web analytics

Tip: je eigen lipstick palette maken

Als je veel MUA’s op Instagram volgt dan ben je vast al wel bekend met een lipstickpalette. Een mooi doosje gevuld met allemaal lipsticks, heel compact en dus handig om mee te nemen. Het neemt veel minder plaats in beslag in je stash én het is gewoon heel leuk om al die kleurtjes naast elkaar te zien. Bij MAC kun je een palette kopen om al je kleurtjes in te bewaren maar ik heb een veel goedkoper alternatief. Wil je ook je eigen lipstick palette maken? Lees dan zeker verder!

 lipstick palette maken

Ik heb natuurlijk mijn lipstick holder al maar omdat ik nu vaak fotoshoots doe zocht ik toch een betere optie. Mijn privé lipsticks mochten mooi in hun holder blijven zitten maar de lipsticks in mijn kit wou ik iets beter opbergen. Ik werk voorlopig ook nog maar met een klein koffertje dus als ik plaats kan besparen zal ik het zeker niet laten. Ik heb nog maar een paar goede lipsticks gevonden dus mijn lipstickpalette is nog niet volledig gevuld maar het is een begin!

Bij MAC kun je lege palettes kopen, deze kosten al € 10 op zichzelf en dan heb je alleen nog maar een leeg palette, de insert moet je nog apart kopen dus dat is dan in totaal € 13. Ik dacht dat ik wel een betere optie kon vinden dus wat heb ik gedaan? Ik heb gewoon een leeg pillendoosje gebruikt! Het werkt gewoon met hetzelfde systeem én je kunt iedere lipstick apart afsluiten. Alweer € 10 uitgespaard!

Je eigen lipstick palette maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

 lipstick palette maken

Maar hoe krijg je de lipstick in je pillendoosje? Dat is eigenlijk heel simpel, je moet je lipstick gewoon smelten. Ik nam telkens de helft van een lipstick, die sneed ik er dan af met een mesje. De bovenste helft (dus de helft met het afgesneden stuk) deed ik terug in de lipstick huls. De andere helft (met de platte kant) legde ik op een lepel en deze lepel hield ik even boven een theelichtje.

Als je de lepel direct boven een theelichtje houdt zul je zien dat de lipstick binnen de minuut gaat smelten. Zodra de lipstick volledig vloeibaar is geworden kun je hem in een vakje gaan gieten. Hierin kan de lipstick dan rustig op zijn gemak gaan stollen et voila: je hebt je lipstick gedepot! Door je lipstick te smelten gaat er trouwens niets veranderen aan de kleur of textuur van de lipstick, het is volledig veilig voor het product.

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je de lipstick niet gaat verbranden, je mag je lepel dus zeker niet té kort boven de kaars houden. Gewoon 1 à 2 cm afstand houden is voldoende om de lipstick veilig te laten smelten.

 lipstick palette maken

Om te weten welke lipstick in welk vakje zit kun je het stickertje van de lipsticktube afhalen en dit op de onderkant plakken. Of je noteert het gewoon ergens apart want op een pillendoosje staan natuurlijk genoeg cijfers en dan is het erg makkelijk om een lijst met lipsticks op te stellen.

Ik hoop dat ik jullie bij deze toch weer een leuke truc geleerd heb! Het is niet alleen handig voor professioneel gebruik, ook privé is het erg handig omdat je zoveel plaats bespaart op deze manier. Of als je op vakantie wilt gaan kun je gewoon een hele voorraad meenemen want kiezen is toch altijd een beetje verliezen. Een eigen lipstick palette maken is ook gewoon een leuk tijdverdrijf!

Ga jij een eigen lipstick palette maken?

Amy
Share:

20 Comments

 1. Delphine
  March 16, 2015 / 7:19 am

  Haha supercoole tip! 😀 zeker als je inderdaad een grote koffer vol make up spullen moet meezeulen.

 2. March 16, 2015 / 8:48 am

  Idd alles om plaats te besparen. 😀 Deze pillendoosjes zijn wel vrij diep, wat misschien niet zo handig is om er met je paletmes in te schrapen? Ik weet het niet hoor 🙂 vraag het mij gewoon af…

  • Amy
   Author
   March 16, 2015 / 9:34 am

   Nee hoor, het valt best goed mee! 😀 het is gelukkig breed genoeg waardoor je er goed in raakt met je mesje, je kunt het nog steeds goed manoeuvreren!

 3. An-Sofie
  March 16, 2015 / 9:27 am

  Ik zou het niet over mijn hart krijgen vrees ik 🙂

  • Amy
   Author
   March 16, 2015 / 9:34 am

   Hahaha ik ken het hoor, no way dat ik m’n mooie YSL lipsticks zou depotten 😛 maar lelijke verpakkingen, daar zit ik gelukkig niet zo mee in 😀

 4. March 16, 2015 / 10:03 am

  Handig, alleen dit vereist wel priegelwerk. Daar ben ik niet zo goed in ..

 5. beauties
  March 16, 2015 / 10:25 am

  ik ben toch te gehecht aan de huls :p

  • Amy
   Author
   March 16, 2015 / 11:44 am

   Ik ook helaas, haha 😛 Daarom depot ik alleen lipsticks die nog steeds te koop zijn. Limited editions, no way dat ik die ga smelten! 😀

 6. Maaike
  March 16, 2015 / 11:22 am

  Wat een super leuke tip!

 7. March 16, 2015 / 11:36 am

  heel handig! Maar ik krijg het niet over mijn hart om mijn lipsticks te smelten :p

  • Amy
   Author
   March 16, 2015 / 4:58 pm

   Het deed bij mij ook wel even pijn in het begin haha 😛 gelukkig zijn de mooiste tubes nog in leven gebleven! 😀

 8. March 16, 2015 / 11:40 am

  Handig wanneer je inderdaad weinig ruimte hebt en toch meerdere lipsticks mee wilt nemen. Persoonlijk denk ik niet dat ik dit snel zou doen omdat ik het enigszins toch wel zonde vind.

 9. March 16, 2015 / 11:48 am

  wat een super leuk idee, ben hier alleen niet goed is omdat het om kleine dingen gaat.. balen!

 10. March 16, 2015 / 12:28 pm

  Wat een fijne budget tip, deze ga ik onthouden dankjewel Amy!

 11. beautifulday4makeup
  March 16, 2015 / 2:15 pm

  Ik had ook al over dit idee na zitten denken 🙂

 12. Denise
  March 16, 2015 / 6:45 pm

  Wat een super leuk idee, heel tof! <3

 13. Cheyenne
  March 19, 2015 / 9:20 pm

  Erg leuk idee!

 14. March 21, 2015 / 9:28 pm

  Super leuk idee! Misschien een domme vraag, maar hoe krijg je het er weer uit? Aan de reacties te zien is er niemand die het niet weet, behalve ik, haha.

  Liefs,
  Eva

  • Amy
   Author
   March 21, 2015 / 11:28 pm

   Ik schraap de kleurtjes eruit met een spateltje en breng ze daarna aan op een palette om zo hygiënisch te kunnen werken! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?