L’Occitane Shea Butter Soothing Fluid

Heb jij tijdens de herfst- en wintermaanden ook snel last van een droge huid die snel trekkerig aanvoelt? Dan moet je echt eens een product met shea butter proberen. Shea butter is hét ingrediënt om een droog velletje aan te pakken. Bedenk daar nog wat andere kalmerende ingrediënten bij en je krijgt de L’Occitane Shea Butter Soothing Fluid. Deze lichte fluïde kalmeert, verzorgt en beschermt de huid. Meer weten over dit product? Lees dan zeker verder.

L'Occitane Shea Butter Soothing Fluid

Mijn huid in de herfst/winter

De L’Occitane Shea Butter Soothing Fluid is een echte multitasker voor een droge en gevoelige huid, iets waar ik al langere tijd last van hebt. Als je mijn blog al even volgt dan weet je dat ik sinds mijn 20e vaak last heb van een schilferige huid die ook heel slecht reageert op temperatuursverschillen.

Mijn huid wordt steeds gevoeliger en tijdens een koudere periode heb ik hier ook meer last van. Buiten is het koud maar binnen is de verwarming aan en dat zorgt dus vaak voor een irriterend effect. De kou zorgt er ook voor dat mijn huid nog verder uitdroogt dus een hardnekkige verzorging is echt wel nodig. Toch is dit niet altijd even ideaal want van een te rijke of te dikke crème krijg ik dan weer puistjes, wat natuurlijk weer het ander uiterste is.

L'Occitane Shea Butter Soothing Fluid

De eigenschappen van de L’Occitane Shea Butter Soothing Fluid

Voor de mensen zoals mij heeft L’Occitane dus de L’Occitane Shea Butter Soothing Fluid ontwikkeld. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een zeer licht productje dat snel in de huid trekt. Het is dus niet zo’n dikke crème die je zou verwachten bij een typische eindejaarsverzorging. Doordat het zo licht is gaat het dus ook de poriën niet verstoppen en puistjes veroorzaken.

Toch geeft deze L’Occitane Shea Butter Soothing Fluid genoeg verzorging door de toegevoegde shea butter. De shea verzacht de huid en zorgt ervoor dat ze gladder aanvoelt en dat droge plekjes verminderen. Verder zit er ook nog muskaatroos en goudsbloesem in de fluïde, twee ingrediënten die de huidbarrière versterken en de huid beschermen. Dit werkt dan weer preventief zodat ik minder snel last heb van die temperatuurswisselingen.

L'Occitane Shea Butter Soothing Fluid

Mijn review

Ik heb de L’Occitane Shea Butter Soothing Fluid vorige herfst en winter al in gebruik gehad en ben hem nu weer opnieuw gaan gebruiken. Zeker voor de herfstmaanden en iets warmere winterdagen is het écht een goed product. Je hebt niet het gevoel alsof je je huid verstopt met zware crèmes maar je hebt wel het gevoel alsof het iets doet.

De meeste fluïdes zijn toch eerder gemaakt voor een normale/vette huid en komen echt tekort voor mijn huid. Dat is bij de L’Occitane Shea Butter Soothing Fluid dus niet het geval. Hij voelt fijn aan op de huid, trekt snel in én geeft wel voldoende voeding en hydratatie. Ik merk ook echt wel dat mijn huid iets minder snel gevoelig is en dat ze beter beschermd is als ik deze fluïde gebruik. Ik ben inmiddels ook al aan mijn 3e flacon begonnen dus dat zegt wel genoeg denk ik!

L'Occitane Shea Butter Soothing Fluid

Meer informatie

Buiten de fluïde heb ik ook al een heleboel andere Shea producten van L’Occitane getest, waar ik ook al een aantal reviews over geschreven heb. Een review van de L’Occitane Shea Butter & Honey lijn vind je hier. Moest je benieuwd zijn naar de Hand Cream, de Foaming Cleanser of de Gentle Toner moet je hier zeker eens kijken.

De L’Occitane Shea Butter Soothing Fluid kost € 34,00 en is te koop via de L’Occitane webshop en via hun fysieke verkooppunten.

Wat gebruik jij het liefst in het najaar?

12 Comments

 1. Manon
  October 22, 2017 / 2:09 pm

  Shea butter vind ik altijd erg lekker. Ik vind dit merk altijd wel aan de prijs.

 2. October 23, 2017 / 9:15 am

  Ik gebruik zelf ook graag shea butter. Werkt veel fijner dan een of andere vette creme.

 3. October 23, 2017 / 9:35 am

  Ik vind Shea butter ook erg fijn in de winter. Deze ken ik nog niet, maar klinkt erg fijn

 4. October 23, 2017 / 9:36 am

  Ik heb hier zelf een cleanser van. Super fijn! Dit klinkt ook weer erg goed!

 5. October 23, 2017 / 9:40 am

  Heb deze ook al eens opgebruikt, vooral in de winter een heel aangenaam product!

 6. sabine
  October 23, 2017 / 12:48 pm

  De cremes en fluids die speciaal voor de herfst zijn (en winter) zijn zeker aan te raden om te gebruiken. Ik wil deze ook wel eens proberen.

 7. Manon
  October 23, 2017 / 12:55 pm

  Klinkt goed alleen helaas is dit merk best duur altijd en niet dierproefvrij

 8. Susan
  October 23, 2017 / 2:44 pm

  Yes, ik heb ‘m ook. Is echt heel lekker inderdaad! Smeer m’n zwangere buikje er ook graag mee in, voorkomt ook nog eens striae [knock-on-wood…]. Mooie foto’s heb je erbij!

 9. Christine
  October 25, 2017 / 8:12 pm

  Mijn huid wordt ook veel droger maar ik kies er vooral voor ‘s avonds meer te hydrateren!

 10. October 30, 2017 / 5:07 pm

  Heb eigenlijk nog nooit iets van dit merk gekocht maar ben er wel benieuwd naar

 11. October 31, 2017 / 11:08 am

  Dit klinkt als een heel fijn product, wil dit zeker eens proberen x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?