web analytics

La Roche-Posay Redermic R Ogen oogcrème review

Retinol is een fantastisch ingrediënt voor anti-aging. Het is een van de meest effectieve ingrediënten als het aankomt op het terugdraaien en tegenhouden van huidveroudering? Het enige nadeel: het kan soms nogal té sterk zijn en de huid irriteren, zeker rondom de ogen. Gelukkig bestaan er speciale oogcrèmes met Retinol die exact de juiste hoeveelheid bevatten.

Een voorbeeld hiervan is de La Roche-Posay Redermic R Ogen oogcrème. Deze oogcrème bevat voldoende retinol om effectief te zijn maar gaat de dunnere, kwetsbare huid rondom de ogen ook zeker niet irriteren. Een strakke huid en een frisse blik zijn dus gewoon mogelijk, ook met een gevoelige huid.

Ik heb deze oogcrème inmiddels al een tijdje in gebruik dus het werd tijd voor een review. Als je benieuwd bent naar mijn La Roche-Posay Redermic R Ogen oogcrème review, lees dan zeker verder!

Retinol rond de ogen

Retinol werkt ontzettend goed om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Het is dan ook een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorging. Maar wat is nu de plaats waar je huid vaak het snelst rimpels vertoont? Juist ja, rond de ogen. Laat dat nu net de plek zijn die tevens ook het gevoeligste is van ons hele gelaat en waar we goed moeten oppassen met wat we smeren.

Retinol kan soms nogal agressief zijn, zeker als je huid het niet gewend is. Zomaar een stevige dosis retinol rond de ogen aanbrengen zou dus eigenlijk alleen maar nadelen hebben omdat de dunne huid rond de ogen dit niet aankan.

Gelukkig kwam La Roche-Posay met de oplossing in de vorm van de La Roche-Posay Redermic R Ogen oogcrème. Deze oogcrème is een zusterproduct van de originele bestsellende Redermic R dagcrème met retinol.

De Redermic R Oogcrème

De La Roche-Posay Redermic R Ogen is dus ook speciaal aangepast aan de gevoelige huid van de ogen. Hij bevat een specifiek retinolcomplex (zuivere retinol + retinol met progressieve afgifte) met een gladstrijkende werking, gecombineerd met cafeïne dat werkzaam is tegen vermoeidheid, in een textuur met opspannend effect afgestemd op gevoelige ogen.

Hierdoor worden rimpels gladgestreken, donkere kringen vervagen, de oogcontour is verkwikt en ontspannen en de blik is helder en stralend. En dit dus allemaal zonder de huid rondom de ogen te irriteren!

Je mag de oogcrème gebruiken indien de huid van de oogcontouren wat minder strak is, bij vertoning van rimpels of donkere kringen en is het geval van (zwaar) vermoeide ogen. Daardoor is het dus een zeer veelzijdige oogcrème waar veel mensen plezier aan zullen hebben. Je brengt hem ‘s ochtends aan op de oogcontour en werkt van binnen naar buiten toe.

In het begin kun je wel nog een beetje last ondervinden van de retinol, zeker als je huid dit nog niet gewend is. Dat is dus compleet normaal! Laat in het begin dan wat meer tijd tussen de applicaties zodat je huid de tijd krijgt om te wennen aan de retinol.

Mijn review van de La Roche-Posay Redermic R Ogen

De laatste tijd merkte ik vaker op dat mijn blik zeer vermoeid oogde op foto’s. De huid rondom mijn ogen zag er droog uit waardoor mijn beginnende rimpels ook steeds sterker naar voor kwamen.

De donkere kringen zorgden er ook voor dat ik niet zo’n fan was van mijn laatste foto’s. Toen nadien de fotograaf mijn rimpels begon weg te Photoshoppen op mijn pasfoto’s wist ik dat het tijd werd om een oplossing te zoeken.

Via de apotheek kwam ik bij de La Roche-Posay Redermic R Ogen terecht. Ik had eerder de normale Redermic R crème voor het gelaat al geprobeerd en vond deze erg prettig werken.

Sindsdien gebruik ik deze oogcrème dagelijks, al moest ik het in het begin ook zeker opbouwen. Sinds ik deze oogcrème gebruik zijn mijn rimpels en droogtelijntjes veel minder opvallend. Donkere kringen werden minder en de huid rondom de ogen zag er weer een heel pakje frisser en gezonder uit.

De verpakking van deze oogcrème is ook zeer gebruiksvriendelijk. Je hebt helemaal niet veel product nodig en dankzij de handige tube kun je exact de juiste hoeveelheid verdelen.

Verkrijgbaarheid

Heb je dus last van (beginnende) rimpels, droogtelijntjes of een vermoeide blik? En ben je zeker niet bang om de retinol een kans te geven op een laagdrempelige manier? Dan moet je de La Roche-Posay Redermic R Ogen oogcrème voor gevoelige ogen echt een keertje proberen.

Je vindt deze crème bij je lokale apotheek maar ook via online apotheek Pharmamarket. Deze apotheek verzendt zeer snel en dit zowel binnen België als Nederland.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?