Last van muggen? Deze producten helpen je!

Vlaanderen wordt op dit moment geteisterd door een muggenplaag en dat zullen we gevoeld hebben! Voor een of andere reden slagen ze er in om mij altijd te pakken dus ik heb snel naar een paar noodoplossingen moeten zoeken. Die noodoplossingen vond ik gewoon tussen mijn beautyproducten! Ik heb twee producten in mijn stash gevonden waar de muggen een rothekel aan hebben. Je hebt dus twee vliegen (of twee muggen) in 1 klap: je ruikt zelf heerlijk én de muggen blijven weg. Kijk je mee?

Muggen-1

Citroenplanten zijn een natuurlijke vijand van de mug, ze kunnen er absoluut niet tegen. Ik heb daardoor altijd wat takjes citroenmelisse op mijn kamer staan maar je kunt nog veel verder gaan. Je hoeft niet op muggenjacht te gaan want je kunt ze ook gewoon wegjagen met lekkere beautyproducten.

Mijn favoriete product hiervoor is de Dr. Hauschka Lemon Lemongrass Vitalising Body Oil. Deze olie is speciaal bedoeld om je huid gezonder én strakker te maken en werkt vooral goed op cellulitis. Het is echt een van mijn favoriete producten voor het lichaam omdat het echt goed werkt en de olie plakt niet. De geur is ook heerlijk want je ruikt gelijk naar citroenlolly’s, haha! De olie blijft urenlang ruiken, zelfs nadat het al is ingetrokken. Hierdoor is het ideaal om ‘s nachts te gebruiken en dus ook om de muggen van je weg te houden! De combinatie van citroen en citroengras zorgt er echt voor dat ze ver weg blijven.

Muggen-2

Nog een ander fijn product dat zijn werking al meermaals bewezen heeft is Lush Lemony Flutter. Dit is echt mijn go to product, zowel thuis als op vakantie. Het is een dikke boter die speciaal bedoeld is voor je nagelriemen maar je kunt het ook op andere droge plekjes op het lichaam gebruiken. Dit spul is echt zeer geconcentreerd en muggen blijven mijlenver uit je buurt!

Ik smeer Lemony Flutter altijd op voordat ik ga slapen en ik word wakker met heerlijk verzorgde nagels én zonder muggebeten. Je doet echt eeuwen met zo’n potje als je het enkel als nagelriemcrème gebruikt. Ik heb zelfs al meerdere potjes moeten weggooien doordat ik het product gewoon niet op kreeg. Daardoor vind ik het niet erg om het ook als anti muggencrème te gebruiken.

Ik vind het dus fijn om op deze manier al die muggen uit mijn buurt te houden. Ik hou echt niet van die chemische goedjes omdat ik veel huisdieren heb en ik zou niet willen dat mijn vogels of honden hier last van zouden hebben!

Heb jij ook zo’n last van muggen? Wat doe jij er tegen? 

Share:

7 Comments

 1. July 11, 2016 / 10:26 am

  Wij wonen te hoog om nog muggen te hebben, dus wanneer we op vakantie gaan valt dat telkens weer tegen haha…

 2. Anke
  July 11, 2016 / 11:24 am

  Jaaa, Lemony Flutter is ook bij mij groot favoriet! Ik wist niet eens dat het hielp tegen muggen, weer wat geleerd. Xx

 3. Mieke | Mieksmind
  July 11, 2016 / 12:00 pm

  Wij worden ook geteisterd door muggen! niet normaal! gisteren weer zo’n 8 muggen gedood maar ze zitten er nog steeds. Mijn dierbare lemony flutter wil ik daar eigenlijk niet voor gebruiken maar wie weet toch maar wat op smeren..ze zeggen water in een zakje ophangen voor de deur dat, dat muggen weg houd?

 4. July 11, 2016 / 2:06 pm

  Gelukkig heb ik daar geen last van, maar heel handig om te weten! -x-

 5. robin valentine
  July 11, 2016 / 2:13 pm

  zo grappig van lemony flutter! stinkt ook wel een beetje 😛 handig artikel, ik ben namelijk (weer) lek geprikt 🙁

 6. July 11, 2016 / 9:43 pm

  Bij mij werkt de lemony flutter ook perfect!!

 7. July 12, 2016 / 9:22 am

  Rituals Aftersun helpt ook! 😉 En volgens mij de Naobay bodylotion ook wel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?