Leegeehaam – effectieve Koreaanse skincare

Een tijdje geleden nam ik jullie al eens eerder mee doorheen mijn Korean skincare routine én liet ik jullie het merk Aromatica zien. Vandaag is er een ander Koreaans merk aan de beurt genaamd Leegeehaam. Hoe meer ik me verdiep in mijn reisplannen naar Seoul, hoe meer leuke merken ik ontdek. In dit artikel neem ik jullie dan ook graag mee.

Leegeehaam

Leegeehaam is een merk dat in 2000 ontstaan is in Korea. Het merk staat vooral bekend omwille van hun innovatieve en geavanceerde producten, die mede ontwikkeld werden door dermatologen. Het is een redelijk simpel merk, dat er misschien niet meteen heel erg trendy of aantrekkelijk uitziet. Bij Leegeehaam draait het namelijk echt om de inhoud en niet om de verpakking.

De slogan van Leegeehaam is dan ook “beauty is clever”. Ze willen slimme en geavanceerde producten aanbieden aan de normale doorsnee consument met een gewoon budget. Zo maken ze hun effectieve huidverzorging toegankelijk voor iedereen. Natuurlijk werd mijn interesse gewekt want huidverzorging en huidverbetering zijn zaken die ik zeer belangrijk vind. Ik testte in totaal vier verschillende producten van dit merk:

Leegeehaam

Leegeehaam Grow Hyal B5 Toner

Als je naar cosmetica en verzorging in het Westen kijkt zie je vaak dat toners boordevol alcohol zitten. Hier in het Westen gebruiken we toners vooral om de huid egaler te maken, om grove poriën te verkleinen en om acne aan te pakken. In Azië zie je dit soort toners ook maar dan aangevuld met toners voor een droge huid. Hier word ik dus gelijk enthousiast van, aangezien mijn huid vaak slecht reageert op doorsnee Westerse toners.

De Leegeehaam Grow Hyal B5 Toner is een waterige toner geformuleerd met hyaluronzuur. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de vochtbalans van je huid weer op peil gebracht wordt. Het dringt heel diep binnen in de huid waardoor je dus een zeer grondige hydratatie mag verwachten.

Je merkt met dit product echt gelijk het verschil met een normale, standaard toner. Het product komt in een pompflacon en lijkt eerder op een serum dan op een toner. Je voelt echt gelijk bij de eerste aanraking dan het product écht goed hydrateert. Ook na een tijdje merk je nog steeds dat je huid er echt baat bij heeft, zeker als je een droge huid hebt.

Leegeehaam

Leegeehaam Grow Hyal B5 Ampoule

Binnen diezelfde lijn vinden we dus ook de Leegeehaam Grow Hyal B5 Ampoule terug. Dit product bevat een enorm hoge concentratie aan hyaluronzuur en is lekker dik van textuur. Het product komt in een verpakking met een pipetje en is daarom zeer makkelijk om aan te brengen. Je hoeft slechts 2 à 3 druppels aan te brengen voor een gehydrateerde en stralende huid.

Ook bij dit product merk je écht dat het uit Korea komt. Als je mijn Korean skincare routine gelezen hebt, dan weet je misschien al wel dat Koreaanse dames hun producten zelden inmasseren maar juist inkloppen. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van de huid en zorgt er ook voor dat de producten beter opgenomen worden. Dat is bij de Grow Hyal B5 Ampoule dus ook de bedoeling. Op die manier kan het pas écht goed inwerken in de huid.

Leegeehaam

Leegeehaam Wannabe Green Fit Mask

Een Koreaans skincaremerk zou natuurlijk niet compleet zijn zonder sheet masks. Een sheet mask is dus gewoon een maskervelletje dat je over je huid aanbrengt, i.p.v. rechtstreeks op je huid te smeren. Deze velletjes zijn volledig doordrenkt met een essence, wat binnen de skincarewereld een van de meest krachtige serums is. Het is dus echt een vitaminebom voor je huid. Bij Leegeehaam hebben ze ook een aantal fijne sheetmasks, waaronder het Wannabe Green Fit Mask.

Dit masker zit boordevol kalmerende ingrediënten die specifiek gaan inwerken op een rode en geïrriteerde huid. De key ingrediënten zijn Tea Tree (ontstekingsremmend) en Vitamine E extract (sterke anti-oxidant). Vitamine E heeft ook een beschermende werking, waardoor de huid achteraf veel beter tegen beschadiging kan.

LEES OOK: Sheet masks, zo gebruik je ze het best!

Leegeehaam

Leegeehaam Vita Propolis Nutri Mask

Ben je eerder op zoek naar een goede hydratatie? Dan moet je naar het Leegeehaam Vita Propolis Nutri Mask gaan kijken. Het propolis extract in dit masker gaat de huid een stevige vochtboost geven. Er zitten verder ook verhelderende ingrediënten in die ervoor zorgen dat je doffe teint weer mooi helder en licht wordt. Dit is dus echt het ideale masker om te gebruiken als je moe bent of ziek geweest bent, en op momenten dat je huid echt een serieuze opkikker nodig heeft!

Ik denk dat ik van dit masker een aantal stuks ga kopen om mee te nemen naar Japan en Korea volgend jaar. Dit lijkt me namelijk echt ideaal om mijn droge en vermoeide huid een beetje te redden op het vliegtuig.

Leegeehaam

Leegeehaam is dus zeker wel een merk waar ik achter kan staan! Het doet me denken aan de simpelheid van de merken die we hier verkopen bij de apotheek. Heel clean, dermatologisch bewezen en gewoon zonder al teveel poespas. Combineer dat met de kennis van de Koreaanse skincare en je hebt echt een topmerk.

Ik hou er ook echt van hoe duidelijk en direct Leegeehaam is. Alleen maar effectieve producten die beloven wat ze doen en waarvan je meteen weet wat je eraan hebt! Zeker ook bij de maskers, aangezien je echt gelijk kan zien wat het doet en hoe lang je ze moet gebruiken. Zo zouden andere merken meer moeten zijn! Marketingwise dus niet meteen het meest sexy merk maar mijn huid is er blij mee en dat is wat telt. Beauty is clever!

Leegeehaam is dus een Koreaans merk maar je kunt het hier in de Benelux gewoon aankopen via Little Wonderland.

Wat vind jij van dit merk?

Share:

2 Comments

  1. November 5, 2018 / 9:44 pm

    Wat een tof merk, en gaaf dat je naar Seoul gaat. Die toner lijkt mij echt super als ik het lees. En ja, sheet masks gebruik ik ook heel vaak! Ideaal vind ik ze. Leuk om zo kennis te maken met dit merk!

  2. Shana Lambrechts
    November 7, 2018 / 3:26 pm

    Bedankt voor dit leuke artikel! Ik heb net mijn bestelling van Little Wonderland binnen: het Hyal B5 Moisture Mask, Tea Tree Essence en een reiniger van Manyo Factory Blue Vita Aqua. 5 maanden na mijn bevalling ondervindt mijn huid nog steeds wat last van schommelende hormonen, een nieuwe skincareroutine was dus wel op zijn plaats 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?