L’Occitane Pivoine Flora eau de toilette review

Bloemige geuren, ze hebben bij mij toch altijd een streepje voor. Ik vind bloemige geuren altijd het lekkerst voor iedere dag, het lijkt wel alsof ze voor iedere gelegenheid geschikt zijn. Ik was dan ook enorm benieuwd naar deze L’Occitane Pivoine Flora, een eau de toilette met de geur van pioenroos. Benieuwd naar de geurnoten van deze edt? Lees dan zeker verder.

L’Occitane Pivoine Flora is een minder bekende geur van L’Occitane maar daarom niet minder lekker dan de rest. De hele ‘Pivoine’ lijn staat dus in het teken van de pioenroos, een bloem die voor een speelse geur zorgt.

Dat het hier om een speciale geur gaat dat zie je ook meteen aan de flacon die prachtig vormgegeven is. Hij heeft namelijk de vorm van een pioenroos en het flesje heeft ook een ombré effect verwerkt in het glas, het gaat namelijk van donkerrood over in volledig transparant.

LEES OOK: L’Occitane Arlésienne eau de toilette

De geur zelf bevat, in mijn ogen dan, de perfecte mix tussen bloemige en fruitige noten. De bloemnoten overheersen nog steeds sterk en vooral de pioenroos komt er sterk door maar het wordt gelukkig goed afgewisseld om het geheel niet te zwaar te maken.

Ik vind hem daarom echt perfect om op zonnige dagen te gebruiken. Niet te fris en te waterig zoals een echte zomergeur maar ook niet zo zwaar dat je hem op zonnige dagen niet kunt dragen.

Dit zijn de precieze geurnoten van L’Occitane Pivoine Flora:

  • Top: Bergamot, grapefruit en groene noten
  • Hart: Pioenroos, roos
  • Basis: Sandelhout, witte muskus

Ondanks dat het een eau de toilette is vind ik de geur toch wel vrij sterk aanwezig. Bij de meeste edt’s moet ik toch redelijk wat puffen maar bij deze L’Occitane Pivoine Flora heb ik aan twee keer sprayen meer dan genoeg.

Hij ruikt dus bijna even sterk als een eau de parfum zou ruiken en dat vind ik voor die prijs zeker niet slecht! Hij blijft ook nog eens geweldig lang hangen, als ik hem ‘s ochtends gebruik dan kan ik hem toch nog tot in de vooravond ruiken. Tegen die tijd moet ik wel even bijparfumeren maar je kunt van een eau de toilette natuurlijk ook niet téveel verwachten.

Ik ben dus echt aangenaam verrast door deze geur en ik denk dat ik een nieuwe favoriete bloemengeur gevonden heb. Deze geur ga ik vast vaak gebruiken tot de zomer!

L’Occitane Pivoine Flora kost € 52,00 en is te koop bij de verkooppunten van L’Occitane.

Wat is jouw favoriete geur op dit moment?

Share:

2 Comments

  1. February 13, 2020 / 8:41 am

    Deze klinkt echt heerlijk. Mijn favoriete parfums op dit moment zijn World van Kenzo en Polly van Ted Baker

  2. February 13, 2020 / 7:12 pm

    Deze klinkt heerlijk! Ik had hem nog niet gezien šŸ™‚ Oh en mijn favoriete geur Is Tiffany & Co. Signature.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?