L’Occitane Shea Butter & Honey

Shea Butter is mijn beste vriend in de koude herfst- en wintermaanden. Ik heb altijd last van een droge en schrale huid dus dan grijp ik al vaak terug naar dikke, voedende producten waar vaak shea butter in verwerkt zit. Daarom was ik enorm benieuwd naar de L’Occitane Shea Butter & Honey lijn, een volledige lijn waarin de heerlijke geur van honing gecombineerd wordt met de voedende eigenschappen van de shea butter. Ik testte de Body Cream, de Whipped Hand Cream en de Exfoliating Sugars.

De L’Occitane Shea Butter & Honey lijn haalt zijn shea butter uit Burkina Faso en de honing is afkomstig uit de Provence. Het mooie aan deze ingrediënten is dat L’Occitane de landen hier ook echt mee steunt.

In de collectie zit er ook een Solidarity Soap en de opbrengst gaat voor 100% naar een fonds in Burkina Faso en dit fonds zet zich in voor brillen en oogzorg. Door dit zeepje te kopen heb je dus niet alleen een lekkere zeep in huis maar steun je ook gelijk het goede doel.

Buiten dit zeepje zitten er nog een paar andere producten in deze collectie, ook met die heerlijke combinatie van shea & honing. Dit zijn de producten die ik getest heb:

Body Cream (€ 19,00)

Laten we allereerst maar eens beginnen met mijn favoriete product uit deze lijn en dat is deze Body Cream. De geur is lekker bloemig maar tegelijkertijd ook wel wat warm door de shea butter.

Het fijne aan deze crème is dat de textuur tussen een body butter en een body lotion in zit. Je hebt het voedende van een butter maar juist de makkelijke textuur van een lotion. Hierdoor smeert hij makkelijk uit en trekt hij snel in, zonder dat hij daardoor minder goed gaat werken.

Hij trekt ook énorm snel in en als ik mij ‘s ochtends insmeer kan ik me snel aankleden, zeker een groot voordeel aan deze body cream.

Het enige nadeel is dat je er best veel van nodig hebt, hij is niet zo zuinig in gebruik als een echte dikke boter. Ik neem het er in ieder geval met veel plezier bij want ik vind zowel de geur als de textuur echt heerlijk!

Whipped Hand Cream (€ 7,50)

De handcrèmes van L’Occitane zijn overal geliefd en dat is geheel terecht. Hun Shea handcrème is een van hun best verkochte producten maar ik was er nooit fan van, gewoon alleen vanwege de geur.

Deze variant heeft diezelfde geur als de body cream. Het fijne aan deze handcrème vind ik de ‘whipped’ textuur, het is precies net slagroom. Hierdoor voelt hij niet vet aan maar laat hij zich net lekker makkelijk uitsmeren zonder dat je handen helemaal gaan plakken.

In tegenstelling tot de Body Cream is dit product wel énorm zuinig, met zo’n kleine tube van 30 ml kom je al een heel eind. Dit is zeker een must-have!

Exfoliating Sugars (€ 21,00)

Last but not least heb je ook nog de Exfoliating Sugars, een scrub gebaseerd op suikerkristallen. De suiker in deze scrub zorgt ervoor dat je huid heerlijk geëxfolieerd wordt en alle dode huidcellen loslaten.

Door de verzorgende shea in deze scrub ga je ook wat extra verzorging terugvinden in deze scrub dus op zich zou je jezelf niet eens meer moeten insmeren na gebruik! De scrub bevat een goede grove korrel maar er zitten niet al teveel korreltjes in. Hierdoor wordt de huid goed gescrubt maar gaan gevoelige huidjes er toch geen last van hebben.

Deze nieuwe lijn van L’Occitane is echt een schot in de roos. Ik vond de gewone Shea geur altijd iets te opvallend en artificieel maar deze toevoeging van honing, HEERLIJK!

De heerlijke textuur van de Hand Cream en de Body Cream, ik ben er gewoon verliefd op. Ook de scrub mag er zeker zijn, alleen al voor de geur. Er zijn nog een paar andere producten in deze lijn verkrijgbaar, meer informatie over deze producten vind je op de L’Occitane website.

Ben jij al bekend met de producten van L’Occitane?

6 Comments

 1. October 21, 2015 / 6:28 am

  Ik kende dit merk nog niet, maar hoorde hier al wel veel goede verhalen over. Ik ben erg benieuwd geworden naar deze producten :-).

 2. October 21, 2015 / 9:11 am

  Hmm, wat een heerlijke producten! Met name de body cream lijkt me erg prettig. Heerlijk dat deze zo snel intrekt en geen vettig laagje achterlaat. Meid, je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar deze lijn!

 3. Shana
  October 21, 2015 / 10:52 am

  Die handcrème !! En wat een leuke verpakking !!

 4. October 21, 2015 / 11:30 am

  Ik begin wel heel benieuwd te worden naar deze lijn, al vind ik de producten behoorlijk aan de prijs! 🙂
  Misschien moet ik ze toch maar eens gewoon gaan ruiken in de winkel!

 5. October 22, 2015 / 9:09 am

  Alleen de verpakkingen al zijn prachtig!

 6. beautifulday4makeup
  October 23, 2015 / 5:40 pm

  Deze collectie lijkt mij erg ontspannend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?