web analytics

La Roche-Posay Lipikar Bodymilk review

Nu het weer kouder is buiten is het zeer belangrijk om je huid goed te verzorgen. En niet alleen je eigen huid onderhouden is erg belangrijk, je moet natuurlijk ook aan de rest van het gezin denken. Gelukkig hoef je geen meerdere crèmes aan te schaffen! Met de La Roche-Posay Lipikar Bodymilk kun je de huid van jong én oud goed verzorgen.

Deze heerlijke bodylotion is perfect voor de huid die last heeft van droge plekjes, schilfertjes en/of allergieën. In dit artikel vertel ik meer over deze absolute must-have!

La Roche-Posay Lipikar Bodymilk

Wat is de La Roche-Posay Lipikar Bodymilk?

De La Roche-Posay Lipikar Bodymilk is de meest basic bodylotion die je ooit tegen zult komen. Bij deze lotion zijn namelijk alle mogelijk schadelijke stoffen weggehaald.

Het enige wat er van deze lotion overblijft zijn de strikt noodzakelijke stoffen die je nodig hebt om je huid te kunnen verzorgen. Hierdoor is de lotion goed geschikt voor iedere huid én voor iedere leeftijd.

Waarom de La Roche-Posay Lipikar Bodymilk gebruiken?

Als je mijn blog al even volgt, dan weet je waarschijnlijk al wel dat ik een extreem gevoelige huid heb. Voornamelijk mijn gezichtshuid maar ook de rest van mijn lichaam is niet al te tolerant.

Doordat ik ook nog eens lipoedeem heb mag ik geen geparfumeerde producten rondom mijn benen. Toch moet ik mijn benen wel goed blijven hydrateren want mijn lipoedeem veroorzaakt namelijk ook een extreem droge huid. Als er een persoon geschikt is om deze La Roche-Posay Lipikar Bodymilk te testen ben ik het wel. Want als het voor mij geschikt is, dan is het voor andere mensen ook geschikt!

La Roche-Posay Lipikar Bodymilk

Hoe werkt de crème?

De La Roche-Posay Lipikar Bodymilk is echt alles wat je van zo’n product verwacht. Het is een lekkere dikke crème die gelukkig wel vloeibaar genoeg is om vlot uit te kunnen smeren.

Je hoeft dus ook niet lang op de tube te duwen om het product eruit te krijgen. Hij is dus dun genoeg om vlot uit te werken maar wel dik genoeg om voldoende te hydrateren.

Thermaal bronwater

Het product bevat tevens ook 66% aan thermaal bronwater, een zeer populair ingrediënt binnen het La Roche-Posay gamma. Veel goedkopere producten gebruiken gewoon water, wat nogal snel uitdrogend kan werken op de huid.

Thermaal water doet dit dus niet, gelukkig! Het gaat juist zeer kalmerend en irritatiewerend werken, iets wat je zeker wilt als je naast een droge huid ook last hebt van een gevoelige huid. Het product bevat ook niacinamide, een stof die ontstekingswerend gaat werken. Dat kan ik wel goed gebruiken bij mijn ontstekende benen!

Om te hydrateren heeft La Roche-Posay ook nog karitéboter toegevoegd, ook wel beter bekend onder de naam shea butter. Deze boter is een van dé meest doeltreffende natuurlijke producten als het op hydratatie aankomt. Niet voor niks dat bijna alle grote merken dit wondermiddel gebruiken in hun producten.

La Roche-Posay Lipikar Bodymilk

Je hoort het al, ik ben echt enthousiast over dit product. Natuurlijk ben ik wel wat bevooroordeeld omdat ik in mijn medische toestand heel veel moeite heb om een geschikt product te vinden.

De meeste geparfumeerde lotions irriteren mijn huid en zorgen voor ontstekingen. Zowel door mijn lipoedeem als door mijn gevoelige huid is het niet makkelijk om iets goed te vinden!

Deze La Roche-Posay Lipikar Bodymilk is echt een geschenk uit de hemel voor mijn droge velletje. Hij smeert lekker uit, trekt goed vlot in én is ook nog eens hydraterend genoeg voor mijn droge huid.

Hij is niet geparfumeerd maar ruikt wel aantrekkelijk genoeg om te concurreren met de duurdere geparfumeerde producten. Ondanks dat hij niet geparfumeerd is is hij gelukkig toch niet saai!

La Roche-Posay Lipikar Bodymilk

Of het écht iets gaat zijn voor mensen die veel kunnen verdragen, dat weet ik niet. Maar als je nog op zoek bent naar een fijne lotion die het hele gezin veilig kan gebruiken? Dan moet je dit product zeker eens bekijken!

De La Roche-Posay Lipikar Bodymilk kost € 17,95 voor 200 ml en € 21,95 voor 400 ml. De producten van La Roche-Posay zijn exclusief verkrijgbaar bij de apotheek.

Meer informatie over La Roche-Posay en de producten voor een droge/gevoelige huid vind je makkelijk terug via hun website.

Lijkt dit product jou iets?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. December 16, 2019 / 4:21 pm

    Ik heb ook een hele gevoelige huid, dus je hebt mij héél nieuwsgierig gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?