L’Occitane Iris Bleu & Iris Blanc edt + douchegel

L’Occitane is een merk dat de laatste jaren m’n hart echt heeft gestolen. Ze brengen altijd heerlijke collecties uit met zowel parfums als bijhorende douchegels. Zo’n collectie waar ik echt dol op ben is L’Occitane Iris Bleu & Iris Blanc, een geurcollectie geïnspireerd op de irisbloem. Ik testte zowel de eau de toilette als de douchegel uit.

 photo Iris-Bleu-2_zpsezdc1tii.png

Een heeeeele tijd terug had ik al eens een artikel geschreven over deze nieuwe geurlijn van L’Occitane. Iris Bleu & Iris Blanc hoort bij “La Collection de Grasse”, een heel assortiment aan producten die als eerbetoon aan de gelijknamige Provençaalse stad worden verkocht. Iris Bleu & Iris Blanc is de nieuwste telg van deze collectie en zeker ook het vermelden waard.

Dit heb ik indertijd in mijn artikel geschreven: “Iris Bleu & Iris Blanc is in de eerste plaats een zeer bloemige geur maar wat hem zo speciaal maakt is dat de geurnoten contrasteren. Je kunt de geur zien als een twee-eiïge tweeling, de geuren vullen elkaar aan maar ‘botsen’ ook met elkaar. De topnoten zijn zwarte bes en citrus, het hart bestaat uit iris, ylang-ylang en perzik en de basis bestaat uit iris, ceder en witte muskus. Een heerlijke bloemige maar tegelijkertijd ook frisse geur met een warme basis.” en nu heb ik de geur sinds kort ook zelf kunnen proberen.” Ik wist ten tijde van het persbericht dus al dat deze geur een echte topper zou worden.

 photo Iris-Bleu-1_zpsr8tyfsaq.png

Wat ik zo lekker vind aan deze geur is dat het echt wel een verrassende geur is. Ik had het geheel iets bloemiger verwacht maar hij is best wel fris geworden! Niet zo fris als een volledige citrusgeur maar toch zeker frisser dan een normale bloemengeur. Het is alleszins een verrassende combinatie want alle geurnoten vullen elkaar fantastisch aan en iedere keer dat je eraan snuffelt ruik je weer wat anders.

Daarom vind ik het ook zo fijn dat deze geur in een eau de toilette komt. Hierdoor krijgt het meer de feel van een eau de cologne en blijkt het geheel nog wat frisser te worden. Ondanks dat het een eau de toilette is blijft de geur wel lang hangen, zeker als je hem in combinatie met de shower gel gebruikt.

 photo Iris-Bleu-3_zpsnyt4lhe8.png

Ook van de shower gel ben ik zeer tevreden! Hij schuimt heerlijk zonder mijn huid uit te drogen. Je hebt niet veel product nodig en hierdoor is hij vrij zuinig in gebruik. De geur van de shower gel blijft lang hangen, zelfs zonder dat je de eau de toilette erbij gebruikt. Mijn kamer ruikt na gebruik ook altijd nog een paar uur heerlijk, je waant je precies in de Provence.

De L’Occitane Iris Bleu & Iris Blanc eau de toilette kost € 56,00 voor 75 ml, voor de Shower gel betaal je € 14,50 voor 250 ml. L’Occitane is zowel online als in hun winkels te koop, ook kun je L’Occitane in andere winkels zoals o.a. Essenza kopen.

Ben jij al bekend met “La Collection de Grasse” van L’Occitane?

11 Comments

 1. September 15, 2015 / 6:24 am

  Ik ben niet bekend met de geuren van dit merk, ik ben wel erg benieuwd naar de geur!

 2. September 15, 2015 / 8:50 am

  Alleen dat flesje al <3

 3. September 15, 2015 / 12:25 pm

  Klinkt goed en prachtige flacon!

 4. Shana
  September 15, 2015 / 5:17 pm

  Ben fan van de handcrèmes van L’Occitane, deze lijn klinkt ook heerlijk!

 5. Lisa
  September 15, 2015 / 5:57 pm

  Oh die geur lijkt me zoo lekker!!!

 6. beautifulday4makeup
  September 15, 2015 / 6:36 pm

  Ik ben dol op de flacon: die ziet er zo mooi uit

 7. September 15, 2015 / 6:51 pm

  Ik vind de producten van Loccitane erg fijn. Ik heb nu een geurkaars die ze hebben uitgegeven samen met de Marie Claire wow wat een goddelijke geur.

 8. Saar
  September 15, 2015 / 7:39 pm

  Het ziet er mooi uit en het merk kennende zal het product ook goed zijn!

 9. Jana
  September 15, 2015 / 8:13 pm

  Oeh hij lijkt mij zo heerlijk, wat een mooie verpakking ook 🙂

 10. Sabine
  September 15, 2015 / 9:07 pm

  De verpakking alleen al vind ik prachtig! Ben nu wel erg nieuwsgierig naar de geur, zal eens langs de shop gaan als ik weer in Amsterdam ben. En komend jaar waarschijnlijk weer inslaan, dan ben ik vlakbij hun hoofdkantoor iehhhhh

 11. melissa
  September 16, 2015 / 8:11 pm

  Ik heb zelf nog nooit iets van L’Occitane gebruikt, maar deze producten lijken heerlijk! Super dat je de geur lang blijft ruiken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?