Livia: stopknop voor pijnlijke maandstonden

Heb jij ook altijd last van pijnlijke maandstonden? Ik wel alleszins. Ik ben op mijn 14e aan de pil moeten gaan omdat ik op een bepaald punt zelfs niet meer naar school kon door de pijn. Zoveel jaren later is de pijn al een pak minder maar nog steeds heel erg hevig aan het begin van ‘de tijd van de maand’. Pijnstillers helpen maar tijdelijk en zijn ook niet al te gezond. Gelukkig is er sinds kort een veel beter alternatief: Livia, oftewel de stopknop voor pijnlijke maandstonden. Ik heb het apparaatje zelf uitgebreid getest en bespreek mijn bevindingen graag met jullie!

Livia

Heel wat vrouwen krijgen tijdens hun maandstonden maar vaak ook in de dagen ervoor af te rekenen met menstruatiepijn. Hoofdpijn, misselijkheid en buikkrampen zijn dan ook veel voorkomende klachten voor en tijdens de maandstonden. Bij veel vrouwen kan het zelfs zo intens worden dat werken of naar school gaan zeer lastig wordt. Klassieke pijnstillers zijn vaak niet geschikt om de pijn goed aan te pakken en het is ook helemaal niet gezond.

Daarom werd de Livia ontwikkeld. Livia is een apparaatje dat d.m.v. elektrostimulatie je krampen gaat verminderen. De technologie van Livia is gebaseerd op de “theorie van het doorgeefluik”: het zendt doorheen de huid lichte elektrische pulsen uit die speciaal bestudeerd werd voor dit soort pijn in je lichaam. De Livia stuurt op zachte en constante wijzen elektrische signalen door, waardoor de pijnprikkels van de menstruatiepijn de hersenen niet kunnen bereiken. Resultaat: je hersenen kunnen de menstruatiepijn niet meer situeren waardoor je geen pijn meer voelt.

Het gebruiken van Livia is heel makkelijk én discreet. In de Livia Starter Kit vind je dus de Livia zelf, wat dus eigenlijk het computertje en de basis van het apparaat is. Je kunt deze gewoon aan je broeksriem of aan je ondergoed bevestigen waardoor het volledig onzichtbaar is.

Aan de Livia bevestig je dan de Flower pad elektrodes die je op je onderbuik plaatst. Via deze elektrodes komen de elektrische pulsen op je buik terecht. Met de Livia kun je dan de intensiteit van de pulsen besturen en het zachter of harder zetten.

De methode van Livia is klinisch bewezen doeltreffend. Je mag het apparaat ook zo lang gebruiken tot de pijn weg is, er is dus geen kans op een overdosis zoals bij pijnstillers wél het geval is. Het brengt dus voldoende verlichting zolang het nodig is. De Livia werkt ook onmiddellijk dus je hoeft niet te wachten zoals bij een klassieke pijnstiller.

Livia

Livia mag gebruikt worden als je een spiraal hebt en het ook mag ook gebruikt worden als je wat zwaarder bent. Livia heeft 25 verschillende sterktes die aangepast kunnen worden. Het mag alleen niet gebruikt worden door personen met een hartstimulator (zoals een pacemaker) of mensen met gekende ernstige hartproblemen. Ook als je andere elektrische implantaten draagt mag het apparaatje niet gebruikt worden. Het mag verder niet gebruikt worden door zwangere of borstvoedende vrouwen of meisjes jonger dan 16 jaar.

Bij endometriose mag het apparaat wél gebruikt worden en wordt het zelfs aangeraden. Livia vermindert automatisch de pijn, zowel bij de menstruatie als tussendoor.

Ik heb het apparaat natuurlijk ook uitgebreid uitgetest de laatste keer dat ik mijn menstruatie had. Ik neem de anticonceptiepil en ik neem deze ook altijd twee strips door, hierdoor heb ik mijn maandstonden maar 1 keer om de 6 weken. Hierdoor heb ik wel vaak last van een dag met hevige buikkrampen, meestal aan het begin als mijn maandstonden door gaan komen. Al zowat mijn hele leven heb ik hier last van en de Perdo Femina’s worden hier tijdens die periode ook altijd goed gebruikt, ook al helpt het niet volledig.

Ik was in het begin wel wat sceptisch maar tegelijkertijd ook zo benieuwd of het mij zou kunnen helpen. Zodra ik de pijn voelde opkomen greep ik naar mijn Livia (nadat deze eerst 12 uur had opgeladen, dit moet je altijd doen voor het eerste gebruik). Ik sloot het aan en liet de elektrische pulsen door mijn buik gaan. Na een paar minuten merkte ik al gelijk verbetering!

Normaal gezien heb ik altijd een uur of 5-6 stevige last van buikkrampen, waarna de intensiteit van de krampen begint af te nemen. Daarna heb ik meestal last van een matige pijn voor een dag. Met de Livia was ik op, hou je vast, 2 uur volledig verlost van ALLE pijn! Voor mij is het dus alvast een geslaagd experiment geweest.

Livia

Ik heb de Livia ook nog gedragen terwijl ik op de trein zat en werkelijk niemand had iets door. Zelfs onderweg zorgt het dus voor de ideale pijnverlichting. Geen misselijkheid van de pijnstillers meer als je onderweg bent, wat een plezier! Ik ben dus heel erg blij met mijn Livia. Ik kijk nog altijd niet uit naar mijn volgende menstruatie maar ik ben al iets optimistischer nu ik weet dat het apparaatje echt goed werkt.

Zelf ook geïnteresseerd in Livia? De producten die ik in dit artikel laat zien zitten in de Starter Kit (€ 159,99). Hierin vind je de Livia, de flower pads, gel pads voor 3 maanden, een opbergetui, een USB-kabel om je Livia mee op te laden, twee hoesjes in een verschillende kleur (turquoise en wit) en de gebruikshandleiding. De Flower Pads (elektrodes) kosten apart € 19,99. Voor de plakkende Gel Pads betaal je € 24,99. Wil je je Livia in een nieuw kleurtje zetten? De Livia Skins kosten € 14,99 en zijn beschikbaar in verschillende kleuren.

Livia is o.a. te koop bij Vanden Borre, Apotheek Multi Pharma, Mediamarkt, Krefel, Amazon FR en Hifi. Ook via hun eigen websites www.mylivia.fr en www.mylivia.net kun je de Livia producten aanschaffen. Met de code thepink10 krijg je maar liefst 10% korting op de volledige Starter Kit!

Zou jij zo’n apparaatje willen proberen?

Share:

2 Comments

 1. dingske
  June 4, 2018 / 7:46 am

  Interessant artikel, ik wist niet dat dit bestond.

  Hier geen pijnlijke maandstonden maar wel rugklachten waartegen klassieke pijnstillers/ontstekingsremmers vaak onvoldoende helpen.

  Ik vraag me af of Livia mij ook hierbij zou kunnen helpen (‘t is toch ongeveer dezelfde zone en ik denk niet dat veel verschillende pijnsignalen op zich bestaan).
  Ik ga overleggen met mijn arts, bedankt.

 2. Tamara Bouchard
  September 11, 2018 / 8:12 pm

  Ik heb vooral hoofd pijn bij maandstonden, zou deze dan helpen of niet? Aangezien je het op de buik aan brengt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?