeggen dat mijn (hormonale) acné echt wel drastisch geminderd is. Je ziet de puistjes nog wel zitten maar ze zijn veel minder rood en pijnlijk geworden. Doordat de huid direct gekalmeerd wordt vertrekt de roodheid als sneeuw voor de zon.

Ook heb ik gemerkt dat er veel minder snel nieuwe puistjes bijkomen. Als je permanent last hebt van acné ga je dit product zeker goed kunnen gebruiken.

Bij hormonale acné moet je wel op voorhand al wat moeten inschatten wanneer je het best begint te smeren. Ik ben een aantal keer te laat begonnen waardoor er toch nog wel wat puistjes zijn ontstaan. Als ik op tijd begin met dit product heb ik bijna geen last meer van ontstekingen of puistjes.

Ik ben dus zeer tevreden met dit product en kan het aan iedereen aanraden die geregeld last heeft van (hormonale) acné.

De producten van La Roche-Posay zijn tevens ook ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid. Je mag er dus zeker van zijn dat dit product niet te agressief zal zijn en dat bijna iedereen het zonder problemen zal kunnen gebruiken. Ik heb zelf ook een gevoelige huid en heb nooit last ondervonden met dit product.

De La Roche-Posay Effaclar Duo reinigende verzorging is verkrijgbaar bij de apotheek en online via Lookfantastic Nederland voor € 19,45.

Heb jij soms last van (hormale) acné?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

2 Comments

 1. March 24, 2019 / 7:02 pm

  Deze creme heb ik echt jaren lang gebruikt. Hij werd me ooit aangeraden bij de apotheek toen ik nog een tiener was met jeugdpuistjes. Ik vind hem nog steeds echt enorm fijn werken!

 2. Lipstickencupcakes
  March 24, 2019 / 10:28 pm

  Ik vind deze, crème helaas dus helemaal niks, tenzij ik hem mix met een skin booster van Paula’s Choice. Zonder de booster breekt ie helemaal op in mijn gezicht. Marrit is hier ook helemaal lyrisch over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?